Muhteşem Güzellikleriyle Makedonya Sizi Bekliyor!

Makedonya, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle adeta bir cennet. Muhteşem güzellikleri barındıran bu ülkede yapılacak pek çok aktivite, gezilecek şehirler vardır. Her noktası ayrı güzelliği yansıtan Makedonya’da harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Türkiye’den sürekli turların düzenlendiği bu ülke, büyülü yapısıyla sizi kendine aşık edecektir. Bir tatilden beklediğiniz tüm güzellikleri size sunacak olan Makedonya Turları için fırsatları değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Mükemmelliği yansıtan bu ülkede harika zaman geçirebilmek için birden fazla şehir sizi bekliyor olacak.

Üsküp

500 yıldan fazla zamandır Osmanlı hakimiyetinde kalan bu şehir, farklı güzellikleriyle dikkat çeker. Nüfusu 500 binin üzerindedir. Üsküp’ü gezerken Anadolu’dan bir kesit gibi gözünüzde canlandırabilirsiniz. Çarşı içerisinde yer alan Mustafa Paşa Camii, Kurşunlu Han, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı görülecek yerler arasında bulunur. Kentin simgeleri arasında bulunan 13 kemerli köprü, Türk mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.Bitola

Atatürk’ün doğum yeridir. Muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken bu şehir çok kültürlü yapısıyla akıllarda yer etmektedir. Şehirleşmenin getirdiği karmaşadan uzak oldukça sakin, şirin ve temiz bir şehir.

Ohrid

Ohrid, aşık olunacak güzelliklere sahip bir şehirdir. Ohri gölü kıyısına kurulmuş bu şehir Makedonya’nın en çok ilgi gören yeridir. Şehir Üsküp’e 3,5 saat kadar uzaklıkta ve Unesco’nun dünya mirası listesinde yer alıyor. Saint Naum Manastırı, Saint Sophia ve Sveti Kliment Ohridski Kilisesi ile Tsar Samuel’s Kalesi Ohrid şehrinde gezebileceğiniz yerlerin arasında bulunuyor. Şehir kısmen yürünerek gezilebilecek yerler arasında. Dar sokaklarında harika zaman geçirebilir, Pazar yerlerinde alışveriş yapabilir ve daha başka aktivitelere katılabilirsiniz.

Struga

Struga Ohri gölü kenarında yeni kurulmuş bir şehirdir. Turistik bir şehir olarak yorumlanabilir. Burada günlük olarak düzenlenen sanat geceleri, şiir festivalleri son derece etkileyicidir. Burada kafeler, restoranlar ve daha pek çok işletmeye ulaşabilmeniz mümkün. Güzel manzaraları fotoğraflamak isterseniz Ohri gölü sizi bekliyor olacak.Mavrovo

Movrovo Üsküp’e yaklaşık 1 saatlik mesafede yer alır. Doğan güzellikleriyle hayranlık uyandıran bu şehir, muhteşem güzellikleri göz önüne çıkaracaktır. Mavrovo denilince akla ilk gelen kayak olacaktır. Avrupa’nın en önemli kayak merkezlerinden birisi konumunda bulunan Mavrovo, eşsiz bir deneyimi sizlere sunacak ve harika zaman geçirmenize imkan tanıyacaktır. 2 bin metrenin üzerinde 50’den fazla zirvesi bulunan bu şehirde kayak merkezinin güzelliklerini yaşayabilirsiniz. Yine burada görebileceğiniz bir diğer güzellik ise Mavrovo gölü olacaktır.  Kayak Merkezi, Makedonya’nın Batı sınırları boyunca uzanan, ülkenin en büyük milli parkı Mavrovo National Park alanı içerisinde bulunuyor. Çam ağaçlarıyla kaplı olan bu bölge Şara Dağ ve Pind dağlarının muhteşem güzelliğini sizlere sunuyor.

Makedonya her yönüyle harika güzellikleri size yansıtacaktır. Birbirinden güzel şehirleri ve enfes doğası sayesinde mükemmel bir tatil fırsatına kavuşabilmeniz mümkün olacak. Eğer bu ülkeye geliyorsanız gezilecek yerler için bol zaman ayırmalı ve ülkenin keyfini çıkarmalısınız. Yurt dışı turlar arasında olan Makedonya sizi bekliyor. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.