Letonya’da Ne Alınır? Letonya Alışveriş Rehberi

Baltık ülkeleri arasında en dikkat çekici özellikleriyle bilinen Letonya, harika imkanları bulabileceğiniz muhteşem bir destinasyon. Klasik Avrupa ülkelerine nazaran daha fazla imkanı size sunan Letonya’da başta alışveriş olmak üzere farklılıkları sonuna kadar değerlendirebilirsiniz.

Peki bu imkanlar arasında neleri tercih etmelisiniz?

Letonya Turları için en önemli nota Amber ve siyah balsamın başkentidir. Avrupa’nın en özel destinasyonlarından birisi olan bu şehir, Türk turistler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir bölge haline dönüştü. Letonya’da hediye almak için alternatiflerinizin çok olduğunu söyleyebiliriz. Yine de en dikkat çekici hediye ise Letonya altını olarak bilinen Kehribarlar olacaktır.

Kehribarlar ile yapılan takılar, bileklikler, küpeler veya yüzükler gerçekten güzellikleriyle göz kamaştırıyor. Oldukça yaygın olarak günlük hayatta kullanılan kehribarların fiyatları büyüklüğüne, rengine ve parlaklığına göre değişiyor.Bir diğer önemli hediyelik eşya ise çeşitli baharatların birbirine karıştırılmasıyla hazırlanan siyah balsam denilen içkidir. Özellikle soğuk algınlığına iyi geldiği düşünülen bu ürün, turistler tarafından da tercih edilen bir yapıya büründü.

Ekstra hediyelik olarak siyah seramik ürünler, tahta mutfak eşyaları, yün örtüler, giysiler, geleneksel kostümü içinde mini bebekler, Laimas çikolataları, kimyonlu bir tür yerel peynir (Kimenu siers) ve siyah ekmek denilen çavdar ekmeği alınabilir. Dönüş yolculuğunuz başlamadan önce yapacağınız alışverişte bu gibi ürünlere sıklıkla rastlayabilirsiniz.

Letonya’da yürüyüş rotaları ve spor

Letonya doğal güzellikleriyle dikkat çekici bir konumdadır. Ülkenin yüzde 60’ının ormanlık bir arazi üzerinde kurulu olması, farklılıkları yaşamanız için ideal noktalardır.

Özellikle Sigulda şehrinde yer alan Gauja milli parkı, enfes yapısıyla büyülü bir dünyanın kapılarını sizin için aralıyor. Yürüyüş rotaları için ideal tercihlerden birisi olan bu park, enfes çiçeklerle bezeli yollarında mükemmel zaman geçirebilmenize imkan tanıyacaktır.

Milli parkın içerisinde yürüyüş yapmaya başladığınız andan itibaren pek çok güzelliğe şahitlik edebilirsiniz. Yürüyüş sonunda ulaşacağınız terasta ise muhteşem Gauja manzarası sizi bekleyecektir.Yürüyüşlü birlikte görebileceğiniz harika değerlerden bir tanesi de ortaçağ kalesi olacaktır. Yürüyüş rotanızın hemen sağında yer alan ve muhteşem yapısıyla dikkat çeken bu kale, ziyarete açık. Üstelik kısa bir deneyimle kulelerine dahi çıkabilirsiniz.

Ulusal parklarda yapabileceğiniz bir çok aktivite bulunuyor. Sık ormanlarla kaplı olan bu bölgelerde Bungie Jumping yapmanın vermiş olduğu heyecanı hissedebilir, çocuklarınızla birlikte kısa yürüyüşler yapabilir, ipe tırmanma, ağaçtan ağaca yürüme, bisiklet sürme gibi ekstrem spor tercihlerini yapabilirsiniz. Yurt dışı turlar ile sizde tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.