Kosova’da Gezilecek Yerler

Kosova muhteşem güzellikleriyle dikkat çeker. Kısa süre önce bağımsızlığını kazanan bu ülke, muhteşem güzellikleriyle ilgi çeken bir konuma yükselmiş. Hem bağımsız bir ülkeyi ilk kez ziyaret etmenin mutluluğu hem de harika fırsatlar, doğal güzellikler, tarih ve kültürel bir gezi için bu ülke ideal noktalardan birisi haline dönüşecektir.

Kosova Turları sırasında öğreneceğiniz en güzel detay, tarihte Türklerle anılmış olmasıdır. Yüzyıllar boyunca süren Osmanlı hakimiyetinde çok çeşitli yatırımlar yapılmıştır. İbadethanelerden imara kadar çoğu kullanılan tarihi eser, günümüzde Osmanlı’nın izleri olarak yansımaktadır. Savaşın izlerini taşıyan bazı noktalarda yüreğiniz burkulurken, doğanın muhteşemliğinde ise ferahlayabilirsiniz.

Gelelim gezilecek yerlerine;

Priştine;

Kosova’nın başkentidir. Aynı zaman da ekonomi, eğitim, kültür ve sanatın da tüm dallarını bulabileceğiniz enfes bir şehirdir. Kosova’nın bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte muhteşem bir yükselişe geçen Priştine, büyük bir mimari yapılanmaya giderek harika işler çıkarmaya başladı. Savaşın izlerini taşıyan eski yapılar geçmiş hakkında ipuçlarını sizlere sunuyor.

Priştine’de gezilecek yerler listesine bakacak olursak; Fatih Sultan Mehmet Camii, Büyük Hamam, Priştine Müzesi, Sultan Murad Türbesi, Nene Teresa Caddesi (Bizim için İstiklal Caddesi neyse, onlar için de Nene Teresa Caddesi o) ve Germia Parkı ilk akla gelen yerler olacaktır.

Prizren

Prizren’de Kosova’nın önemli ve tarihi şehirleri arasında kendine yer bulur. Mimari anlamda Osmanlı’nın izlerini görebileceğiniz bu şehirde güzel zaman geçirmek tamamen sizin elinizde. Bu şehirde Türkçe konuşanların sayısı bir hayli fazla. Özellikle kamusal alanlarda tabelaların Sırpça, İngilizce ve Türkçe olması dikkat çekici.  Gezilecek yerler listesinde yine Osmanlı izlerini görebilirsiniz. Fatih’in açık hava camii olarak yaptırdığı namazgah, Terzi Baba Türbesi, Cuma Camii, Halveti Tekkesi, Şadırvan Bölgesi (Şehrin merkezi burası), Sinan Paşa Camii, Arnavutluk Müzesi gibi alanları gezip görebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

Geçmişin izlerini bulabileceğiniz Kosova’nın hangi noktasına giderseniz gidin Osmanlı eserlerine rastlayabilirsiniz. Ataların bu topraklara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olan bu eserler muhteşem güzellikleriyle sizleri bekliyor olacak!

Eğlence yerleri;

Üniversitenin olduğu her yerde eğlence de vardır anlayışı Priştina için geçerli bir sebeptir. Genç bir şehir konumunda olan bu bölgeler de eğlence yerleri park ve bahçelerde devam ediyor. Her Avrupa şehrinde olduğu gibi canlı gece hayatı güzel zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. Prizren’de ise Şadırvan bölgesi eğlencenin doruk noktasıdır. Yurt dışı turlar ile bu yıl tercih edebileceğiniz eğlenceli noktalar arasında Kosova’yı da ekleyebilirsiniz. 

Aklınızda bulunsun;

Kosova 2008 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Euro bölgesinde bulunduğu için gitmeden önce paranızı Euro’ya çevirmeyi unutmayın. Havaalanından şehir merkezine otobüsler var. Taksi şoförlerinin otobüs bulamayacağınız konusunda sizi ikna etme çabalarına kanmayın. Eğe taksi kullanacaksanız mutlaka pazarlık ederek işe başlayın. Prizren sokakları labirenti andırır. Bu sebeple turizm ofislerinden mutlaka bir harita temin etmek faydanıza olacaktır. Eğer vaktiniz kalırsa Prizren’den yarım saat uzaklıktaki Mamuşa köyüne gidin. Köyün tüm nüfusu Türklerden oluşuyor.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.