Moskova’da Ne Alınır? 

Rusya her dönem ilgi çekici bir ülke konumunda bulunmuştur. Dünyanın en büyük kara toprağına sahip olan bu ülkesi, yüzlerce farklı kültürü bünyesinde barındırıyor. Bu gibi sebeplerle bir çok farklılık kendini gösterdiği gibi mükemmel olanakları da yakalamanıza imkan tanıyor. Moskova, farklılıkları en iyi yaşayabileceğiniz dünyanın önemli şehirlerinden yalnızca bir tanesidir. 10 milyonu aşkın nüfusu sayesinde dikkat çeken bu şehirde alışveriş için farklı noktaları değerlendirebilirsiniz.

Moskova geziniz sonrasında her insanın yaptığı gibi alışveriş yapmak ve sevdiklerinize güzel hediyeler getirmek adeta bir gelenek haline dönüşmüştür. Moskova’ya özgü bir takım hediyelik eşyalar da yine tercih edilebilen yanlarıyla dikkat çekecektir. Moskova gezilecek yerler listesi yapmanızı tavsiye ederiz.Matruşka;

Moskova’da alınabilecek en ideal hediyeliklerin başında Matruşka gelecektir. Yüzyıllardır ülkenin mükemmel kültürü olan Matruşka bebekleri, iç içe geçen ahşap bebekler olarak bilinmektedir. Rusya’ya özgü hediyelik almak isterseniz Kızıl Meydan’ın hemen arka sokaklarına kurulan tezgahlara göz atabilirsiniz. Fiyatlar ilk başta yüksek gelse de çoğu satıcı İngilizce biliyor ve oldukça ciddi pazarlıklara açıklar. Arbat caddesi, pek çok hediyeliğin bulunabileceği muhteşem yerlerin başında gelmektedir. Rus şallarından Votka bardaklarına, Satranç takımlarından diğer gelenekler hediyelik eşyalara cadde üzerinde ulaşabilmeniz mümkün olacak.

Modern Alışveriş merkezi;

Rusya, son zamanlarda oldukça büyüyen bir ekonomiye sahip, Demir perdenin açılmasından sonda dünyaya yüzünü dönen Rusya, son yıllarda büyük ekonomik gelişmelere sahne oluyor. Bu durumu Rusya’nın her noktasında görmek mümkün olduğu gibi Moskova’da da görebilirsiniz. GUM, Rusya’nın en büyük alışveriş merkezi ve Moskova’da yer alıyor. Hem dünyaca ünlü butiklerden teknoloji mağazalarına kadar onlarca farklı konseptte yer alan mağazaları gezebilir hem de Kızıl Meydana bakan kısımlarda kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Farklı temalarda ürünlere rastlayabilirsiniz. Unutmadan söylemekte fayda olacaktır; Tekstil ürünlerinin çoğu Türkiye’den gitmektedir. Tekstil ürünleri haricinde alışverişlerinizi gerçekleştirmeniz daha mantıklı olacaktır.

Moskova Turları, farklı yanlarıyla hep önemli bir merkez olmuştur. Farklılıkları görebileceğiniz ve muhteşem detayları hissedebileceğiniz bu şehir, tarihte pek çok siyasetçi gibi önemli sporcu ve spor adamlarını da ortaya çıkarmasını bilmiştir.

Sovyetler Birliği döneminden günümüz Rusya Federasyonu’na kadar geçen süre içerisinde pek çok olimpiyat şampiyonu çıkarmayı başaran bu şehir, farklılıklarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Moskova’da sporun pek çok dalı yapılmaktadır. Avrupa’nın en büyük ormanlarına sahip olan bu ülke ve şehir, özellikle doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal rotaları oluşturmaktadır. Özel bir sportif faaliyet arıyorsanız macera sporları en uygun olanlarıdır. Dalış, yürüyüş, bisiklet gibi farklı dalların keyfini çıkarabilirsiniz.

Moskova’da futbol ve basketbol son derece gelişmiş spor dallarıdır. Özellikle Basketbol, başarı anlamında futbola nazaran bir adım daha öndedir. Halkın spora bakışı ve yönetimin bu konuda sağladığı desteklere doğal güzellikler de eklenince farklılıklar kendini göstermeye başlıyor. Rusya turları ile farklı tur seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.