Kiev Alışveriş Turu

Kiev, önemli spor merkezleri arasında yer alır. Birbirinden farklı etkinliklerin bulunduğu bu bölgede güzel zaman geçirebilirsiniz. Bu yazımızda klasik futbol, basketbol gibi sportif faaliyetlerden ziyade farklılıkları göz önüne çıkarmayı uygun bulduk. Ukrayna, sportif anlamda başarılı ülkelerin başında kendine yer bulmaktadır. Kiev ise büyük çaplı organizasyonların yapıldığı şehir hüviyetinde. Kiev Turları sırasında siz de bunu fark edebilirsiniz. 

Kiev’e gelme sebepleri arasında bu organizasyonlar yer alabilir. Zira Ukrayna Devlet Havacılık Müzesi yılın belli tarihlerinde festivallere ev sahipliği yapıyor. Her yıl Mayıs ayında düzenlenen havacılık festivali Samalyot Fest adıyla anılıyor. 70’in üzerinde uçağın sergileneceği bu festivalde havacılık sporuyla uğraşanlar veya havacılık tutkunları bir araya geliyor.

Farklı bir sportif deneyim yaşamak isteyenlerin tercih edeceği bu festival, aynı zaman da ülkenin turistik ve sportif festivalleri arasında yer alıyor.

Kiev’de alışveriş;

Ukrayna’nın başkenti Kiev farklılıklarıyla dikkat çeken şehirlerin başında gelmektedir. Güzel bir gezi sonrasında çeşitli fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Alışveriş ideal bir yöntem olacaktır. Dönüş yolunda gerek kendiniz gerek sevdikleriniz için alacağınız bir takım hediyeler, farklılığı ortaya koyacak ve güzel hatıraları beraberinizde getirme imkanını sağlayacaktır. Şehirde gezmeye başladığınız andan itibaren bazı farklılıkları görebileceksiniz. Şehrin en ünlü caddesi olan Kreshchatik Caddesi, çeşitli mağazaları ve dükkanlarıyla alışveriş severler için ideal bir nokta. Hemen hemen aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz.

Kiev’de alınabilecek hediyelerin sayısı fazladır. Ülke genelinde Rus kültürünün etkisini hissedebilirsiniz. Rus kültürüne özgü matruşka bebekleri, Lenin ve Stalin heykelcikleri, portreleri, tütsü, tesbih ve kırmızı tişörtler ilk akla gelen hediyelikler. Bunlarla birlikte kilim, dantel nakış gibi geleneksel el ürünlerini bulabilirsiniz. Eğer içki severseniz Votkalar idael tercih olacaktır. Kiev’de savaş yayı, katan ve kılıç gibi savaş aletlerinin oyuncakları da bolca talep görüyor.  Boyalı paskalya yumurtaları, ahşap kurular, oyma amber ve yarı değerli taşlar ve kristaller de şehirden alınabilecekler arasında. Kiev esnafı pazarlığa oldukça açık. Beğendiğiniz bir ürün olduğunda pazarlık etmekten çekinmeyin.Kiev Takı Fabrikası: 

Ukrayna’daki takıların üretim yeri olan ve 3500 çeşit takının bulunduğu bu fabrika, takı severlerin uğrak durağı. Altın ve gümüş takıların çoğunlukta olduğu fabrikada her tarza uygun bir seçenek var. Burası takı tutkunları için adeta bir cennet. Böyle bir alternatifi de değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Ukrayna Turları ile siz de seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.