Ekim Ayına En Çok Yakışan 5 Rota

Tatil için büyük bir heyecanla sonbaharı bekleyenlerdenseniz, bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Sonbahar, yaprakların yeşilden sarıya, turuncudan kızıla döndüğü, romantizmin tatlı tatlı esen rüzgarla birleştiği, özlemle beklenilen mevsim… Eylül ayını geride bırakmışken sonbaharın belki de en güzel ayı olan Ekim tüm güzelliği ile karşılıyor bizi.

Ekim ayı sonbaharı en iyi yaşayabileceğiniz aylardan biri. Ne Eylül’ün hala üzerinden atamadığı yaz sıcağı vardır, ne de Kasım gibi kışı çağrıştıran soğuğu… Bütün yaz boyunca sosyal medyada paylaşılan deniz, kum, güneş fotoğraflarının yerini, battaniye ve kahve fotoğrafları alıverir. Tahmin edersiniz ki; biz sizin Ekim ayını battaniye altında geçirmenizi kesinlikle istemeyiz.

Doğanın yedi renge bürünüp, eşsiz manzaralar sunduğu Ekim ayında ruhunuzu güzelliğiyle dinlendirecek olan rotaları sizin için derledik. İşte Ekim ayında gidilebilecek, sonbaharın hakkını veren 5 yer…

Ağva

Özellikle İstanbul ve çevresindeki illere yakınlığı ile bilinen Ağva, Ekim ayında bir başka güzelliğe sahip yerlerden biridir. Bakir doğası ve iki yanında akan Yeşilçay ve Göksu dereleriyle sizi sakinliğe ve huzura davet etmektedir. Hafta sonu kaçamak yapıp, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isterseniz Ağva Otelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Şile

Tarihi eski çağlara kadar uzanan, İstanbul’un gizemli bölgesi Şile… Ekim ayında Şile’ye yapacağınız gezi veya tatilde, kayalıklara vuran dev dalgaları izleyebilir, ormanda uzun doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Özellikle yağmurlu bir güne denk gelirseniz, Şile Feneri’nin büyüleyici manzarasına bakan bir restoranda kahve yudumlayarak, bu manzaranın tadını çıkarmalısınız. Şile’nin eşsiz manzaraları eşliğinde Ekim ayında harika bir tatil geçirmek isterseniz Şile Otelleri size uygun pek çok seçenek sunuyor diyebiliriz.

Abant

Doğası ve muhteşem manzaralarına hayran kalacağınız Abant, Ekim ayında gidebileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Abant’ta bütün stresinizi ve yorgunluğunuzu geride bırakacağınızı size bütün samimiyetimizle temin edebiliriz. Sararmış yapraklarıyla Abant Gölü’ne eşlik eden ağaçların altına oturarak kitap okuyarak vakit geçirebileceğiniz gibi faytonla Abant’ın muhteşem doğası içinde gezintiye de çıkabilirsiniz. Eminiz ki, daha şimdiden heyecanlandınız ve sabırsızlanıyorsunuz. O zaman, Abant Otelleri arasından hemen seçiminizi yaparak, Ekim ayı için tatil planınızı oluşturabilirsiniz.

Yedigöller

Batı Karadeniz’in masalsı yöresi, Yedigöller… Sonbaharda ve özellikle Ekim ayında gidilmesi gereken en güzel adreslerden biridir Yedigöller. Sarı ve turuncu yapraklarla bezenmiş ağaçların göle vuran göz kamaştırıcı yansımasına, bir de kuşların kulağı okşayan cıvıltısı eklenince içinizde oluşan o hissin huzurdan çok daha fazlası olduğunu söyleyebiliriz. Ekim ayında unutamayacağınız bir tatil düşünürseniz, konaklamak için pek çok alternatif sunan Yedigöller Otelleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz

Kapadokya

Kapadokya, peri bacaları, kayalara oyulmuş büyüleyici güzellikteki evleri ve harika doğası ile kendine hayran bırakan bölgelerden biri. Her mevsim farklı güzellikte olan Kapadokya, Ekim ayında bir başka güzellikte oluyor ve en fazla ziyaretçiyi de bu aylarda alıyor. Çünkü Kapadokya’da karasal iklimin etkisiyle kış ayları soğuk ve yağışlı, yaz ayları ise sıcak geçiyor. Sonbahara has renklerin doğa harikası peri bacaları ve gökyüzünü süsleyen balonlarıyla birleşince, adeta masal diyarında yolculuk yapıyormuş hissine kapılmanızı sağlıyor. Ekim ayında Kapadokya’ya gitmeye karar verirseniz, kesinlikle balon turu yapmanızı ve bu nadide güzelliklere yukarıdan bakmanızı tavsiye ederiz. Konaklamak için ilginç bir yer arıyorsanız, hiç vakit kaybetmeden Kapadokya Otelleri arasından size en uygun oteli seçmelisiniz.

Her mevsiminin kendine has bir güzelliği var; fakat doğanın bin bir renge büründüğü Ekim ayı, doğanın masalsı görüntüsüne kendinizi kaptırmak ve yeni yerler keşfetmek için harika bir zaman. Eğer sonbaharın eşsiz büyüsüyle dikkat çeken bu 5 rotadan birinde tatil yapmak isterseniz uygun fiyatlı Gezinomi fırsatları ile hemen rezervasyonunuzu yaptırmalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen

Bahar Gençoğlu

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.