Moldova’da Ne Alınır?

Moldova Turları farklılıklarıyla dikkat çeken turlardır. Ülkeye geldiğiniz de farklılıkları görmek ve sevdikleriniz için bazı hediyeler alabilirsiniz. Her ne kadar alınabilecek hediye sayısı sınırlı olsa da, yine de değerli olabileceğini düşündüğünüz bazı ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz. Ülkenin kendine has ürünleri arasında içkiler ön plandadır. Şarap ve konyak, ideal bir hediyelik olacaktır.

Alkolle arası olmayanlar içinse açık Pazar yerlerinde eski Sovyet dönemine ait objeleri bulabilirsiniz. Her ne kadar bağımsız bir devlet olsa da Rus kültürünün etkilerini hala hissedebileceğiniz bu bölgede matruşka gibi ürünleri satın alabilirsiniz.

Alışveriş yaparken mutlaka pazarlık yapın. Turist olduğunuzu anlayan esnafların çok yüksek rakamlar verdiğini görüp şaşırmayın. Para bozdururken de dikkat edilecek hususlar vardır. Az miktarda paralar bozdurarak alışverişinizi tamamlayın. Yüklü para bozumlarında ise herhangi bir geçerliliğin olmaması sebebiyle elinizde kalabilir.

Hediye alabileceğiniz bazı noktalar ;

Kişinev Souvenir Bazaar:
Şehrin ana Pazar yeridir. Burada: el yapımı objeler, resimler bulup satın alabilirsiniz.

Unic:
Sovyet tarzı ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezidir.
Moldova’da spor etkinlikleri;

Avrupa coğrafyasında bulunan küçük ama bir o kadar da sevimli olan Moldova, sportif faaliyetlerin kısıtlı yapıldığı ülkelerin başında gelmektedir.

Futbol, ülke kültüründe önemli bir yere sahip. Tüm dünyada olduğu gibi bu ülkede de sportif faaliyetler yoğun katılımlar ile gerçekleşiyor. Zaman zaman Türk takımlarıyla yapılan müsabakalarda gördüğümüz Moldova takımları, küçük bütçeleri ve az sayıda ki taraftarlarıyla dikkat çeker.

Ülkede karşılaşabileceğiniz ikinci spor aktivitesi ise yürüyüş olacaktır. Yürüyüş rotalarıyla dikkat çeken bu ülkede birbirinden farklı güzellikleri görebilirsiniz. Doğanın en güzel örneklerini sergileyecek bu ülkede trekking rotalarında muhteşem fırsatları değerlendirmeye hemen başlayabilirsiniz.

Az sayıda gerçekleşen etkinliklere katılarak güzel zaman geçirebilir ve iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Yurt dışı turlar ile kendiniz için en güzel seçimleri yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.