SEN OFİSTE AKLIN TATİLDE

Yazın sonlarına yaklaştığımız günlerde, online tatil satın alma alışkanlıklarımıza ilişkin Gezinomi.com  ve çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilen tatil alışverişlerini  değerlendirdik. Buna göre alışverişlerin yüzde 89,63’ü mesai saatleri içinde yapılıyor. Yani “Biz ofisteyiz ama aklımız tatilde!”

Ocak ayından Haziran ayı sonuna kadar yapılan tatil alışverişleri üzerinden gerçekleştirdiğimiz araştırmamıza göre, 06:00 – 20:00 saatleri arasında tatille ilgili araştırma yapanların oranı yüzde 73.08; saat 20:00’den sonra bu oran yüzde 26’ya düşüyor; en çok 14:00 ile 17:00 arası tatil satın alınıyor.

Öte yandan kullanıcılarımız, tatil satın alırken bunu sanal ortamda değil de bir uzmanla telefonda konuşarak veya yüz yüze yapmayı tercih ediyor. İnternetten yapılan tatil alışverişlerinin oranı yüzde 10 ile sınırlıyken, bunu çağrı merkezi üzerinden yapmayı yeğleyenlerin oranı yüzde 18. Tatil satın almak için acenteye gidenlerin oranı ise yüzde 72.

Tatil ödemelerinde ise kullanıcılarımızın büyük çoğunluğu, yüzde 76,2’si taksitle ödeme yapma eğiliminde.

Ve yine söz konusu araştırma, tek başına seyahat etmek konusunda erkeklerin daha istekli olduğunu ortaya koydu. Buna göre tek başına tatile gidenlerin yüzde 55,91’i erkekler; buna karşılık yüzde 44.71’ini kadınlar oluşturuyor.

Bu arada, bugüne kadar tam 1 milyon 742 bin TL’den fazla ‘gezipara’ dağıtmışız, ve tam son 696 kişiyi GeziPara sayesinde tatile çıkarmışız :)

Ayrıntılar keyifle hazırladığımız infografiğimizde.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.