Budapeşte’den Ne Alınır?

Budapeşte, Avrupa’nın önemli büyük şehirleri arasında yer alır.

Dünyanın en romantik şehirleri arasında yer alan ve dünyanın en güzel manzaralarına sahip olan şehri olarak yorumlanan Budapeşte, tarihin izlerini görebileceğiniz, muazzam güzellikleriyle dikkat çeker. Hem tarihi, hem kültürel hem de dini motifleriyle dikkat çeken bu şehirde alışveriş için uygun imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Şehrin geneline bakıldığında kültürün tüm izlerine kolayca ulaşabilirsiniz. Bu izler, genellikle kendini el sanatlarında ortaya çıkarmış ve harika kültürün bir parçası haline dönüşmüştür.

Budapeşte turları sırasında el yapımı ürünleri oldukça sık göreceğiniz kesin. Özellikle dönüş yolunda bayanlar için alınabilecek çok sayıda hediye mevcut. İncilerle süslenen harika bileklikler, kolyeler, yüzükler ve diğer eşyalardan satın alarak ideal bir alışveriş tercihinde bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra el yapımı dokumalar da ideal tercihler arasında yer alacaktır. Bu şehre yönelik alabileceğiniz en özel hediyelerden bir tanesi Macar şarabı olacaktır. Buna ek olarak kayısı aromalı olarak dikkat çeken ve Macaristan’in geleneksel içkileri arasında yer alan Palinka’da tercih edilebilmektedir.

Bir diğer satın alınacak eşya ise çikolata olacaktır. Turo Rudi çikolatası ülkede meşhurdur. Eğer daha uygun fiyatlara daha fazla hediyelik almak isterseniz bu defa da yönünüzü magnet, kupa gibi ürünlere çevirebilirsiniz.

Genel anlamda bakıldığında birden fazla hediyelik çeşidi bu şehirde sizi bekleyecek, bütçenize ve tercihinize uygun olanı seçmenize imkan tanıyacaktır.
Margit adasında yürüyüş rotaları;

Budapeşte, gezginler için unutulmaz deneyimlerin yaşandığı bir şehirdir. Muhteşem doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şehirde harika zaman geçirmek için zaman zaman bazı farklı aktivitelere katılabilirsiniz.

Yürüyüş için ideal rotalardan bir tanesi Margit adasında yer almaktadır. Ada, gösterişli yapısıyla adeta bir spor kompleksi gibi. Doğal yürüyüş parkurlarına sahip olan bu ada da koşu etkinliklerine katılabilirsiniz.

Budapeşte’de dikkat çeken bir diğer uygulama ise bisiklet sürmek olacaktır. Şehir için oldukça büyük öneme sahip olan bisiklet, her yıl 30 binin üzerinde bisikletçiyi ağırlamasıyla dikkat çekiyor. Öyle ki, siyasetçiler dahi beyannamelerinde bisiklet yolları yapacağını söylüyor ve bu yönde oy toplamaya başlıyor. Şehir içerisinde ve daha kırsal bölgelerde sürekli pedal çeviren insanlarla karşılaşacak, farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Kitleleri peşinden sürükleyen futbolda şehir için önemli bir yere sahiptir. Futbol kültürüne bağlı olan bu şehirde yerel müsabakalar halk tarafından ciddiye alınıyor.

Özellikle doğa sporlarına meraklıysanız Budapeşte sizin için ideal yerlerden birisi olacaktır. Macaristan turları ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.