Girit Adasında Ne Almalı? Girit Alışveriş Rehberi

Girit adası Yunanistan’ın sevilen ve güzel adaları arasında kendine yer buluyor. Ada kültürünü sonuna kadar yaşamanıza imkan tanıyan bu bölge, farklı güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Birbirinden özel plajları, tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle insanları büyüleyen Girit, farklı yapılarına ek olarak alışveriş imkanlarıyla da adından söz ettiriyor. Girit turları, tam anlamıyla Yunan kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak karşınıza çıkıyor. Alınabilecek pek çok hediyeliğin yanı sıra giyimden elektroniğe kadar farklı alternatifleri de size sunuyor.

Adanın genelinde yapacağınız gezi ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Dönüş yolculuğu içinse gerek kendiniz gerekse de sevdikleriniz için farklı hediye seçimlerinde bulunabilirsiniz. Girit, içkileriyle ünlüdür. Yöresel bir hediyelik getirmek isterseniz Likör, ideal bir terci olacaktır.

Bunun yanı sıra zeytin yağları da güzel hediyelikler arasında bulunuyor. Her ne kadar fideleri Türkiye’den gitmiş olsa da çok güzel süzme zeytinyağlarını hediye olarak seçebilirsiniz.

Her yerde olduğu gibi Girit adasında da klasik hediyelikler vardır. Kupa, bardak, magnet veya anahtarlık gibi adayı simgeleyen küçük hediyeler ve kartpostallar dönüş yolculuğu için uygun hediyeler olacaktır.

Girit ve spor;

Girit, Yunan adalarının en büyüğü ve en güzeli olarak bilinmektedir. Sunmuş olduğu farklı alternatifler sebebiyle tercih edilen bir bölgeyi oluşturan Girit, eşsiz güzellikleriyle büyülü ortamların kapısını sizin için aralar. Yunan Adaları Turları için erkenden seçim yapmanızı tavsiye ederiz.

Girit bölgesinde yapılacak pek çok aktivite vardır. Tatil ve sporu bir arada yapan biriyseniz Girit, adeta bir cennet bahçesidir. Zengin sporu olarak bilinen Golf, Girit’te her insanın kolaylıkla yapabileceği etkinliklerin başında gelmektedir. İngilizlerin keşfettiği ve İskoç denizciler ile dünyaya yayılan Golf sporu, günümüzde ise çim sahada, üzerinde doğal ya da yapay engellerin bulunduğu 18 parkurluk alanda oynanan bir oyun. Fiziksel gücün yanı sıra konsantrasyon ve etik görgü kuralları da gerektiren bu oyun için ideal tatil noktalarından birisi Girit olacaktır.

Girit adasında yapılabilecek bir diğer etkinlik ise şüphesiz ki doğa sporları olacak. Pek çok kanyona sahip olan ve muhteşem güzellikleri barındıran Girit adasında trekking, kanyon yürüyüşleri, kaya tırmanışları gibi farklı alternatifleri bulabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.