Moğolistan’dan Ne Alınır?

Kültürü, tarihi ve yaşam tarzıyla farklı bir yapıya sahip olan Moğolistan’da eğlenceli bir tatil deneyimi sizi bekliyor. Tarihi eserlerini, kültürünü ve geleneklerini korumak için kendisini adeta dış dünyayla kapatan bu ülkede birbirinden güzel hediyeliklerden dilediğinizi alarak ülke kültürünü evinize taşıyabilirsiniz. Moğolistan gezilecek yerler listesi yapmak şart!Moğolistan’da acaba ne almalıyım endişesine kapılmanıza gerek yoktur. Bu ülkede çok sayıda hediyelik eşya bulabilirsiniz. Özellikle ülkenin başkenti Ulanbatur şehrinde pek çok antikacı ve doğal sabun satan dükkan bulabilirsiniz. Manzara resimleri, kaşmir kumaştan yapılma kıyafet, deve yününden yapılma battaniyeler, halılar ve el yapımı yöresel eşyalar alabileceğiniz hediyeliklerin başında geliyor.

Bu hediyelik eşyalardan dilediğinizi alarak ülke kültürüne sahip olabilirsiniz. Ikh Delguur ve Juulchin Caddesi üzerinde bulunan dükkanlardan dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir ve tezgahlardaki bin bir çeşit hediyelik eşyaları yakından inceleyebilirsiniz. Ayrıca antika eser tutkunlarının dikkat etmesi gereken önemli bir şey var ki, alacağınız antikanın yurt dışına çıkış belgesinin olup olmamasıdır. Aksi takdirde aldığınız antika eseri yurt çıkışında bırakmanız an meselesi olur. Moğolistan Turları ile en keyifli ve farklı zamanı geçirebilirsiniz. 

Kültürün Sporla Güçlendiği Ülke Moğolistan

Moğolistan’da sportif faaliyetler de ülke kültürüne göre şekilleniyor. Moğolistan kültüründe üç erkek sporu oldukça yaygın olarak görülüyor. Güreş, Okçuluk ve At Yarışı ülke sporunun temel taşlarını oluşturuyor. Ülke çapında düzenlenen birçok etkinlik ve festivallerde Güreş, Okçuluk ve At Yarışı sporlarına kesinlikle yer veriliyor. Erkeklerin kıran kırana mücadele verdiği bu sportif aktiviteleri izlerken kimi zaman korkudan gözlerinizi açamayacaksınız.

At üzerinde koşuşturan Moğol sporcular, size farklı bir keyif sunuyor. Kısa boylu ve geniş bir vücut yapısına sahip olan Moğollar, güreş sporunda da önemli bir yere sahip. Birbirinden güçlü güreşçilere her müsabakanın ardından farklı bir unvan veriliyor ve bu sporcu halk arasında farklı bir konuma geliyor. Yurt dışı turlar ile seçimlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.