Çin’den Ne Alınır?

Ülkenin Simgesi Ejderha ile Gezinizi Taçlandırın

Uçsuz bucaksız pazarları ve birbirinden ilginç kültürel işlemeleriyle hayran kalacağınız bu ülkede alışveriş yapmanın keyfi daha başka. Ama dikkat etmeniz gereken bir şey var ki o da fiyatlar. Her ne kadar üretim ve çeşit fazla olsa da özellikle gezginler ve turistler için fiyatlar oldukça yüksek. Eğer sıkı pazarlık yapabiliyorsanız alacağınız ilk ürün çay olmalıdır. Çin Turları sırasında en çok karşınıza çıkacak olan şey çaydır. Çin’de çay çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Ülke kültüründe önemli bir yere sahip olan çaylardan mutfağınıza kesinlikle almalısınız.

Tabi buna ek olarak üzeri işlenmiş çay bardakları da mutfağınızın en güzel üyeleri olacaktır. Mağazalarda genellikle kültürel eşyalar görücüye çıkıyor. Yerel kıyafetler, fenerler, birbirinden güzel porselen işlemeler, dini heykeller, biblolar, yemek çubukları ve ülkenin simgesi olan ejderha genellikle rağbet gören ürünlerdir. Çin gibi bir ülkeyi gezinip de Ejderha almadan olmaz elbette. Bu nedenle ülkenin simgesi olan Ejderhayı da listemizin başına ekleyebiliriz. Bunların dışında cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik eşyalarda oldukça yaygın olarak satılıyor ancak öyle abartılı bir fiyat farkı yoktur. Bu nedenle almak isterseniz tercih sizin ancak genellikle pek tavsiye edilmiyor.

Ejderha Yarışları Sizi Bekliyor

Çin’in güneyinde bulunan Yangtze nehrinde Ejderha Kayığı Yarışmalarında kürek çekmek belki de unutamayacağınız en güzel anlardan biri olacak. Ülkenin kültürünü ve sportif yönünü ortaya koyan Ejderha Kayığı Yarışmalarında ter dökmek istemez misiniz? Sporseverler için oldukça güzel etkinliklere ev sahipliği yapan bu şehirde başta su sporları olmak üzere birçok sportif etkinliğe katılabilirsiniz. Yurtdışı turlar sırasında da yapabileceğiniz spor etkinliklerini, tura çıkmadan incelemenizi tavsiye ederiz. 

Ayrıca ülke genelinde düzenlenen Atletizm, Basketbol, Bisiklet, Buz Pateni, Futbol, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol ve Motor Sporları müsabakalarına katılarak eğlenceye ortak olabilirsiniz. Çin gibi Dünyanın en güzel ülkesini gezinirken biraz da spor molası verip kafanızı dağıtmak istiyorsanız, binlerce taraftar gibi sizde sahalarda yerinizi alarak yeşil sahaların yıldızlarını izleyebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.