Belçika’dan Ne Alınır?

Avrupa’nın önemli ülkelerinden birisi olan, dünya siyasetine yön veren Belçika, farklı yapılarıyla dikkat çekmektedir. Belçika, gezip görebileceğiniz çok sayıda farklı noktayı sunacaktır.

Ülke ve şehirlerde yapacağınız gezinin ardından dönüş yolculuğu için bu ülkeye ait bir takım hediyelikler temin edebilirsiniz. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha fazla orijinal hediyelik bulabileceğiniz bu ülkede farklı kültürün etkilerini yanınızda getirebilirsiniz.

Belçika’da bulabileceğiniz orijinal hediyelikler arasında duvar halıları ilk sırada kendine yer bulmaktadır. Belçika’da özel bir öneme sahip  olan bu halılar, rengarenk yapıları ve farklı desenleriyle harika bir hediye olacaktır. Dantel ürünleri de Belçika Turları sırasında özel bir hediyelik seçimi olabilir. Brüksel’de, ülkenin Flanders bölgesine has dantellerden bulabileceğiniz birçok butik ve dükkân var. Ülkede bulabileceğiniz genel ürünler arasında masa örtüleri, gelin duvakları, eldivenler ve diğer dantelin kullanıldığı farklı ürünler bulabilirsiniz.

Çikolatalar da Belçika için önemlidir. Neuhaus, Lady Godiva ve Leonidas en popüler Belçika çikolatalarından yalnızca birkaçı, ancak bu markaları hemen her yerde bulmak mümkün. Belçika’da çikolatalar tek bir kakao çekirdeği türünden üretiliyor ve çok lezzetli. Çikolata kadar önem gören bir diğer husus ise Speculoo olacaktır. Kısaca Belçika’ya özgü bir kurabiye olan bu ürün, 200 yıllık bir geçmişe sahip. Belçika gezilecek yerler listesi yapabilirsiniz. 

Farklılıklarıyla dikkat çeken bu ülkede çok tatlı ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru hediyelikler temin edebilmeniz mümkün. Seçim tamamen keyfinize kalmış!

Lüksün ihtişamını yaşayın;

Belçika, gerçek anlamda muhteşem olanakları bulabileceğiniz bir ülkedir. Ülke genelinde farklılıkları yaşamak isterseniz bu imkanlardan yararlanabilirsiniz. Her insanın hayat tarzına uygun imkanları sunan Belçika, son yıllarda lüks tatil olanaklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Bouillon, Belçika’da yer alan mükemmel bir kayak merkezidir. Semois nehri kıyılarındaki bu ortaçağ kasabası son zamanlarda doğal yaşam, balık tutma ve gurme tutkunları arasında gittikçe popülerleşmeye başladı. Yerel pastahaneler, çikolata dükkanları ve 13. YY Bouillon Kalesi ile tam bir kış cenneti olan bu şehir, aynı zaman da kayak tutkunlarının da vazgeçilmezleri arasında yer buluyor.

Sportif anlamda kayak, ülke için önemli bir yere sahip. Lüks imkanlar ile kayak tatili yapmak isterseniz Bouillon tercih edilebilir. Yurt dışı turlar sırasında en farklı şeyleri araştırmalı ve deneyimlemelisiniz. 

Ülkede önemli sportif etkinliklerden bir tanesi de bisiklet tutkusudur. Belçika, bisiklet konusunda önemli bir yere sahiptir. Flaman bir generalin adı ile oluşturulan bazı bisiklet rotaları Brugge şehrinde başlıyor ve Fransa’nın kuzeyine kadar ulaşan geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Dağ ve patika yollarda gerçekleşen bisiklet turlarında hem spor yapabilir hem de muhteşem güzellikleri görebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.