Lizbon Alışveriş Rehberi

Farklı kültürlerin bir araya geldiği, doğal güzelliklerin en güzel halini aldığı, tarihiyle dikkat çeken Lizbon, eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor.

Birbirinden özel farklılıkları bulabileceğiniz bu şehir, Avrupa’nın adeta özel destinasyonları arasında yer bulduğu gibi önemli şehirleri arasında da yer alıyor. Portekiz’in başkenti olan Lizbon, size sunduğu bu fırsatları değerlendirmeniz için farklılıkları ulaştırıyor.

Lizbon Turları sırasında alışveriş önemli bir konuyu oluşturacaktır. Dönüş için alabileceğiniz birbirinden özel yöresel ürünler ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilir ve hayatınız boyunca unutamayacağınız anıları beraberinizde getirebilirsiniz. Hepsinden önce Lizbon gezilecek yerler listesi yapmalısınız. 

Lizbon’da hediyelik seçimi önemli bir konuya işaret edecektir. Lizbon’da ne alabilirim sorusuna yanıt bulabileceğiniz rehber niteliğinde ki bu bilgiler farklılıkları yaşamanıza imkan tanıyacaktır.

Mum:

Ev yapımı mumlar da ideal tercihlerdir. Farklı renklerde, şekillerde ve ölçülerde satın alabileceğiniz bu mumlar, hoş kokularıyla dikkat çekmenin yanı sıra uygun fiyatlarıyla da ideal hediyelikler arasında kendine yer bulur.

Balık konserveleri:

Lizbon yemeklerinin büyük bir bölümünün deniz ürünleriyle yapıldığını fark edebilirsiniz. Dönüş yolunda konserveler ideal hediyelikler olarak dikkatinizi çekecektir.

Portekiz Şarabı:

Lizbon, Avrupa’nın önemli şarap üretim merkezlerinden birisidir. Portekiz genelinde kültür haline gelmiş olan bu yer, farklılıkları değerlendirmenize imkan tanıyacaktır. Ülkenin de önemli gelir kaynağı olan şaraplardan satın alabilir ve kişisel bir hediye tercihinde bulunabilirsiniz.

Azulejos (Fayans):

Dekoratif ürünler konusunda ciddi şekilde ilerleyen Lizbon, özellikle fayans konusunda çok çeşitli tercihleri önünüze koyuyor. Lizbon’da fayans üretimi ciddi bir sanat haline dönüştü. Bir veya birkaç farklı özel üretim fayansları evinizde dekor olarak kullanabilirsiniz. Santa Anna Fabrikası özel el yapım fayansları bulabileceğiniz adres olacaktır.

Magnet:

Her şehirde olduğu gibi Lizbon’da da magnet gibi küçük hediyelikler bulabileceksiniz. Yarım elma, gönül elma hesabı, sevdikleriniz için şehri simgeleyen bu magnetlerden getirebilirsiniz.

Lizbon’da Ne Yapılır?

Lizbon, spor anlamında Avrupa’nın başarılı kulüplerini barındırıyor. Özellikle milyonları peşinden sürükleyen en büyük spor organizasyonu konumunda ki Futbol, şehir için oldukça önemli.

Avrupa kupasının son sahibi olan Portekiz, Avrupa’ya en çok futbolcu gönderen ülke konumunda da yer alıyor. Burada ki futbol okulları ve kulüpleri sürekli olarak Avrupa kulüplerinin gözetimi altında. Yetenekleri kendi kadrosuna katmak isteyen Avrupa kulüplerinin önemli bölümü, bu kulüplerle sürekli iyi ilişkiler içerisinde yer alıyor.

Dünyanın en büyük futbol yıldızlarından birisi olarak gösterilen Ronaldo, Portekiz doğumlu ve yine dünyanın sayılı kulüplerinden birisinde top koşturuyor.

Kısacası şehre bakıldığında futbolla yatıp futbolla kalkan bir tabir kullanılması gayet normal olarak karşılanabiliyor. Portekiz turları için genellikle ilk öncelik tabi ki futboldur. 

Futbolun haricinde yerel halkın en büyük eğlencesi ise yılın belli dönemlerinde yapılan festival ve etkinlikler. Spor o denli önemli ki festival ve kutlamalar da çeşitli spor organizasyonları da yapılıyor. Profesyonel veya amatör anlamda katılabileceğiniz bu organizasyonlar mutlaka keyfine varabileceğiniz bir deneyimi oluşturacaktır.

Futbol izleyin;

Lizbon’un en önemli kulübü Sporting Lizbon’dur. Her yıl şampiyonluk mücadelesi veren bu kulüp aynı zaman da Avrupa müsabakalarında da önemli bir yere sahiptir. Son yılların hızla yükseliş gösterdiği Portekiz futbolunda ateşli taraftarlar içerisinde maç keyfini yaşamak hayatınız boyunca unutamayacağınız anıları size sunacaktır. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.