Küba’dan Ne Alınır?

Küba’nın Muhteşem Puro ve Kahvesi

Gezmekle bitiremeyeceğiniz zenginliklere sahip olsa da alışveriş anlamında biraz geri planda kalan bu esrarengiz ülke Küba’da halk lüks tüketime karşıdır. Bu nedenle tatil dönüşünüzde öyle bavullar çanta dolusu hediyelik eşya almak aklınızın ucundan dahi geçmesin. Sosyalist devlet anlayışına sahip olan bu ülkede yaşam üretim odaklıdır ve lüks tüketim kesinlikle yasaktır. Tatil dönüşünde almanız gereken hediyelikler bellidir.

Küba Turları sırasında vazgeçilmez içkisi rom, puro ve kahveden kesinlikle almalısınız çünkü Dünya’nın başka hiçbir bölgesinde bu kadar lezzetli puro ve kahvesini bulamazsınız. Puro almak istiyorsanız Havana şehrinde bulunan La Casa del Habano fabrikasının resmi satış dükkânlarını tercih edebilirsiniz. Cohiba, Montecristo, Partagas ve Vegas Robaina ülkenin en önemli puro markalarıdır. Puro alırken bu markaları almaya gayret edin.El yapımı hediyelik eşyalardan alarak evinize götürmek isterseniz eğer tahta oymalar, yağlı boya tablolar, seramikler, nakışlar, mercan takılar ve müzik aletleri oldukça ideal tercihler olabilir. Özellikle ülkeye özgü klasik gitar evinizde sergileyebileceğiniz ya da yakınlarınıza hediye edebileceğiniz en özel hediyelik eşya olabilir. Havana’da Obispo Caddesi adı verilen bulvarda ve Almacenes San Jose’de yer alan dükkan ve tezgahları gezinerek birbirinden güzel hediyelik eşyalar arasından dilediğinizi satın alabilirsiniz.  

Denizin Muhteşem Güzelliği Sizi Bekliyor

Sportif anlamda çok fazla gelişme gösteremeyen Küba’da çok fazla sportif etkinliğe katılamazsınız ancak spor dünyasının olmazsa olmazlarından boks, futbol ve voleybol branşlarının kıran kırana mücadelelerini izleyebilirsiniz. Eğer sportif etkinliklere katılarak sıradan tatilinize biraz farklılık katmak istiyorsanız Varadero şehrinde su altı ve su üstü sportif etkinliklerine katılabilirsiniz. Tekne kiralayarak muhteşem manzara karşı yol alabilir ya da kendinizi denizin kollarına bırakabilirsiniz. Küba gezilecek yerler listenize en değişik noktaları kesinlikle eklemelisiniz. Yüzme sporundan sıkıldıysanız eğer tüplü dalış yaparak mavi suların altında yeni keşiflere yol alabilirsiniz. Denizin dibindeki ihtişam ve güzellik karşısında hayran kalacaksınız ve suyun üzerine çıkmak istemeyeceksiniz. Öyle ki su sporlarıyla ilgileniyorsanız Varadero şehrinden başka hiçbir yere ayrılamayacaksınız. Su sporlarının ardından beyaz kumsala uzanın ve güneşin tadını çıkarın.  Yurt dışı turlar ile böyle farklı noktaları seçmenizi tavsiye ederiz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.