Koh Samui Gezilecek Yerler

Tayland’ın En Güzel Şehri Koh Samui

Tapınakları, şelaleleri, hayvan çiftlikleri ve doğal güzellikleriyle ülkenin en güzel şehirlerinden biri olan Koh Samui’de farklı bir gezinti sizi bekliyor. Birbirinden güzel ve asırlık tapınaklarıyla ülkenin en zengin şehirlerinden biri olan Koh Samui’de gördükleriniz karşısında şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. 12 Metre yükseklikte bir Buda heykeli düşünün ki karşınızda bir anda görünce oldukça şaşıracaksınız. Ayrıca yüzlerce buda, tanrı ve hayvan heykelinin bulunduğu Gizli Buda Bahçesini gezinirken kafanızı sağa sola çevirmekten kendinizi alamayacaksınız. Gizli Buda Bahçesini birkaç saat içerisinde gezinip çıkarım diyorsanız yanılıyorsunuz. Buda, tanrı ve hayvan heykelleri o kadar güzel ve gerçekçi ki hepsine dokunmak ve yakından incelemek isteyeceksiniz.

Koh Samui Turları sırasında 18 kollu Merhamet Tanrıçasını da gezinerek şehrin en önemli tapınağını yakından inceleyebilirsiniz. Görenleri hayrete düşüren bir tapınak daha var ki Koh Samui de kesinlikle görmelisiniz. Mumyalanmış Keşiş Tapınağını gezerek Budist ve Thai kültürünü ve inancını yakından görebilirsiniz. 1973 yılında meditatif pozisyonda iken yaşamını yitiren keşiş mumyalanarak cam kafeste korunmaya alınmış. Tapınakta sergilenen keşiş görenleri hayrete düşürüyor.

Tapınaklar ve Hayvanat Bahçeleriyle Güzel Bir Şehir

Şehre adım attığınız an itibariyle öncelikle tapınakları ardından da hayvanat bahçelerini gezinerek oldukça güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Yırtıcı kaplan, yüzlerce çeşit yılanlarla, asırlık tapınaklar ve birbirinden güzel şelaleler sizleri bekliyor. Sıcak bir tatil isteyenler için en ideal yer olan Koh Samui tropik iklime hakim bir şehirdir. Hava sıcaklıkları yıl boyunca 27 derecenin altına düşmez ama yine de tatil için en ideal dönem Şubat ve Mart aylarıdır diyebiliriz. Bu güzel şehre direkt uçuş bulunmuyor ancak Bangkok’a aktarmalı uçuşla bu şehre ulaşabilirsiniz. 9 saatlik bir uçuşun ardından Koh Samui’de güzel ve eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.   

Büyük Buda Tapınağı: 12 metre yükseklikte altın kaplama ile yapılan devasa Buda heykelini görmek ve yakından incelemek için her yıl binlerce turist Bang Rak bölgesine akın ediyor.

Yılan Çiftliği: Korkunç ve tehlikeli yılanların birkaç metre ötenizde şov yaptığını düşünün. Evet, kulağa oldukça fantastik ve korkunç gelse de bu şehirde yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden biri diyebilirim. Yüzlerce yılan türünü yakından inceleyebilir ve farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Büyükanne ve Büyükbaba Kayaları: Denizde boğulan ve kıyıya vuran yaşlı çiftleri temsil ettiğine dair bir efsaneyle ilgi görmeye başlayan bu kayalıklar doğal güzellikleri sebebiyle görülmeye değer.

Gizli Buda Bahçesi: Samuli çiftçi Nim Thoungsuk tarafından yapılan yüzlerce buda, tanrı ve hayvan heykelini kesinlikle görmelisiniz. Şehrin en güzel turistik mekanı olan Gizli Buda Bahçesini gezinirken şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Plai Leam Tapınağı: Budist temalı sanat ve mimarinin buluştuğu devasa 18 kollu Merhamet Tanrıçası Çin ve Thai inançları ve kültürünün aynası diyebiliriz. Devasa heykel görkemi ve ihtişamıyla her yıl binlerce turisti misafir ediyor.

Mumyalanmış Keşiş Tapınağı: Meditatif bir pozisyonda yaşamını yitiren ve öylece mumyalanan Keşif, cam kavanoz içerisinde meraklılarıyla buluşuyor. Binlerce kişinin merakla ve hayranlıkla incelediği bu keşif kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Kaplan Çiftliği: Bengal Kaplanları, leoparlar ve rengârenk kuşlarla dolu bir çiftlik hayal edin. Sadece hayal etmekle de kalmayın Ban Han plajında bulunan bu çiftlikte vahşi hayvanların şovlarını izleyebilir, korku ve heyecanla güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Na Muang Şelalesi: Yaklaşık 30 metre yüksekliğiyle adanın en büyük şelalesi unvanını alan Na Muang Şelalesinin doğal güzelliklerine hayran kalacaksınız.Koh Samui Halkı Yemekleriyle Sizi Şaşırtacak

Bu şehrin mutfağında Dünya kültürünü rahatlıkla görebilirsiniz. Ekşi, tatlı, tuzlu ve acı soslarıyla farklı lezzetler ortaya çıkaran Koh Samui halkı, yemekleriyle sizi şaşırtacak. Zamanla Çin mutfağının da etkisinde kalan bu şehir pirinç peltesi, kızarmış pirinç eriştesi, pirinçli domuz kaplama gibi popüler birçok yemeğin tadına bakabilirsiniz. Yemeklerde taze sebzelerin tadını rahatlıkla alabilirsiniz. Soya yağı ile pişirilen sebzeli yemekler, güzel baharatlarla da süslenince mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Ayrıca Samui Adası tropik meyveleriyle ünlüdür. Yerel pazarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz ananas, mango, papaya, burma üzümü gibi tropikal meyveleri kesinlikle tatmalısınız. Tayland Turları ile gelebileceğiniz Koh Samui’de böyle farklı lezzetler sizi bekliyor. 

Boğa Güreşleriyle Hem Korkuyu Hem de Heyecanı Birlikte Yaşayacaksınız

Birbirinden ilginç festivalleriyle bu şehre hayran kalacaksınız. Eğlenceye ve festivallere çok önem veren Koh Samui halkıyla birlikte festivallere katılarak dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Her yıl Ocak ayında düzenlenen ve Boğaların kıyasıya yarıştığı, birbirini yenmek için ölümüne mücadele verdiği Buffalo Fighting Festival kesinlikle katılmanız gereken en önemli etkinliklerden biridir. İspanyol Boğa Güreşlerine kıyasla daha zararsız olan bu festival yine de sizi korkutacak anları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle gitmeden önce kendinizi kötü anlara hazırlasanız iyi olur. Her yıl Avusturya, Singapur, Japonya ve Çin’den binlerce katılımcının yarıştığı Samui Regatta Festivaliyle yelken yarışlarına katılabilir ve heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz. 21-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen bu festivalle sizde kendinizi denizin ortasında heyecanlı bir yarışın içerisinde bulabilirsiniz. Ekim ve Ocak aylarında düzenlenen Ten Stars Samui Art Party ile yerli ve yabancı pek çok sanatseveri ve eserlerini bir arada görebilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.