İskandinavya’nın muhteşem güzelliği İsveç

İskandinav ülkelerinin afilisi, Avrupa’nın gözdesi ve yaşam standardını tamamen bulabileceğiniz ülke; Evet burası neresidir diye soruyorsunuz fakat cevabını da biliyorsunuz. İsveç’ten bahsediyoruz. Avrupa’nın kuzeylisi olan İsveç, hem farklılıkları hem de birbirinden özel yanlarıyla unutulmaz bir tatil cenneti olarak karşınıza çıkacaktır.

Bir çok olanağın ve alternatifin karşınıza çıkacağı bu şehirde enfes fırsatları hemen değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Gezi için ciddi bir planlama yapmanız gerekliliğini de söylememize sanırım gerek yoktur.

Stockholm, ülkenin en büyük ve en çok tercih edilen şehri. Bunun için bir çok sebep gezi anında kendini göstermekte. Avrupa’nın en hareketli gece hayatı, eğitim alanları, muhteşem güzellikleri, tarihi yapısı ve mimari güzellikleriyle dikkat çekici bir destinasyon olan İsveç, bu güzellikleri sonuna kadar hissedebilmeniz için oldukça davetkar!

İsveç Turu rotanızı şekillendirirken Stockholm’den başlamanızı öneririz. Bir çok farklılığı göreceğiniz bu şehirde birbirinden güzel eserleri, tarihi yapıları, doğal güzellikleri görüp keyfini çıkarabileceksiniz. Stockholm’de nereler gezilir sorusuna vereceğimiz yanıtlar ise şu şekilde olacaktır.

Eski Kent (Gamla Stan):

Gamla Stan olarak adlandırılan eski kent, Stockholm şehrinin en bilindik bölgeleri arasında yer alıyor. Yılların getirmiş olduğu yorgunluğa rağmen hala güzelliklerini korumayı bilen bu meydan, harika sokakları ve Riddarholmskyran adlı ortaçağ kilisesi ile karşınıza çıkacak ve aynı zaman da gezinizin başlangıç duraklarını oluşturacaktır.

Stockholm archipelago (skärgården):

Merkezden yayılan 24 bin ada veya adacık konumunda ki kayalık alanlara verilen isimdir. Görülmesi gereken güzel yanları olduğunu unutmayın. Cindirellabatarna isimli gemilerle bu alanların tamamını yaz mevsiminde gezebileceksiniz.

Skogskyrkogården Mezarlığı:

Her ne kadar bir mezarlık gezisi destinasyonlarda saçma olarak görülse de Skogskyrkogården Mezarlığı farklılıkları yansıttığından ve Unesco’nun dünya mirası listesinde yer aldığından görülebilecek alanları oluşturmaktadır.

Şehir Kütüphanesi (Stadsbiblioteket):

Klasik ve modern tarzların karşılaştırılması ile ortaya çıkar şehir kütüphanesi, milyonlarca kitap için ev sahipliği yapsa da Mimar Gunnar Asplund’un harika eserleri arasında yer alıyor. Kütüphanede bazı nadide eserlerin de yer alması dikkat çekici.

Ericsson Globe:

Her zaman tarihi eserleri görmekten ziyade arada sırada da olsa farklı mimari yapıları tercih etmek harika bir farklılığı ortaya çıkaracaktır. Ericsson Globe binası, dünyada bir başka örneği bulunmayan bir mimari yapıya sahip. İsveç Güneş Sistemi’nin merkezindeki Güneş’i temsil etmesi, gezegenlerin ise Slussen (Merkür), RoyalInstitute of Technology (Venüs), Natural HistoryMuseum (Dünya ve Ay), MörbyCentrum (Mars), Arlanda Havaalanı (Jüpiter) ve Uppsala’da (Satürn) sergileniyor olması bu binayı gezilecek yerler listesine eklememize neden olmaktadır.

Kaknästornet:

Şehri tepeden izlemek ve panoramik manzarasında gerçekten güzel zaman geçirmek isterseniz burası sizin için ideal  noktaların başında gelecektir. Girişin ücretli olduğunu unutmayın.

Nobel Müzesi:

Nobel Ödülleri Türk insanı için yabancı değil. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ödül kazanmasıyla birlikte daha da ilgi alanımıza giren bu bilgilerin en güzel öğrenileceği yerlerden birisidir Nobel müzesi. Nobel ödüllerinin tarihi ve kazananlarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Modern Sanatlar Müzesi (Norrmalm): 

İsveç, sanata ve sanatçıya önem veren ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle sanatın pek çok dalıyla ilgili yapılan çalışmalara bu şehirde rastlayabilirsiniz. Skeppsholmen adasında yer alan modern sanatlar müzesi mutlaka görülmesi gerekiyor.

Ulusal Müze (Nationalmuseet):

İsveç’te bir çok müze gezebilirsiniz. Ulusal müze ise İsveç’in klasik sanat ve tasarım alanındaki en önemli müzesi olarak karşınıza çıkacaktır.

Djurgården Kraliyet Parkı Adası:

Kraliyet parkında açık ve kapalı müzeleri gezebilir, hayvanat bahçesinde keyifli zaman geçirebilir veya park içerisinde nefeslenebilirsiniz.

Kanal turları:

Stockholm’de kanal turlarına mutlaka katılmalısınız.

Birbirinden farklı güzellikleriyle dikkat çeken bu şehrin yanı sıra İsveç’te gezip görebileceğiniz diğer şehirleri de mutlaka listeye almanız gerekecektir.

Göteborg

Göteborg, İsveç’in ikinci, İskandinav bölgesinin ise dördüncü büyük kenti olarak karşınıza çıkıyor. Eşsiz güzellikleriyle sizi bekleyen bu şehir, müzeleriyle, bahçeleriyle, kilise ve şatolarıyla oldukça fazla gezilmesi gereken alanı size yansıtıyor. Yapmanız gereken bu şehrin keyfini çıkarmak olacaktır.

Malmö

Geniş bahçelerin şehri olan Malmö, eşsiz doğal güzelliklerine ek olarak mimari anlamda ki güzellikleriyle de dikkat çekecektir. Bu şehri gezmeye başladığınız andan itibaren her bir noktada alışveriş sizi bekliyor olacak. Amacınız turistik bir gezi ve bu gezinin içerisinde müze, kilise, tarihi eserler, alışveriş gibi düşünceler yer alıyorsa mutlaka Malmö’yü ziyaret etmelisiniz.

Kiruna

Kiruna, farklı bir şehir olarak karşınıza çıkacaktır. Esasen balıkçılık şehri olan ve ekonomisinin büyük bölümünü de bu yönde karşılayan Kiruna, İsveç’in kış turizmi bakımından en zengin kentidir. Şehirde kayak merkezleri bir hayli fazla alternatifi size sunuyor. Buna ek olarak ren geyikleri de sizi bekliyor. Kutup ışıklarının en güzel izlenebildiği alanların başında gelen bu şehir, harika güzellikleri sunacaktır.

Gotland

Tercih edebileceğiniz İsveç şehirlerinden birisi olan Gotland, ortaçağdan kalma mimari yapıları, mağaraları, harabeleri ve bisiklet için uygun parkurlarıyla dikkat çekici bir güzellikte yer almakta ve tatil için en ideal noktalardan birisini oluşturmaktadır.

Uppsala

Uppsala, Avrupa’nın özel destinasyonlarından bir tanesidir. Botanik bahçeleriyle dikkat çeken bu şehirde mimarinin en güzel örneklerini de görebilirsiniz.

Abisko

Doğa sporları için en uygun alanların başında gelen Abisko, yürüyüş parkurlarıyla dikkat çeker. Kutup ışıklarını izleyebileceğiniz bu bölgede isterseniz kanyonlarda gezintiye çıkabilir, kayak merkezlerinde harika zaman geçirebilir veya Abisko milli parkını görebilirsiniz.

Helsinborg

Gezi bir yana alışveriş başka bir yana diyenlerdenseniz Helsinborg sizi bekliyor demektir. Alışveriş merkezleriyle ünlü olan bu şehir, Avrupa’nın bu konuda ki önemli temsilcileri arasında yer alır. Ek olarak müze ve şatoları görebilir, büyük akvaryumun keyfini sürebilirsiniz.

Farklılıklarıyla dikkat çeken İsveç’te tercihinize uygun bir gezi planı oluşturabilirsiniz. Birbirinden özel şehirlerin muhteşem doğasında harika bir tatil imkanı yaşayabilir, alışveriş keyfini sürdürebilir ve mimari güzelliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer İsveç’te zaman zaman yapılan ve yoğun katılımın sağlandığı festival tarihlerine tatilinizi denk getirirseniz eğlence iki katına çıkacaktır. Yurt dışı turlar arasında olan tüm güzellikleriyle İsveç sizi çağırıyor. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.