Amsterdam Alışveriş Rehberi

Amsterdam Hollanda’nın en önemli şehirleri arasında bulunur ve birbirinden özel fırsatları size sunar. Gezilecek pek çok farklı noktası bulunan bu şehir, aynı zaman da alışveriş için ideal imkanları size sunar. Gezip görülecek yerlerde ki zenginliği kadar alışveriş imkanlarını da size sunan bu şehir, farklı güzellikte ki hediyelik eşyalara sahip olmanıza imkan tanıyacaktır.

Amsterdam şehrine ait pek çok farklı hediyelik eşya bulunuyor. Bunlar arasında bazıları oldukça özelken, bazıları ise tipik Avrupa şehirlerinde bulabileceğiniz farklı tasarımlar olacaktır.

Lale soğanı Amsterdam için en güzel hediyelik eşyalardan bir tanesidir. Laleler şehri olarak anılan Amsterdam, özellikle Nisan ve Mayıs aylarında renk cümbüşüne dönüşür. Bunun sebebi lalelerdir. Amsterdam’da en iyi hediyeliklerden birisi de laleler olacaktır. Lale soğanlarını alarak yurda getirebilir ve harika bir görüntünün ortaya çıkmasına ilk adımı atabilirsiniz.

Amsterdam’ın simgesel değerlerinden bir tanesi de tahta ayakkabılardır. Orijinal ayakkabı boyutlarından anahtarlıklara kadar çok çeşitli alternatifler bulabilirsiniz.

Satın alabileceğiniz diğer ürünler porselen ürünleri olacaktır. Hediyelik porselenler Hollanda genelinde meşhurdur. Hollanda Turları sırasında da sık sık size tavsiye edilir bu noktalardan porselen almanız.

Futbol fanatiği bir yapınız varsa Ajax formaları satın alabilir, yeme içmeye meraklıysanız Hollanda peynirlerinin en güzel örneklerini getirebilirsiniz. Sanata ve antikalara meraklı iseniz Amsterdam tam da istediğiniz gibi fırsatları size sunacaktır. Şehir genelinde pek çok antika pazarı kuruluyor. Buna ek olarak bit pazarlarını gezebilir ve farklı alternatif ürünler bulabilirsiniz.

Maddi anlamda bir sorun yaşatmayacaksa mücevher konusunda önemli bir yere sahip olan Amsterdam, bu konuda iddialı ürünleri sizlere sunacaktır. Center Diamonds gibi ünlü elmas işleyen atölyeleri gezebilir ve harika hediyelikler seçebilirsiniz. Amsterdam gezilecek yerler listesi yapmayı sakın unutmayın!

Amsterdam’da Ne Yapılır?

Bisikletin başkenti;

Amsterdam şehri bisikletin başkenti olarak adlandırılır. Sadece şehirde 1 milyondan fazla bisiklet olduğu tahmin edilmektedir. Çocuktan yaşlıya, anneden babalara kadar pek çok farklı insanın sürekli bisiklet kullandığı işe bisiklet ile gidip geldiği bir ortamda yapılabilecek en önemli aktivite de bisiklet tutkusuyla  ortaya çıkacaktır. Amsterdam’da her zaman geçiş üstünlüğü bisikletlere aittir. Yapılan şehir içi yolculukların yüzde 40’ının bisiklet ile yapılıyor olması önemi bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Hollanda hükümetinin teşvikleri bisiklet konusunda yaşanan ciddi gelişmeleri gün yüzüne çıkarıyor. Öyle ki şehirde 400km bisiklet yolunun  olduğu bir gerçek. Bisikletler vergiden muaf ve ödediğiniz ücretin %40’ına yakını geri alabiliyorsunuz. Amsterdam Turları sırasında kesinlikle bir bisiklet turu yapmalısınız. 

Amsterdam’a çeşitli sebeplerden dolayı yolunuz düştü ise bisiklet önemli bir yere sahip olacaktır. Hem gezi hem ulaşım aracı olarak kullanabileceğiniz bisikletler, farklı güzellikleriyle size hitap edecektir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.