Kış Mevsiminin Görülmediği Tek Ülke Miami

Dünya’da kış mevsiminin görülmediği nadir ülkelerden biri olan Maimi, ihtişamlı bir tatil için en güzel yerlerden biridir. Maimi tatilinizde sahilin ve denizin tadını çıkarabilir, devasa ve ışıklarla donatılmış gökdelenler arasında yürüyüş yapabilir ve vahşi doğa turlarıyla timsahları birkaç adım öteden inceleme şansını yakalayabilirsiniz. Şöyle ki Maimi de ne yapmak istediğinize karar veremeyeceğiniz için bence tatil öncesi yapmak istediklerinizi listeleyin ve seyahatinize öyle başlayın.

Miami’de yılın her mevsimi sıcak hava görülür. Yaz mevsiminde hava sıcaklıkları 28-30 derece arasında değişiklik gösterirken kış mevsiminde sıcaklıklar 16-20 derece arasında değişiyor. Eğer sıcak havadan bunalırım diyorsanız Miami, Kış mevsiminde de tatil yapacağınız en güzel ülkelerden biridir. Miami’de en yağışlı dönem Haziran ve Ekim ayları arasında yaşanır. Bu nedenle Mart, Nisan ve Mayıs ayları Miami seyahati için en ideal zamanlardır. Miami’ye Türkiye’den direkt uçuş olmadığı için ulaşım New York ve Avrupa şehirlerinden ortalama 15 saatlik bir yolculukla sağlanıyor.

15 saatlik uçuşun ardından çok yorgun bir şekilde Miami turu için başlangıç yapacak olsanız da, denizin ve kumsalın keyfi bütün yorgunluğunuzu alacak. Miami’nin resmi dili İngilizce olsa da yerel halk tarafından İspanyolca da ciddi anlamda rağbet görüyor. Miami, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti olduğu için oldukça gelişmiş durumda ve turizm açısından da Dünya’nın en çok turist ağırlayan bölgelerinden biridir diyebiliriz. Miami de para birimi Amerikan Doları olduğu için tedarikli gitmenizde fayda var. Miami’de sizi şaşırtacak ulaşım hizmetleriyle karşılaşacaksınız. Şehir içi ulaşımda taksi ağırlıklı olarak tercih ediliyor ancak hiçbir ücret ödemeden kullanabileceğiniz Troleybüslerle de dilediğiniz gibi gezintiye çıkabilirsiniz.

Muhteşem Kumsal ve Gök Mavisi Deniziyle South Beach

Miami’de kumsal ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız en doğru adres South Beach olacaktır. Miami’nin en gözde mekânlarından birisi olan South Beach’te kumsala uzanın ve güneşin tadını çıkarın. Güneşlenmenin ardından deniz gezintisine çıkarak bütün stresinizi atabilirsiniz. Elinizdeki içeceğinizle birlikte deniz ve gökyüzünün maviliği arasında gezinti yapmak size hayal gibi gelebilir ancak bu South Beach’te mümkün. Özellikle kum plaj seviyorsanız gün boyunca yerinizden kıpırdayamayacaksınız. Siz kumsalda güneşlenirken birden tepenizde beliren helikopterlerden de etkinlik haberlerini takip edeceksiniz. Birçok club, etkinlik haberlerini helikopterleri kullanarak duyuruyor. Bu da South Beache ayrı bir hava katıyor.

Devasa Rengarenk Gökdelenlerle Miami

Downtown, Miami tatilinizde mutlaka ama mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi diyebiliriz. Rengarenk ışıklarla donatılmış gökdelenler arasında dilediğiniz gibi yürüyüş yapabilirsiniz. Masal dünyasına adım atarcasına eğlenceli bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Downtown’a kesinlikle bir akşam gezinkisi yapmalısınız.

Tekne Turu ve Lezzetli Yemekler

Sakin bir akşam geçirmek ve tekne turunun ardından lezzetli yemekler tatmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Downtown Miami’de bulunan Bayside bölgesinde hem dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir hem de karides ve yengeç gibi lezzetli deniz mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Öyle ki Bayside bölgesinde nargile içebileceğiniz bir mekân bile bulunuyor. Sizde bir gününüzü Bayside bölgesine ayırarak tekne güzel bir tekne turu yaparak denize karşı nargile keyfi yapabilirsiniz.

Timsah adasına Hoşgeldiniz

İsmi korkutucu olsa da heyecan sevenler için en güzel mekânlardan biri diyebiliriz. Küçük adacıklarla dolu bir bölgeden bahsediyoruz. Everglades National Park bölgesinde timsahları yakından inceleme imkânına sahipsiniz. Sadece timsah değil karşınıza bir anda çeşit çeşit yılan, vahşi kuşlar ve ilginç böcek türleri beliriyor. Gezinti esnasında etrafınızda bir anda çığlık atan insanlarla karşılaşacaksınız ama bu durum sizi endişelendirmesin. İlginç vahşi hayvanlar arasında gezintiye çıkmak oldukça heyecan vericidir. Tur için ödeyeceğiniz rakam ise 60 Euro civarında oluyor.

Dünyaca Ünlü İsimlerin Evlerinin Kapıları açılıyor

Charlie Sheenler, Julio Iglesiaslar ve Shaquille O’Neallar gibi Dünya’ca ünlü kişilerin evlerini görmek istemez misiniz? Boat Tour of Biscayne Bay ve Millionaire’s Row turlarıyla küçük adalar arasında gezintiye çıkabilir, Dünyaca ünlü isimlerin evlerini yakından görebilirsiniz. Eğer ünlü isimlerin evinde gezinti yapmak ilginizi çekiyorsa ve Boat Tour of Biscayne Bay ve Millionaire’s Row turlarıyla eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Festivallerle Eğlenceye Doyamayacaksınız

Şubat ayının ortasına doğru düzenlenen Coconut Groove Arts Festivali’ne katılarak 380’den fazla sanatsal eseri yakından inceleyebilirsiniz. Festivalde sadece sanatsal yapıları incelemekle kalmayacak, Latin Grupları, Rock’n Roll gibi ünlü grupları da sahnede izleme şansını yakalayacaksınız. Coconut Groove Arts Festivalinin ardından Genellikle Mart ayının ikinci haftasında Little Havana Bölgesinde düzenlenen Calle Ocho Festivali ile çeşitli yemeklerin tadına bakabilir ve birçok lezzetle tanışabilirsiniz. Festival kapsamında düzenlenen Latin Jazz, Futbol Turnuvası, Koşu Yarışması ve Güzellik Yarışması gibi etkinliklere de katılarak tatilinizi daha eğlenceli hale dönüştürebilirsiniz.

Amerika Turları iarasında Şubat ile Mart ayı arasında Miami Dade Üniversitesi tarafından düzenlenen Miami İnternatinal Film Festivaline katılarak sinema dünyasının en güzel sahnelerini izleme şansını yakalayabilirsiniz. Peki, Dünyanın en iyi elektronik müzik festivaline katılmaya ne dersiniz. Genelde Mart ayının ikinci ya da üçüncü haftasında düzenlenen Ultra Music Festivaline katılarak, hem görsel şölenlerle hem de ünlü dj’lerin müzikleriyle unutamayacağınız bir gece geçirebilirsiniz.  

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.