İtalya’da ne alınır? İtalya alışveriş rehberi

Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken İtalya, enfes mükemmelliğini her yönüyle size ileten bir ülke. Tarihi, kültürü ve mükemmel doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu ülke, enfes bir deneyim yaşayabileceğiniz nadir destinasyonlardan bir tanesi.

İtalya’ya yolunuz düştü ise bir takım faaliyetler içerisinde bulunmanız normal. Alışveriş bu ülke için özel bir yere sahiptir. Avrupa modasına yen veren yapısıyla dikkat çeken İtalya’da ne alınır sorusuna birden fazla yanıt verilebilmektedir. İtalya Turları arasından birini seçip tura çıkmadan önce bilmeniz gerekenler var!

Tekstil

Dünya modasını yönlendiren İtalya, özellikle tekstil ürünleriyle dikkatleri üzerine çeker. Roma, Milano gibi şehirlerde tekstil ürünlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle Roma gibi şehirlerde tekstil ürünlerini uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Roma bölgesinde via del Corso, via Cola di Rienzo ve via Condotti gibi bölgeler ideal alışveriş alanlarıdır. Deri ürünleri, tekstil ürünleri gibi farklı alternatifleri bulabilirsiniz.

Pisa ürünleri

İtalya’nın önemli tarihi eserleri arasında yer alan Pisa kulesi, aynı zaman da hediyelikler alabileceğiniz harika imkanları size sunmaktadır. Pisa kulesinin yer aldığı anahtarlıklar, magnetler harika hediyeler olarak karşınıza çıkacaktır.

Maskeler

Venedik tarzı maske satın almak veya festival kıyafetleri temin etmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Özellikle el yapımı bu maskeler harika bir hediyelik olarak dikkat çekecektir.

Alkol

İtalyan şarapları meşhurdur. Özellikle Toscana bölgesinde var olan üzüm bahçelerinde orijinal şarapları bulabilmeniz mümkün olacaktır. Küçük şişeler halinde sahip olacağınız şaraplar aynı zaman da güzel görüntüleriyle de dikkat çekmektedir.

Hediyelik

Çizme ülkesin de bulabileceğiniz en iyi hediyeleri genelde turistik yerlerin yakının da bulabilirsiniz bunlar anahtarlık, kupa, tişört, gibi aksesuarlar. Bütçenizi aşmadan sevdiklerinize hediyeler almak istiyorsanız üzerlerinde Rome yazan kupalar, anahtarlıklar, kartpostallar veya biblolar alabilirsiniz.

Genel anlamda harika fırsatları bulabileceğiniz ve muhteşem hediyeliklere sahip olacağınız İtalya’da herkes için farklılıklar görebilirsiniz. İtalya gezilecek yerler listesi yapmalısınız, en güzel noktaları keşfetmek için!

İtalya’da spor ve spor organizasyonları

İtalya, tarihi ve kültürü kadar sportif faaliyetleriyle de dikkat çeker. Ülkede özellikle Futbol en belirgin organizasyon olarak karşınıza çıkmaktadır. Avrupa’nın en zorlu ve mücadeleci ligi olarak bilinen İtalya Serie A’da, müsabakaları izleyebilmek oldukça keyifli bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyacaktır. X

Futbol kadar popüler olan bir diğer spor dalı ise basketboldur. İtalyan basketbol kulüpleri özellikle Avrupa’nın en iddialı kulüpleri arasında kendine yer bulabilmektedir. Zaten sportif faaliyetleri sebebiyle bir çok olimpiyat oyunlarının da yapılmasına imkan tanımaktadır.

Son zamanlarda ortaya çıkar bir başka popüler kültür ise kayak organizasyonları olacaktır. 1956 yılında dünya kış olimpiyatları İtalya’da yapılmıştır. Yurtdışı turlar sırasında bu tarz farklı bilgilere dikkat edin ve keyifli bir tatil için araştırın.

İtalya’yı ziyaret etmenize sebep olacak güzellikleri size sunan Cortiba kayak merkezi, enfes güzellikleriyle büyüleyici bir dünyaya kapılarını açmaktadır. 200 kilometreye varan pistleriyle Avrupa’nın önemli kayak merkezlerinden birisi olan Cortiba, eşsiz doğal güzelliğiyle büyüleyici bir yapıya ulaşabilmekte. Tofana, Faloria ve 5 Torri isimli 3 ana pist bulunan bu kayak merkezinde, en zor pist Tofana’da bulunuyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.