Madrid’e Ne Zaman Gitmeli?

Avrupa’nın en önemli şehirleri arasında yer alan Madrid, dünya genelinde de harika ortamları size sunarak önemli destinasyonlardan birisi olmuştur. Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir ortamın kapılarını sizin için aralayan bu şehir, harika imkanlardan yararlanabilmenize olanak tanıyor.

Madrid sokaklarında kaybolup, harika zaman geçirmek isterseniz hemen bu bölgeyi ziyaret edebiliriz. Her bir köşesi birbirinden güzel olanakları size sunan Madrid’te, fırsatlarla dolu bir deneyime ilk adımı atabilirsiniz. Öncelikle Madrid’e hangi tarihlerde gitmeniz gerektiğine karar vermeniz gerekir. Madridliler der ki, 9 ay kış 3 ay cehennem. Aslında tatil için ideal bir cümle olan bu kelimeden yola çıkarak tatilinizi planlamanız son derece kolay olacaktır.

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri görebileceğiniz Madrid için Türkiye’den pek çok hava yolu firmasının uçuşları karşılıklı yapılıyor. Bu uçuşları değerlendirerek Madrid havalimanına ulaşabilirsiniz. Havalimanında ise metro, otobüs veya taksileri kullanarak şehir merkezine gelebilmeniz mümkün. Konaklama son derece kolay. Bütçenize uygun konaklama imkanları da bu şehirde sizi bekliyor olacak. Gelelim en çok merak edilen kısma; yani gezilecek yerlere. Maddeler halinde sıralayacağımız gezilecek yerler listesinde rehber olacak bilgileri bulabileceksiniz. Madrid gezilecek yerler listesi burada!

Puerta del Sol

Puerta Del Sol, tüm caddelerin bu meydana bağlandığı bir konumda yer alıyor. Kayboldunuz mu? Dert etmeyin. Hemen bu meydana ulaşarak tüm planlamanızı yeniden yapabilirsiniz. Madrid’in adeta can damarı olan Puerta del sol, aynı zaman da turizmin de başlıca bölgeleri arasında yer alıyor. Cafeler, restoranlar, oturma alanları ve daha nicesine burada ulaşabilirsiniz. Biraz fazla turistik olmasından kaynaklı olarak fiyatlar da diğer bölgelere nazaran daha tuzlu!

Puerta Del Sol’a geldiyseniz Madrid’in simgesi olan heykelleri görebilirsiniz. Burada sokak sanatçılarının performanslarını görebilir nereye ulaşmak isterseniz başlangıç noktası yapabilirsiniz. Meydanın en orta yerinde ise dört bir tarafa dağılan metro ağları mevcut! Hırsızlık olaylarına karşı dikkat diyoruz! Madrid Turları sırasında zaten rehberiniz tarafında da size uyarı yapılacaktır. 

Plaza Mayor

Plaza Mayor, devasa yapısıyla Madrid’in en turistik yerlerinden birisi. Bu kadar büyük bir bina olur mu demeyin! Yine kalabalık bir bölge olarak dikkat çeken Plaza Mayor’da oturacağınız kafeler, yemek yiyeceğiniz restoranlar, alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar mevcut. Dikkat etmeniz gereken husus ise fiyatların pahalı olduğudur.

Gran Via

Madrid geziniz boyunca en az bir defa yolunuzun düşeceği bu cadde, şehrin önemli mekanlarını barındıyor. Özellikle alışveriş konusunda bu caddeye mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Prado Museum

Sanat severlerin sıklıkla tercih ettiği rotalardan birisi oluşturur Prodo Museum. Zira hem büyük yapısı hem de içerisinde ki eserler ile farklı bir deneyim yaşamanıza imkan tanır. Goya, El Greco, Velazquez, Raphael, Tiziano ve nicelerinin eserlerini görebileceğiniz bu müzeyi es geçmek en son yapacağınız iş olmalı. Müze girişi öğrenciler ve Madrid card sahiplerine ücretsiz. Haricen girmek isterseniz 14 Euro ücreti bulunuyor. Pazarları hariç her gün saat 10 ile 20:00 arasında açık. Müze o kadar büyük ki, girdiğiniz de mutlaka bir harita alın. Aksi halde kaybolmanız büyük olasılıktır.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

Sanat severler için ikinci önerebileceğimiz müze burası olacaktır. Picasso, Rembrandt, Miro, Dali, Monet gibi ünlü sanatçıların eserlerini burada görebilmeniz mümkün. Müzeyi gezmeden önce zamanlamaya dikkat etmeniz önemli. Zira genellikle Pazar günleri kapalı olan Madrid müzelerinin aksine bu müze Bu müze, beklediğinizin aksine pazartesileri değil, Salı günleri kapalı.

El Museo de arte Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen Bornemisza çoğu insan tarafından es geçilse de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında kendine yer bulacaktır. Dönemsel sergileri takip edebileceğiniz bu müzede göreceğiniz tüm eserler orijinal. Müzenin en önemli özelliği diğer Avrupa örneklerinde olduğu gibi tıkış tıkış olmamasıdır. 10 Euro karşılığında temin ettiğiniz bilet ile giriş saatinizi bekliyorsunuz. Yani her kişinin içeride geçireceği belli bir zaman oluyor.

Royal Palace of Madrid

Madrid’de kraliyet sarayı muhakkak görülmesi gereken alanlardır. 2 binden fazla odası bulunan bu saray, gezi için harika bir alan olsa da tüm odaları göremiyorsunuz. Eğer sarayı gezmekten yorulduysanız bu defa da imdadınıza Sabatini bahçeleri koşacaktır. Eskiden halkın giremediği bu park, şimdi ise istediğiniz gibi gezmenize imkan tanıyor. Sarayın yanında Almudena Katedrali yer alıyor. Buraya giriş ücretsiz. Harika bir mimari sizi bekliyor olacak. Yine karşılaşacağınız diğer bölgeler arasında ikinci İsabell meydanı ile Oriente sizi karşılaşacak. Yani yalnızca bir saraydan ibaret olmayan bu alan, gezmekle bitiremeyeceğiniz eşsiz bir bölgeyi oluşturacak.

Retiro Park

Şehir gezisinden yorulanlar için Retiro park iyi bir dinlenme alanı olacaktır. Harika bahçeleri, içerisinde yer alan saraylar ve diğer yapılar ile bir ucundan bir ucuna yürümenin dahi saatler aldığı genişlikte ki bu park, harika zaman geçirmeniz için adeta biçilmiş kaftan. Park civarında dinlenebilir, huzur dolu bir deneyim yaşayabilir ve kıskandırıcı güzelliğin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Dünyanın hiçbir bölgesinde bu denli güzel bir park görmeyeceğinizi garanti edebiliriz. İspanya Turları sırasında uğranan en güzel noktaların başında gelmektedir.

Chueca/Malasana/La Latina

Yukarıda ismi geçen 3 farklı bölgeyi yeme, içme ve gece hayatı gibi kategorilerde değerlendirmenizi tavsiye  ederiz. En eğlenceli gece hayatından en güzel yemeklere kadar bulabileceğiniz muhteşem bir alternatif sizi bekliyor olacak.

Plaza de Cibeles

İspanyol mimarisinin en güzel örneklerini oluşturan bu bölge, enfes güzellikleriyle dikkat çekiyor ve göz alıcı bir deneyim yaşamanıza olanak tanıyor. Edindiğiniz tüm rehber kitaplarda bu bölgeye dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

Santiago Bernabéu Stadyumu

Futbolseverlerin tamamının görmek isteyeceği güzellikte ki bu stadyum, farklı alternatif deneyimleri size sunacaktır. Kendi başınıza gidip gezebileceğiniz bu stadyumda Real Madrid kulübünün başarılarına ortak olabilirsiniz. Eğer maç seyretme gibi bir düşünceniz varsa saatler öncesinden bölgeye gitmek yerine 10 dakika kala gitseniz dahi herhangi bir sıkıntı yaşamadan stadyuma giriş yapabiliyorsunuz. Eğlenmek isterseniz daha erken gitmeniz de fayda olacaktır.

Madrid Festivallerine katılın;

Madrid festivalleri tatil için özel bir öneme sahiptir. Her yıl yüzbinlerce turistin katıldığı bu festivaller, siize harika bir deneyim sunacaktır. Akla ilk gelen festival boğa güreşleri olacaktır. Hemen tarihini verelim. 8-15 Mayıs tarihleri arasında Madrid’de boğa güreşlerine katılabilirsiniz. Bunun haricinde Festival de Otono, Madrid Karnavalı, Festimad, Noche de San Juan, La Palamo gibi festivaller de sizi bekliyor olacak.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.