Azerbaycan Hakkında Bilmeniz Gerekenler Var!

Azerbaycan’da ne alınır?

Azerbaycan seyahati sonrasında size bu ülkeyi hatırlatacak bir şeyler arıyorsanız farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Kız Kulesi’nin etrafında toplanan mağazalar bu konuda ideal tercihler olacaktır. Burada antika eşya mağazalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Burada masaüstü halılardan çeşit çeşit renklerde boyanmış tabaklara, üzerinde Bakü’yü simgeleyen bardaklar, magnetler, kupalardan, antik çatal kaşıklara, ipek şallar ve eşarplardan takıya kadar pek çok farklı alternatif ürünü bulabilirsiniz. Bu ürünler dönüş yolculuğunda sevdikleriniz için ideal hediyeler olacağı gibi sizin için de unutulmaz bir anı olarak kalacaktır. Azerbaycan Turları sırasında gezeceğiniz yerleri araştırmalı ve alışveriş listesini öyle yapmalısınız. 

Azerbaycan’da alınabilecek diğer hediyelikler arasında Havyar, kurutulmuş balık, baharat, bal ve çerezler  bulunabilir. Eğer havyarın en kalitelisini almak isterseniz Bakü’den 130 kilometre uzaklıkta yerleşen Neftçala’ya uğramanız gerekecektir.

Azerbaycan’ı hatırlayacağınız çok sayıda hediyelik mevcuttur. Tercih ise tamamen size kalacaktır. Bilmeniz gereken en önemli husus Bakü’nün oldukça pahalı bir şehir olduğudur. 1 Manat ortalama olarak 2 Türk lirasına denk gelmektedir. Bu hesaba göre de satın alacağınız ürünler normalin üzerinde pahalılıkta olacaktır. Azerbaycan gezilecek yerler listesi için doğru yerdesiniz.

Trekking için en güzel rotalar;

Azerbaycan, muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker. Özellikle doğal güzellikleri insanlara pek çok aktivite imkanı sağlamaktadır.

Kafkas dağlarının muhteşem güzelliğini bulabileceğiniz İsmayili şehri, vadiler üzerine kurulmuş, harika bir destinasyondur. Amacınız hoş manzaralar ışığında harika bir tatil deneyimi yaşamaksa bu bölge sizin için en ideal alanların başında gelecektir.

Kafkas dağlarının harika güzelliğinde kısa veya uzun süreli yürüyüşler yapmak, bölgede yapılabilecek en ideal aktivite türlerinden yalnızca bir tanesidir. Harika güzellikleri görebileceğiniz, derelerden şelalelere kadar farklılıkları hissedebileceğiniz bu bölgede oldukça fazla kamp alanına da ulaşabilirsiniz. Bir anlamda Türkiye’nin Kaçkarları olarak nitelendirilen bu bölge harika güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyacaktır. Yurtdışı turlar sırasında böyle farklı aktiviteler yapabilirsiniz.

Bölgede yapılacak önemli aktivitelerden bir tanesi de avcılık olacaktır. Azerbaycan hükümeti, izin doğrultusunda Avcılık sporuna izin vermektedir. Geyikten keçiye kadar pek çok farklı hayvanı burada avlayabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Turlar sırasında hükümetin görevlendirdiği bazı görevliler de sizlere eşlik edecektir. Aktivite anlamında yapacağınız en güzel deneyimler güzel bir tatil geçirmenize imkan sağlayacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.