Bulgaristan’da Gezilip Görülecek Yerler

Bulgaristan, harika doğasıyla dikkat çeker. Nitekim Bulgaristan denildiğinde akla ilk gelen yeşil doğa, disko ve plajlar, kayak merkezleri olmaktadır. Yolunuz Bulgaristan’a düşerse canınız sıkılmadan harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Keyifli ve hoş zaman geçirebileceğiniz bu ülkede mükemmel olanaklardan yararlanabilir ve eşsiz destinasyonların keyfini sürebilirsiniz.

Her bir noktası farklılıkları yansıtan Bulgaristan için en ideal gidiş dönemi diye bir olgu yoktur. Yaz dönemlerinde plajların keyfini çıkarabilirsiniz. Kış dönemlerinde ise kayak tatili ile keyif dolu zaman geçirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu ülkenin muhteşem doğasına kendinizi bırakmak olacaktır. Bulgaristan Turları hem yaz hem de kış sezonu için en çok tercih edilen turlar arasında yer almaktadır. 

Farklılıklarıyla dikkat çeken Bulgaristan, size sunacağı imkanlar ile harika zaman geçirmenize olanak tanıyacaktır. Gerek yaz gerek kış aylarında farklı aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz bu ülkede her insanın ihtiyacını karşılaşacak imkanlar oluşmaktadır.

Gezip görülecek yerlerin listesi bir hayli fazladır. Uzun yıllar Türk hakimiyetinde yani Osmanlı döneminde kalan bu ülkenin Türk şehirleri de farklılıkları ortaya koyacak güzellikte bulunmaktadır.

Şumen

Şumen Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda yer almaktadır. Türk şehri olarak da bilinir. Cihan pehlivanı olan Koca Yusuf’un memleketidir. Balkanların en büyük ikinci camii olan Şerif Halil Paşa Tombul camii gezilip görülebilir. Şehir yakınlarında yer alan antik kent ve kale de ziyaret noktaları arasında bulunur.

Smolyan

Smolyan veya Paşmaklı, ülkenin güneyinde bulunur. Yunanistan’a yakındır. Smolyan bölgesi kayak merkezleriyle ünlüdür. Kafa dinlemek isterseniz Smolyan tam size göre bir yerdir.

Svilengrad

Svilengrad Bulgaristan’ın Anadolu’ya açılan kapısıdır. Türk nüfusun fazla olduğu bu şehirde alışveriş için ideal yöntemler vardır. Şehirde dolaşmaya başladığınız andan itibaren Türkçe konuşan pek çok kişiye rastlayabilirsiniz.

Plovdiv

Filibe ismi ile bilinir. Adını Makedon kralı 2. Filip’ten almıştır. Roma Amfi tiyatrosu, görülmeye değer yerlerinde başında gelir. Muhteşem manzaralara bu şehirde ulaşabilirsiniz.

Sofya

Bulgaristan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Sofya, Osmanlı dönemlerinde altın çağını yaşamıştır. Şehirde tarihi anlamda Osmanlı eserlerine sıkça rastlayabilirsiniz. Eğlence mekanlarıyla ünlü olan bu şehirde pek çok güzelliği aynı anda görebilirsiniz.

Vitosha Dağı

Vitosha dağı Sofya’ya 10 kilometre uzaklıkta kaçamak merkezidir. Dağ yürüyüşleri, kayak aktiviteleri gibi pek çok organizasyonu burada bulabilirsiniz. Doğal bir park olan Vitosha, muhteşem manzarasıyla dikkat çekmektedir.

Kırcaali Şehri

Kırcaali Türklerin yoğun yaşadığı bir bölgedir. Bölgesel tarih müzesi görülmesi gereken yerleridir. Türk tarihi açısından oldukça önemli bir kent olan Kırcaali, Anadolu’nun Avrupa’ya açılma noktasıdır.

Sunny Beach

Burgaz şehrinde ki devasa plajdır. Sahillerin insanlarla dolup taştığı bu plajda güzel zaman geçirebilirsiniz. Binlerce turist ile yanı anda denize girmenin mutluluğunu yaşayabileceğiniz bu plajda her türlü imkanı da bulabileceksiniz.

Pamporovo Kayak Merkezi

Smolyan şehrinde yer alan kayak merkezidir. Kış sporu sevenlerin popüler noktalarından birisidir. 30 kilometrenin üzerinde bulunan pistleri nedeniyle hem profesyonel hem amatör sporcuları cezbeden bu kayak merkezi, özellikle Avrupalı turistler tarafından yoğunlukla kullanılmaktadır.

Nessebar Yarımadası ve Antik Şehri

Nessebar Bulgaristan’ın Burgaz şehrine 37 km yakınlıkta yer alan tarihi yarımada ve antik şehirdir.  3 bin yıllık köklü bir geçmişin izlerini görmek isterseniz buraya uğraşabilirsiniz. Muhteşem güzellikler burada sizi bekliyor olacak.

Her yönüyle farklılığını ortaya koyan Bulgaristan, enfes güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını sizin için açacaktır. Muhteşem bir doğa, enfes bir tarih ve seyrine doyum olmayan manzaralar ile gerek yaz gerekse de kış döneminde popüler bir destinasyon konumundadır. Bireysel veya ailenizle keyifli bir tatil yapmak isterseniz Bulgaristan’ı tercih edebilirsiniz. Belki de yurt dışı turlar arasından bir sonraki mevsim içinde bu güzel ülkeyi tercih edebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.