Arnavutluk Gezilecek Yerler ve Alışveriş Rehberi

Osmanlının izlerini taşıyan Akdenizli ülke; Arnavutluk…

Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Arnavutluk, harika bir tatil için tüm olanakları size sunacaktır. Akdeniz kültürünün tipik özelliklerini ve güzelliklerini görebileceğiniz bu şehirde harika zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz.

Ülke uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kaldığından çok sayıda Osmanlı eserlerine rastlayabilmek mümkün olacaktır.

Arnavutluk her dönem popüler bir destinasyondur. Özellikle tarihi, kültürel ve sanatsal değerleri bir arada bulundurması sebebiyle farklı güzellikleri aynı anda size sunabilir bir yapıya sahiptir. Bu gibi değişiklikler ile ülkede harika zaman geçirebilirsiniz.

Ülke genelinde belli başlı şehirleri gezebilir ve Türk izlerine rastlayabilirsiniz. Arnavutluk Turları için gelelim gezilecek yerlerine;

Berat

Berat, bölgesel olarak oldukça seveceğiniz bir alan üzerinde kurulmuştur. Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan bu bölge, tarihi yapıları, konakları ve eşsiz güzellikleriyle Safranbolu’yu hatırlatmaktadır. 1417 yılından itibaren Osmanlı hakimiyetinin başladığı bu bölgede Türk izlerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Görmeniz gereken ilk yer eski şehir evleri olacaktır. Burası Arnavut Kaldırımlı diye başlayan kelimelerin belki de  çıkış noktasıdır. Evler Safranbolu stilinde ve göz alıcı. Berat Kalesi ise ikinci nokta olacaktır. 2 bin 400 yıllık mükemmel bir tarih hala ayaktadır. Şehir merkezini ayaklarınızın altına almak ve eşsiz tarihi yakından görebilmek için mutlaka gidilmelidir. Bunun yanı sıra Aziz Mıchael Kilisesi, Çarşı İçi, Dokuma Tezgahları, Osumi Nehri gibi alanlar da görülebilir.

Tiran

Arnavutluk’un başkent ve en büyük şehridir. Tipik Akdeniz kültürünü yaşayabileceğiniz harika bir destinasyondur. Tarihi dokusunu korumayı bilen Tiran, sokakları, çarşıları, muhteşem güzellikleriyle size apayrı bir hava katacaktır. Tiran’da gezilecek yerlerin başında ise Piri Reis Müzesi, Ulusal Tarih Müzesi, Ethem Bey Cami, İskender Bey Heykeli, Hükümet Binası, Opera Binası, Saat Kulesi
Tartini Meydanı, Dajti Milli Parkı  ve Büyük Park yer alacaktı.

İşkodra

Tavsiye edeceğimiz üçüncü gezi alanı İşkodra olacaktır. Tiran’a 3 saat uzaklıkta yer alan İşkodra muhteşem bir tarih, kültür ve sanat şehridir. Rozafa Kalesi, Kurşunlu Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Ebu Bekir Cami, Mes Köprüsü , İşkodra Gölü, Tarihi İşkodra Sokakları, Eski Osmanlı Evleri, Tarih Müzesi , Kahramanlar Meydanı, Katolik Kilisesi, Migjeni Tiyatrosu, Buna ve Drin Nehirleri, Durham Caddesi ve heykeli, Kole Idromeno Caddesi , Rahibe Teresa Heykeli mutlak suretle görülmelidir.

Tarihin ve doğal güzelliğin iç içe geçtiği bir ülke konumunda olan Arnavutluk, muhteşem güzellikleri bir arada bulabileceğiniz tatil imkanlarını size sunacaktır. Tek yapmanız gereken bu güzelliklerin keyfini sürmek ve harka zaman geçirmek olmalıdır.

Arnavutluk’ta ne alınır ?

Arnavutluk, harika güzellikleri size sunan eşsiz bir destinasyondur. Büyüleyici şehirlerinde gezip dolaştıktan sonra dönüş yolculuğu için bir takım hediyelikler satın alabilirsiniz. Yurtdışı turlar sırasında tabi ki gezip göreceğiniz yerleri önceden araştırmanızda fayda var. Hatta ne alacağınıza kadar bilmelisiniz ki hazırlıklı olmalısınız!

Yöreye özgü bulabileceğiniz bu ürünler ile gerek kendiniz gerekse de sevdikleriniz için harika bir ürün olacaktır. Genel anlamda alabileceğiniz bazı ürünler arasında Yöresel işlemeler, işlemeli Rumeli kaftanları, yöresel dokumalar, yöresel örtüler, İskender heykelleri, seramik hediyelikler, lüle taşından biblolar, Partizan ve Dinamo futbol kulüplerine ait olan ürünler, deniz tuzu, magnetler ve kitap ayraçları satın alınabilir.

Satın alacağınız bu ürünler ile hem Arnavutluk’a yönelik güzel ürünler hem de sevdiklerinize özel hediyeler satın alabileceksiniz. Hemen her şehrin kendine has hediyelikleri muhteşem bir anı olarak kalacaktır. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.