Macaristan Gezilecek Yerler

Kimine göre Doğu Avrupa’nın en güzel şehirlerini barındıran, kimine göre ise Tuna nehrinin hayat verdiği muazzam bir ülkedir Macaristan. Her nasıl adlandırılırsa adlandırılsın, Macaristan gerek tarihi dokusu, gerek doğal güzellikleri, gerekse de kültürüyle mükemmel bir destinasyon olarak karşınıza çıkacaktır. Türkiye’den çok rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz bu ülke, muhteşem güzellikleriyle büyüleyici bir deneyimi sizlere sunacaktır. Tüm Macaristan Turu ile gezip görebileceğiniz ve liste halinde hazırladığımız bu bilgiler, ziyaretiniz sırasında en büyük yardımcınız olacaktır.

Hévíz Gölü

Dünya’nın en büyük 2. termal gölüdür. Harika zaman geçirebileceğiniz bu bölgede pek çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Göl çevresinde sosyal tesislerden yararlanarak güzel bir tatil deneyimi yaşayabilmeniz mümkün.

Hortobágy

Avrupa’nın en geniş otlağıdır. Kilometrelerce uzanan bu otlak, özellikle bahar aylarında renk cümbüşüne dönüşür. Yürüyüş, trekking için ideal alanların başında gelir.

Balaton Gölü

Orta Avrupa’daki en büyük göldür. Çevresel güzellikleriyle dikkat çeken bu gölde harika zaman geçirebilir, olta balıkçılığı gibi bir çok etkinliğe katılabilir veya çevresinde kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.

Szentedre Kasabası

Eğer yeşil ve şirin bir köy hayali kuruyorsanız Szentedre Kasabası aklınızı başınızdan alacak güzellikleriyle dikkat çeker. Arnavut kaldırımlı, sanat, tarih, müze dolu bu kasabada gezerken kendinizi bir masalın içinde hissedebilirsiniz.

Hill kalesi Budapeşte

Osmanlılar tarafından yapıldığı düşünülen bu kale, özgürlük anıtıyla dikkat çekici bir güzelliktedir. Kale, Avusturyalılar tarafından onarılmış ve bugün en ideal gezi alanlarından birisi haline dönüşmüştür.

Dohány Sokağı Sinagogu

Avrupa’nın en büyük ikinci sinagogu olmakla dikkat çeken Dohany sokağı sinagogu, özellikle mimari yapısıyla Yahudi kültürünün Avrupa’da ki önemli temsilcileri arasında bulunuyor.

Buda Kalesi

Şehrin Buda kısmında yer alan kaledir. 13. Yüzyılda inşa edildiği düşünülen kale, Budapeşte Tarih Müzesi, Macaristan Ulusal Galerisi ve Milli Kütüphaneye ev sahipliği yapıyor.

Szeged Kasabası Katedrali

Szeged Kasabasında yer alan bu katedral, hem tarihi hem de mimari güzelliğiyle büyüleyici bir noktada bulunmaktadır. Gotik mimarinin en güzel örnekleri arasında yer alır.

Szeged Kalesi

Szeget veya Zigetvar olarak bilinen bu kale Osmanlıların izlerini görebileceğiniz muhteşem bir tarihi eserdir. Szeget, aynı zamanda ülkenin önemli büyük şehirleri arasında yer alır.

Debrecen

Budapeşte’den sonra ikinci büyük şehir konumunda bulunan Debrecen, harika güzellikleriyle büyüleyici manzaralara sahiptir. Şehirde tarih, kültür sanat ve doğal güzelliklere dair pek çok ayrıntıyı görebilirsiniz.

Kaposvar Kenti

Kaposvar, muhteşem mimari güzellikleriyle dikkat çeken Macar şehirlerinden birisidir. Harika fırsatları değerlendirebileceğiniz bu şehrin mimarisine aşık olacaksınız.

Tiszadob Kalesi

Harika bir konumda bulunan Tiszadob Kalesi tüm dünyada labirentler kalesi olarak bilinmektedir. Mükemmel bir deneyim yaşayacağınız bu kaleyi mutlaka görmelisiniz.

Esztergom Şehri

Adını türkülere yansıtan, Türk toplumu için de çok önemli bir konumda bulunan bu kale, Budapeşte’nin yalnızca 60 kilometre batısında yer almaktadır. Osmanlılar zamanında ki önemi sebebiyle bilinen bu kale, Türkler için adeta bir simge halindedir.

Egerszalok Travertenleri

Egerszalok Travertenleri tıpkı Pamukkale gibi enfes bir güzelliği size yansıtır. Harika bir tatil için Macaristan’da mutla görmeniz gereken yerlerin başında kendine yer bulur.

Eger Şehri

Tarihi ve mimari güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir, hoş sokakları, dar kaldırımları ve eşsiz mimari yapısıyla adeta büyüleyici bir dünyanın kapılarını ardına kadar aralamanıza imkan tanıyor.

Boldogkőváralja

Muhteşem bir güzellik, eşsiz bir manzara ve harika bir deneyim! Boldogkőváralja bölgesini görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Kendinizi özel hissedebileceğiniz yerlerin başında gelen bu bölge, harika fırsatları değerlendirme imkanı sunacaktır.

Szilvásvárad Gölü

Yeşillikler içinde kendini saklamayı bilmiş bu göl, muhteşem doğal güzelliğiyle dikkat çekecektir. Adeta bir doğa harikası olarak bilinen bu gölün etrafında güzel ve hoş zaman geçirebilirsiniz.

Csarna Vadisi

Ormanlık alanların muhteşem görsel güzelliğini size sunacak Csarna Vadisi, enfes bir tatil geçirmenize imkan sağlayacaktır. Bu bölgede gezmenin vermiş olduğu keyfi hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Özellikle vadi içerisinde geçen tren yolu ve raylarında romantizmi sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Hamori Gölü

Hamori gölü, tıpkı bizde ki Abant tarzıyla dikkat çekiyor. Göl kenarında tarihi binaların muhteşemliğini görmek, etrafında gezintiye çıkmak, mavinin ve yeşilin en güzel haline şahit olmak yapmanız gereken önemli tecrübeler arasında bulunuyor.

Karnavallar;

Macaristan, gezilecek alanları kadar eşsiz kültürel etkinlikleriyle de dikkat çekmekte. Özellikle ziyaret tarihinizi bu gibi festivallerin yapıldığı zamanlara denk getirirseniz daha keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirme şansına sahip olabilirsiniz. Macaristan’da iki büyük festival yapılmaktadır. Birincisi bahar festivali, diğeri ise son bahar festivalidir. Çeşitli kültür sanat etkinlikleri, müzik organizasyonları, yarışmaların yapıldığı bu festivallerde hoş zaman geçirebilme şansına sahip olabileceksiniz. Yurt dışı turların böyle farklı güzelliklerini kesinlikle yakalamalısınız. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.