Amalfi’den Ne Alınır? Yöresel Ürünler Hangileridir?

Doğal güzellikleri ve büyülü ortamıyla adeta cennet bahçesini andıran Amalfi Turları, her turisti ziyaret etmek isteyeceği güzellikleri size sunan yapısıyla biliniyor. Muhteşem manzaraları izleyebileceğiniz ve mükemmel deneyimleri yaşayabileceğiniz bu bölgede alışveriş için farklı alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Coğrafi konumu sebebiyle büyük alışveriş merkezlerini bulamayacağınız bu bölgede genellikle el yapımı ürünler ilginizi çekecektir.

Limonun anavatanındasınız;

Limon herkes için ilgi çeken bir yapıdadır. Fakat Amalfi’de sahip olacağınız ve göreceğiniz limonlar biraz daha farklıdır. Herşeyden önce burada ki limonların normal bir yapıdan çok daha büyük olduğunu bilmeniz de fayda vardır. Kavun büyüklüğünde olan limonlar, Limoncello adı verilen limonataları tatlandırmaktadır. Burada her şeyin limon desenli halini bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mutfak önlükleri, tuzluklar veya limon desenli magnetleri alabilirsiniz. Ayrıca Amalfi gezilecek yerler listesi de yapmalısınız. 

El yapımı çikolata

Çikolata özel bir yere sahiptir. El yapımı çikolatalar gerçek anlamda adeta bir lezzet şöleni yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Mutlaka alınması, tadılması gereken ürünler arasında bunlara ulaşabilirsiniz.Seramik

Seramik ürünleri de tercihinize uygun bir şekilde karşınıza gelecektir. Birbirinden özel el emeği seramikleri kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilmeniz mümkün olacak.

Amalfi’de spor ve yürüyüş rotaları hangileridir

Amalfi, küçük bir tatil bölgesi olmasına rağmen ciddi yürüyüş rotalarına sahiptir. Eşsiz bir deneyim yaşayabileceğiniz Amalfi bölgesinde, yapılabilecek en güzel spor organizasyonu şüphesiz ki harika manzaralar eşliğinde keyifli bir yürüyüş olacaktır. Stratejik konumu sebebiyle dikkatleri çeken ve hem doğal hem de tarihi güzelliklerin korumayı başaran Amalfi, asıl güzelliklerini gizli bir bölgede saklıyor. Trafiğe kapalı olan Duca Mansone sokağı, Duoma meydanı, Duoma Di Amalfi  Kilisesi, Meydanın bitiminde tekrar daralan sokak iki yanında restoranlar, trattoria’lar ve hediyelik eşya satan dükkanlar görebileceğiniz harika yerlerdir.

Amalfi, gerçek anlamda gezmesi keyif veren bir yürüyüş rotasına sahip. Kısa süren bu rotalar sayesinde tüm bölgeyi görebilmeniz mümkün.

İlk rota meydandan başlıyor ve rıhtımın sonunda ki mendireğe ulaşıyor. Burası Amalfi’yi görebilmeniz için harika bir bölge.

İkinci yürüyüş rotasında ise Duoma Di Amalfi  kilisesinin merdivenlerinin altındaki tünelden başlayıp, koyun içindeki dar sokaklarda devam ederek tepedeki mezarlıkta son buluyor. Mezarlık denilince akla bilinenler gelmesin. Burada yer sorunu olduğu için küçük odacıklar şeklinde mezarlar hazırlanıyor. Size farklı bir deneyim sunacak olan bu yürüyüş ile harika zaman geçirebileceksiniz.

Atrani Köyü

Atrani, vadi ortasına kurulmuş, küçük bitişik evleri, içerisinden geçen ırmakları, harika tarihiyle dikkat çekiyor. Hem küçük hem de az ziyaret edilen ama bir o kadar da büyüleyici bir bölgede yer alan Atrani, keyifli bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Amalfi ile Atrani arasında ki mesafe kısa bir sürede yürünebildiğinden harika manzaralar eşliğinde yürüyüşü gerçekleştiriyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir yürüyüş rotası olacaktır.

Ravello Köyü

Ravello, diğer köylere nazaran daha tepelik bir alanda kurulmuştur. Yolculuk ortalama olarak 20 dakikalık bir süreçte devam ediyor. Ravello’ya ulaştığınız da ilk yapmanız gereken bir turizm ofisine uğrayarak yürüyüş rotası için harita temin etmek olacaktır. Ravello, gezmesi kolay bir köy. Burada eskiden İtalyan ailelerinin yaşandığı küçük sarayları görebilmeniz mümkün olacak. Önünüzde yer alan harika manzaranın tüm keyfini çıkarabileceğiniz bu deneyimde eşsiz bir fırsatı da değerlendirme şansına sahip olabileceksiniz.Villa Cimbrone

Bu bölge asil ailelerin sahip olmak istediği bir bölge konumunda. Coğrafi sebeplerle düz bir alanda bulunan bu bölgede harika manzaralar sizi bekliyor olacak.

Minori Köyü

Kimi zaman limon bahçeleri kimi zaman evlerin arasında yürüyebileceğiniz bu muhteşem rota, size enfes bir deneyim sunacaktır. Bir saatlik yürüyüş rotasını size sunan Minori köyü, enfes manzarasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Tanrıların Yolu  & Positano

Yürüyüş zevkini çıkarmak isterseniz tercihinizi Tanrıların yolundan yana kullanmanız gerekmektedir. Harika bir rota eşliğinde gerçekleşen bu yürüyüş, size unutulmaz bir deneyim yaşatacak ve harika manzaraları size sunacak. Bomerano köyünden başlayıp Nocella köyünde son bulan rota Amalfi kıyılarını izleyebileceğiniz en güzel alan. Bu rotada doğayla baş başa kalabileceğinizi unutmayın. Yürüyüş rotası diğer bölgelere nazaran zor olsa da normal şartlarda orta zorluklarda önüne çıkıyor. Tek başınıza rahat ve güvenle rotayı tamamlayabilirsiniz. İtalya Turları ile ziyaret edebileceğiniz Amalfi Kıyıları için tercihlerinizi hemen yapmalısınız. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.