Doğanın ve tarihin muhteşem uyumu; İskoçya gezi rehberi

Fantastik bir tatil hayali kuranların tercihi konumunda İskoçya, dikkat çekici güzellikleriyle adeta büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyor. Birbirinden özel bölgeleri görebileceğiniz bu ülke, enfes güzellikleriyle adeta büyülü bir dünyaya sizi ulaştıracak.

İskoçya, yeşil coğrafyası, büyülü yapısı ve muhteşem güzellikleriyle gezginlerin en çok ilgisini çeken bölgelerin başında kendine yer bulmaktadır. İskoçya’nın doğasında yer alan yeşil tonlara pek az yerde rastlayabilirsiniz. Büyüleyici yanlarıyla dikkat çeken bu ülke doğal güzellikleriyle adından sıkça söz ettirmektedir. Eğer tatilinizi burada geçirmek isterseniz en ideal dönem Ağustos ayı olacaktır. Ağustos ayında hem mevsimsel güzellikleri görebilecek hem de ülke genelinde yapılan festivallere katılarak harika zaman geçireceksiniz. İskoçya’yı 5 kelimede özetleyecek olursak, “Koyu yeşil doğası, viskisi, Gaydası, Highlands ve Özgürlük” diye sınıflandırabiliriz.

İskoçya Turları ile doyasıya gezmek isterseniz Edinburgh iyi bir tercih olacaktır. Dar Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyüp keyif alabileceğiniz bu şehir, ortaçağın tüm izlerini görmenize imkan tanıyacaktır. Edinburgh kalesinde muhteşem manzarayı izleyerek geçireceğiniz zamanın tarifi ancak o hazzı yaşadığınızda anlayabileceğiniz bir olgu haline dönüşecektir. Old Town diye anılan bölgenin en önemli caddesi Royal Mile’de zaman geçirmek, eğlencenin tadına varmak, viski müzesinin keyfini çıkarmak, sonrasında ise Kraliyet sarayı, Arthur Seat Tepesi gibi alanları gezmek keyfinize keyif katacaktır.Bir diğer önemli nokta ise Glasgow olacaktır. Adeta bir kültür kenti olarak anılan bu şehir Franz Ferdinand, Perry Rose gibi ünlü müzisyenlerin memleketi olarak bilinir. Sanat meraklıları için Glasgow’un en önemli sanat mekanları, The Modern Institute ve Lighthouse’dir. Önemli gezi noktalarından birisi de Highlands olacaktır. Dağlık bölgeler inde görebileceğiniz şahane vadiler, gürül gürül akan şelaleler ve ormanlarıyla fotoğraf tutkunuzu ortaya çıkaracak güzellikleri barındıran bu bölgede rehberli turlara katılarak mükemmel zaman geçirebilirsiniz. Gezi bölgelerini detaylandıracak olursak;

Glasgow;

Geleneksel ve modern mimarisiyle dikkat çeken Glasgow, eşsiz güzellikleri, müzeleri, yeşil alanları ve gurme mekanlarıyla farklı bir tatil yaşamanız için sizi çağırıyor. Şehrin uyumlu yapısına hayran kalacağınız eşsiz güzellikler tüm asaletiyle karşınıza çıkıyor. Burada görmeniz gereken bazı önemli duraklar arasında mimari stiliyle dikkat çeken People’s Palace, Grand Central Hotel, Central Station ve Saat Kulesi yanı sıra Kelvingrove Art Gallery, Glasgow Necropolis, Queen’s Park, Glasgow School of Art, Gallery of Modern Art (GoMA) gibi bölgeler değerlendirmeye alınabilmektedir. Gelelim İskoçya’nın en büyük şehrinde gezilebilecek diğer yerlere.

George Meydanı:

Glosgow şehrinin adeta kalbinin attığı mekanlardan birisi olan George meydanı, gerçekten ziyaret etmeniz gereken önemli noktalardan birisidir. Alışveriş merkezlerinden dinlenebileceğiniz alanlara kadar ünlü İskoç yağmurlarından kaçıp saklanabileceğiniz çok sayıda mekanın bulunduğu cadde olarak da biliniyor.

Kelvingrove Art Gallery and Museum:

Bu müze, aynı zaman da sanat galerilerini içerisinde bulunuyor. Binlerce eseri görebilmenize imkan tanıyan bu müze, mükemmel tabloları görebilmenize olanak tanıyor. Bu müzenin gezilmemesi, şehirde bir şeylerin eksik gittiğinin en büyük göstergesi olacaktır.

Glasgow Tren Garı:

Glasgow tren garı, görülmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulur. Mükemmel mimarisiyle dikkat çeken bu gar, kimi insanlara ayrılık hüznü verse de yeni bir yerler keşfetmek içinde ideal bir yer.

İskoçya’da tiyatro önemli bir yere sahiptir. Eğer Glasgow’a geliyorsanız yapmanız gereken Avrupa’nın en ünlü oyunlarının sergilendiği tiyatro salonlarını ziyaret etmek olacaktır. Bunun haricinde yine şehir içerisinde görebileceğiniz çok sayıda bölge mevcuttur.Edinburgh

Yemyeşil vadileriyle, el değmemiş doğası ve muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken İskoçya’nın muhteşem güzelliğini görmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey başkent Edinburgh’u ziyaret etmek olacaktır. Gotik atmosferi ile Ortaçağ masallarını adeta size yansıtacak olan bu şehir gerek tarihi gerekse de doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. 600 yıllık başkentin size sunmuş olduğu ve şehrin tam ortasında bulunan ve şehri ikiye bölen Edinburgh Kalesi, kraliyet ailesinin şehre geldiğinde konakladığı Hollyrood House Palace, yüzlerce yıllık tablo ve sanat eserlerinin sergilendiği National Gallery ve Museum Of Edinburgh mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Öyle ki Edinburgh, gezginlerin en beğendiği Avrupa şehirlerinden birisidir. Gel gelelim geziilecek yerlerine;

Royal Mile(Kraliyet Yolu):

Kraliyet yolu olarak bilinen bölge mutlaka görülmesi gereken alanların başında kendine yer bulmaktadır. Açık hava müzesini andıran bu bölgede Scott Monument, St Giles Cathedral, St Mary’s Cathedral, The Scottish Parliment gibi muazzam yapıları görebilir veya dar Arnavut kaldırımlı sokaklarında harika zaman geçirebilirsiniz.

Edinburgh Kalesi:

Edinburgh şehrine hakim bir tepede yer alan bu şehir görülmesi gereken alanların başında geliyor. Kale üzerinden şehrin silüetini izlemenin vermiş olduğu keyif büyük bir güzellik olarak karşınıza çıkacak.

Holyrood ve İskoçya Parlamentosu: 

Kraliyet yolunun sonunda sizi bekleyen bu binalar, farklı mimari özellikleriyle adeta büyülü bir dünyanın kapılarını ardına kadar aralamanızı sağlayacaktır.Palace of Holyroodhouse: 

İngiliz Kraliyet ailesinin kaldığı saray olarak da bilinir. Eğer kraliyet ailesi burada değilse gezip görebileceğiniz ve içerisinde nadide eserleri barındıran güzel bir gezi durağıdır.

National Gallery of Scotland:

Monet, Van Gogh, Tiziano, Rubens ve daha birçok kişinin eserlerini barındıran ortalama büyüklükte bir İskoç Ulusal Müzesidir. İçerisinde ki eserlerin keyfini çıkarabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

İskoçya’da elbette ki birden fazla görülecek alan mevcuttur. Bunları tek tek sıralamak yerine o bölgenin muhteşemliğine dikkat çekmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Eğer siz de İskoçya gibi muhteşem güzelliklere sahip olan bir ülkeyi ziyaret etmek isterseniz sizin için hazırladığımız rehber niteliğinde ki bu bilgilerden yararlanabilirsiniz. Harika tarih, muhteşem mimari ve yeşil coğrafyanın keyfini İskoçya’da gönül rahatlığı ile çıkarabilmeniz mümkün olacak. Yurt dışı turlar ile gidebileceğiniz en keyifli turlar arasında İskoçya Turları da yer almaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.