İspanya’da alışveriş fırsatları, ne alınır?

 

İspanya, Avrupa’nın özel destinasyonları arasında kendine yer bulur. Hem tarih, hem doğallık hem de kültürel güzellikleriyle dikkat çeken bu ülke, farklılıkları en iyi yansıtabilen ülkelerin başında kendine yer bulmaktadır. Binlerce yıllık tarihinde Hristiyan, Yahudi ve İslamiyetin izlerini sizlere sunan İspanya, gerçek anlamda gezilip görüleceği gibi alışveriş yapılabilecek ender ülkelerin başında gelmektedir.

Ülkenin para birimi Euro’dur. Madrid, Barcelona, Mallorca, Endülüs gibi şehirlerde bu para birimini güvenle kullanabilirsiniz. Eğer döviz bozdurmak isterseniz hava limanlarında, şehir merkezlerinde döviz bürolarını kullanabilir veya bankalar da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Burada dikkat etmeniz gereken husus yalnızca komisyon oranlarına dikkat etmek olacaktır. Bir diğer önemli konu ise özellikle Barcelona şehrinde hırsızlık vakalarının sıklığı ve çokluğudur. Bu nedenle Barcelona ziyareti öncesinde mümkün olduğunca yanınızda fazla para taşımamaya gayret etmelisiniz.  İspanya Turları sırasında en çok merak edilen detay, Flamenko dansıdır. Durum böyle olunca Flamenko kıyafetleri, şal ve yelpaze gibi hediyelik eşyaları kolayca bulabilirsiniz. Futbol severler için ünlü futbol takımlarının formalarını almadan dönmek de olmaz. Barcelona, Real Madrid gibi takımların formaları özel fiyatlarla orijinal ürünler arasında yer alacaktır. Yok o kadar para veremem derseniz imitasyon ürünlere de yönelebilirsiniz.

Tekstil ürünleri İspanya için özel bir yere sahiptir. Dünyaya yön veren moda mağazaları sizi bekliyor. Zara gibi ünlü markaların yer aldığı mağazalar, mükemmel olanaklarıyla harika bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Ayrıca İspanya gezilecek yerler listesi yapmalısınız.

Tüm spor dalları bu ülkede sizi bekliyor

İspanya’da mükemmel bir deneyim yaşamak isterseniz mutlaka bölgeyi gezmeniz faydanıza olacaktır. İspanya, farklı alternatifleri ile harika bir deneyimi size sunacaktır. Tatil amacıyla bu bölgeyi tercih edenlerin büyük çoğunluğu aynı zaman da bu ülke de futbol kültürünü görmek için de gezilerini düzenliyor. İspanya gezilerinde spor turizminin önemi oldukça büyük ve yadsınamaz derecede anlam ifade ediyor. Özellikle İspanya futbolu, dünyanın en başarılı ve büyük kulüpleri olarak bilindiğinden futbol apayrı bir deneyim olarak karşınıza çıkıyor. Futbol kültürü, önemli turizm faaliyetlerinden bir tanesidir.Ülkenin iki önemli kulübü olan Barcelona ve Real Madrid, dünyanın pek çok bölgesinde taraftara sahip olan belli başlı kulüpler olarak dikkat çekmektedir. Devasa stadyumları, dünyanın en iyi futbolcuları ve mükemmel olanaklar bu iki kulüp tarafından dünya futboluna kazandırılmaktadır. BSu kulüplerin stadları aynı zaman da dünyanın önemli müzeleri arasında yer almaktadır. Bu müzelere gelerek hem kulüplerin sportif başarılarını görebilir hem de İspanya’da sporun ne denli önemli olduğuna dikkat çekebilirsiniz.

İspanya’yı ziyaret etme sebebi yalnızca futbolla sınırlı değildir. Dalış turizmi önemli bir etkiye sahiptir. Dünyanın en iyi dalış yerleri olarak gösterilen bu bölgelerde şnorkel ve dalış deneyimini mutlaka denemelisiniz. Rafting, trekking ve kayak da yine tercih edeceğiniz başlıca sebepler arasında kendine yer bulmaktadır. Bunların dışında motor sporları, dağcılık ve bisiklette gelişmiş spor dallarından ve İspanya’da nereye giderseniz gidin karşınıza çıkabilecek imkanlarla yapabileceğiniz spor dallarındandır.

İspanya spor ‘un tadını çıkarabileceğiniz çok güzel bir ülkedir. Keyif alabileceğiniz sportif uygulamalar ve organizasyonlarla harika zaman geçirebilir ve İspanya’nın muhteşem doğasına kendinizi bırakabilirsiniz. Çıkacağınız yurt dışı turlar ile ne kadar farklı bir tur seçebileceğinizi İspanya ile görebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.