Atina Alışveriş Turu

Atina Avrupa’nın önemli merkezlerinden birisi olmasının yanı sıra Türkiye’nin de yakın komşuları arasında bulunur. Her ne kadar ülke genelinde yaşanan ekonomik krizler, ülkeyi batma noktasına taşısa da turizmde olan inancı, Atinalıların en büyük beklentisi turizm alanında gerçekleşecektir.

Atina Turları ile sokaklarında gezip muhteşem güzellikleri yaşadıktan sonra dönüş yolculuğu için bir takım hediyelik seçmeye geçebilirsiniz.

Yunanistan denilince akla bazı unsurlar gelmektedir. Bunların arasında Uzo ilk sırada yer alacaktır. Yunan Rakısı olarak bilinen Uzo, farklı bir lezzete sahip olmasından öte içki kullanan kişiler için ideal bir hediyelik olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Öyle ki Uzoların Kralı isminde mağazalar dahi açılmıştır.

Bir diğer hediyelik zeytin ve zeytin yağı olacaktır. Atina bölgesinde bu tür hediyelikler son derece popülerdir. Gerçekten de orijinal zeytin ve zeytin yağlarını bu ülkede ve bu şehirde temin edebilme şansına sahip olabilirsiniz. Zeytin yağından yapılan bakım onarım ve vücut kremleri ise son derece popüler ve bayanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

El yapımı takılar konusunda da Atina ideal yerlerin başında bulunur. El emeği göz nuru hazırlanmış çeşit çeşit takıları satın alarak sevdiklerinize güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Atina’da hangi dükkana girerseniz girin, karşınıza Nazar boncuğu çıkacaktır. Türkiye ile ortak kültürlerden birisidir Nazar boncuğu. Tek fark aldığınız nokta olacaktır. Türkiye’de olduğu gibi Yunanistan’da da tespihler ciddi rağbet görüyor. Bunların yanı sıra klasik hediyelikler arasında bulunan magnetler, anahtarlıklar, kupa ve bardaklar ile tşört gibi farklı alternatifleri de değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz.

Tüm etkinlikler bir arada

Yunanistan gerçekten bir tatil cenneti ve bu tatil cennetinin size sunduğu muhteşem avantajlar bulunuyor. Atina’da birden fazla sportif etkinliğe katılabilirsiniz.

Muhteşem bir doğaya sahip olan Atina’da farklı alternatifler arasında değerlendirebileceğiniz Mini golf, yelkencilik, bisiklet turları, tüplü dalış, tenis müsabakaları sizin ve sevdiklerinizin güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Ülkede özellikle mini golf, her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Bu gelişmişlik sayesinde harika zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Zamanınızı iyi değerlendirecek ve muhteşem güzellikleri görebilecek uygulamaların başında yer alan mini golf, uçsuz bucaksız hazırlanan sahalarda sizi bekliyor olacak.

Dalış organizasyonları için de harika imkanlar sizi bekliyor. Atina’nın muhteşem denizinde gerçekleştireceğiniz dalış organizasyonları size apayrı bir keyfi sunacaktır.

Atina, yüzyıllardır sporla ilgilenen bir şehir. Öyle ki antik çağlardan günümüze kadar spor, şehir ve ülke gündeminde önemli bir yere sahip olmuş. İlk olimpiyatların yapıldığı yer olan Atina, zaman içerisinde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Atina’da basketbol oldukça gelişmiştir. AEK, Olimpiakos, Panathinaikos gibi basketbol kulüpleri dünyada büyük üne sahiptir ve her müsabaka ayrı bir keyifte geçmektedir. Yolunuz bu şehre düştüğünde mutlaka bu müsabakaları izlemenizi tavsiye ederiz.   Yunanistan Turları ile seçimlerinizi istediğiniz zaman yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.