Lapland için doğru aktiviteler

Finlandiya’nın Lapland bölgesi harika deneyimler yaşamanız için tüm imkanları size sunar. Soğuk bir bölge olmasına rağmen çeşitli aktivitelerle hem spor hem de eğlenceyi bir arada götürebilirsiniz.

Özellikle bölgesel anlamda gerçekleştireceğiniz bu aktiviteler, hayatınız boyunca unutamayacağınız hatıraları size yansıtacaktır.

Lapland Turları sırasında bölgesinde en dikkat çeken aktivite husky köpekleriyle yapacağınız safari olacaktır. 8 köpeğin çektiği ve kızaklarda yaklaşık yarım saat ile 3 gün arasında değişen sürelerde yansıtılan bu uygulamalar, harika fırsatları size sunacaktır. Bu aktivitelere katılarak mükemmel zaman geçirebilirsiniz. Bölgesel güzellikleri görebileceğiniz bu aktivite harika ormanlık alanlar, birbirinden özel manzaralar ve muhteşem bir fırsat sizi bekliyor olacak.

 

Ren Geyiği safarisi;

Bir diğer ekstrem spor ise ren geyiği safarisi olacaktır. Ülkenin sembolü olan ren geyikleriyle de aynı duyguları yaşayabilmeniz mümkün olacak. Bunun için Lapland gezilecek yerler listesi yaparken aktivitelerinizi de gözden geçirebilirsiniz. 

Kar Motosikleti Safarisi

Ren geyikleri ve huskylere nazaran daha cılız olan bu aktivite, kısmen diğerlerine göre daha hızlı ve etkileyici olabiliyor. Uçsuz bucaksız karla kaplı doğanın tamamen keyfine varabilmek, hayvanlara nazaran daha hızlı hareket edebilmek için tercih edeceğiniz bu aktivite, güzel zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır.

Lapland’da alınacak en güzel hediyelik eşyalar

Finlandiya’da geyikler önemli bir yere sahip. Ülkenin simgesi olan bu hayvanlar aynı zaman da alışveriş tutkunlarının da gözde ürünleri arasında bulunuyor.

Ren geyiklerinin her yıl düşen boynuzları sonradan yerine yenisini getiriyor. Düşen bu boynuzları değerlendirmek isteyen kişiler ise harika eserlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.  Boynuzlardan çok farklı ürünler bulabilmeniz mümkün. Taraktan kolyelere, yüzüklerden broşlara kadar pek çok farklı ürüne sahip olabilirsiniz.

El emeği ve göz nuru olarak üretilen bu hediyeliklerden bütçenize uygun olanı tercih edebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Finlandiya gerçekten özel bir destinasyondur. Bu destinasyonda alışveriş yapabilmek için farklı kanalları deneyebilirsiniz. Özellikle Lapland kentinde ortaya çıkacak muhteşem fırsat, size apayrı bir dünyanın kapılarını aralama şansını sunuyor.

Lapland bölgesine geldiyseniz almanız gereken bir diğer hediyelik ise Noel baba figürleri ve kartpostallar olacaktır. Yurt dışı turlar için belki en keyifli zaman yeni yıl zamanı olabilir, değerlendirmelisiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.