Her Yanıyla Polonya Gezi Rehberi

Doğu Avrupa’nın en güzel ülkelerinden birisi sayılan Polonya, muhteşem güzellikleriyle adeta büyüleyici bir destinasyona dönüşüyor. Milli parkları, mükemmel güzellikleri, doğası ve tarihi yanıyla ziyaretçilerini büyüleyen Polonya, her köşesinde farklı bir güzelliği yaşayabilmenize imkan tanıyor.

Şehirlerin düzenli ve güzel olması, milli parkların muhteşem manzara ve güzelliklerini size sunması, gölleri, tarihi eserleri, sembol sayılacak olgularıyla farklı bir dünyanın kapıları Polonya’da sizin için açılacak.  Tarihin her döneminde önemli bir yere sahip olan Polonya, binlerce yıllık geçmişin izlerini hala saklayabilen ve bunu da ziyaretçilerine aktaran ülkelerin başında geliyor. Varşova, Krakow gibi şehirlerde bu izleri en iyi şekilde görebilirsiniz.

Polonya Turları sırasında, geniş bir coğrafya üzerinde yer aldığından harika manzaraları size sunacaktır. Birbirinden özel yanlarıyla dikkat çeken bu şehir, farklılığıyla size özel bir tatil deneyimi sunacak ve mükemmel zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Farklılıkları göz önünde bulundurarak gezebileceğiniz Polonya’da harika bölgeler sizi bekliyor olacak.

Nasıl ulaşırım?

Polonya’ya gitmek için ilk yapmanız gereken uçak biletini almak olacaktır. İstanbul’dan Polonya’ya direk seferler bulunmakta. Varışınızla birlikte havalimanı ile şehir merkezi, ve şehir içi ulaşım imkanlarından da çok kolay yararlanabileceksiniz.

Hangi tarihte gitmeliyim?

Bilmelisiniz ki Polonya kış aylarında oldukça soğuktur. Hava sıcaklığının – derecelere düştüğü bu ülkede ideal tatil dönemi yaz ayları olacaktır. İlla ki kış aylarında gideceğim diyorsanız o zaman festival veya yıl başı gününü göz önüne alabilirsiniz. Özellikle yılbaşı tatili için en ideal noktalardan birisi Polonya olacaktır.

Gezilecek yerleri;

Polonya’nın birden fazla gezilecek bölgesi bulunmaktadır. Şehir şehir, bölge bölge ulaşabileceğiniz ve rehber niteliği taşıyan bu bilgiler en ideal yardımcınız olacaktır. Gelelim gezilecek yerlere;

Krakow OldTown

Krakow’a yeni gelen kimselerin en çok tercih ettiği buluşma noktalarından birisi Old Town diye bilinen eski şehirdir. Işıklar içinde ki harika sokakları, tarihi yapısı, mükemmel mimariye sahip olan eserler ile mutlaka listenizin baş sırasını oluşturacak olan bu eski meydan, birden fazla güzelliği size sunarak harika bir tatil başlangıcı yapmanıza imkan tanıyacaktır.  

Tatra Milli Parkı

Çoğu televizyon programı veya internette karşılaşabileceğiniz Avrupa manzaralarında hep o vardır. Tarta Milli Parkı, çok ilginç yapısı ve muhteşem güzellikleriyle ikinci planda yer almaktadır. Zakopane isimli yerleşim yerinde bulunan bu milli park, aynı zaman da Slovakya sınırına da çok yakın. Buraya geldiğiniz de doğal güzelliklerine aşık olabileceğiniz muhteşem manzaraların sizi beklediğini hemen fark edebilirsiniz. Eşsiz güzellikleri bulabileceğiniz bu milli parkın muhteşem manzarasının keyfine sonuna kadar varabilirsiniz.

Wawel Kraliyet Kalesi

Polonya siyasi tarihine her dönem damga vuran Wawel Kraliyet kalesi, Polonya krallarının yaşadığı bir bölge olmuştur. 11. yüzyıldan itibaren Polonya’nın yönetildiği bu kale, 600 yıllık güzel bir yönetim tarihine sahiptir. Wisla nehrinin hemen kenarında yer alan bu kale, içerisinde pek çok farklılık ile karşınıza çıkacaktır.

Kazimierz

Polonya denildiğinde akla gelen diğer unsur Yahudiler olacaktır. Polonya kralı tarafından buraya yerleştirilen Yahudiler, nazi almanyası sırasında buradan toplanarak götürülmüştür. Hristiyanlık ve Yahudiliğin içe içe girdiği birçok yapıyı içinde bulunduran bir mahalle olan Kazimierz’de bohem yapıları görüp gezmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Auschwitz-Birkenau Toplama Kampı

Burası Yahudilerin toplama kampıdır. Nazilerin tren yoluyla toplu olarak Yahudileri getirdikleri yer bugün müze olarak karşınıza çıkıyor.

Chopin’in Evi

Chopin, Polonya için önemli bir değerdir. Dünyanın önemli müzik dehalarından birisi olarak sayılan Chopin’in evinin bulunduğu alan bugün müze olarak ziyaretçilerini beklemekte. Estetik ve romantik bir havada göreceğiniz bu evde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Kültür ve Bilim Sarayı  

Varşova’nın merkezinde yükselen devasa yapıyı gördüğünüz de şaşırmayın çünkü burası kültür ve bilim sarayıdır. Bu binayı önemli kılan önemli sebeplerden bir tanesi Stalin’in bu binayı Polonyalılara armağan etmesidir. İçerisinde pek çok kompleks yapıyı barındıran bilim ve kültür sarayı, ilk dikkatinizi çekecek yapıların başında kendine yer bulacaktır.

Raclawice Savaşı Panoraması

Wroclaw Polonya’nın güzel şehirleri arasında yer almaktadır. Eğer yolunuz bu şehre düşerse yapmanız gereken savaş panoramasını görmek olacaktır. Ruslar ve Lehlerin arasında yaşanan savaşları panoramik olarak size sunan bu yapı farklı bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Burada başlayan savaşların daha sonra tüm ülkeye yayıldığı başarı sağlandığından bahsedilir. Yurt dışı turlar sırasında böyle farklı noktaları tanıyacaksınız. 

Białowieża Milli Parkı

Eski çağlardan günümüze ulaşan Avrupa’nın önemli milli parklarından birisidir. Primaeval ormanlarından son kalan bu park, Belarus sınırlarına kadar uzanmaktadır.

Barış Kilisesi

Jawor’da yer alan bu Kilise 1648 yılına dayanıyor. Kilisenin özelliği hiçbir şekilde taş ve demir içermemesi. İnşasında sadece ahşap ve doğal malzemeler kullanılmış. Çivi dahi bulamazsınız.

Książ Kalesi

Walbrzych şehrindeki bu 500 yıllık şato Barok tarzdaki mimarisiyle görülmeyi hak eden yerlerden.

Jaskinia Niedzwiedzia (Ayı Mağarası)

Kletno’da yer alan bu mağara, Wieliczka’yı gezmeyi sevenler için mükemmel bir yer. Mermer araması sırasında şans eseri bulunan bu mağaranın içerisinde bulunan su yapıları, sarkıtlar, renkli elementler ve buzul çağında yaşamış arslan, ayı, sırtlan, geyik kalıntıları ilginizi çekebilir.

Varşova Ayaklanması Müzesi

Leh halkının Nazilere karşı çıkardığı ayaklanmanın tarihsel biçimde sergilendiği bir müzedir. Müzede savaş fotoğrafları, aşk mektupları, askeri malzemeler gibi pek çok ayrıntıyı görebilirsiniz.

Malbork Kalesi

Teton şövalyeleri tarafından yapılan bu kale, yüzey alanı en büyük kale unvanını taşıyor. Gücün ve kudretin simgesi olarak yorumlayabileceğiniz bu kale, muhteşem bir güzelliği size sunuyor.

Polonya gezmekle bitiremeyeceğiniz harika bölgeleri size sunacaktır. Gerek gece hayatı, gerek kültürel etkinlikleri, gerek halkın bir araya geldiği festival ve karnavallar ile bu ülkeyi daha keyifli bir şekilde tanıyabilirsiniz. Tüm güzellikleriyle Polonya, sizi çağırıyor!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

YorumlarYorum yaz

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.