Ölmeden Önce Yapılması Gereken 9 Yaz Sporu

Wakeboard

1-Wakeboard

Tekneden gelen dalgalar ile boğuştuğunuz bir snowboard cinsi aslında. Akdeniz sahilleri bu spor için en uygun olanı.

dağ-bisikleti

2-Ölüme meydan okuyan bir iniş: Dağ bisikleti

Tam donanımlı bir dağ bisikletine ihtiyacınız var. Ölüm yolu olarak adlandırılan bu mükemmel yolda tutkuyu mutlaka yaşamalısınız. Nerde mi?  Tabi ki Bolivya da.

dalis

3-Mağara dalışı

Okyanusta dalmak! Adrenalin patlaması yaşayacaksınız. Bu mükemmel mağaralar, mineraller, kristaller ve ışık kırılmaları sizi de büyüleyecek. Meksika Yucatan’da dalmanızı tavsiye ederiz.

surf

4-Sand surfing

Dubai kesinlikle en iyi adres. Kumların üzerinden boardunuz ile süzüleceksiniz.

Bungee-jumping

5-Bungee jumping

Vanuatu yerlilerinin vazgeçilmez sporu. Tüm dünya tanıdı ve öğrendi. Neyden mi bahsediyoruz tabi ki Bungee Jumping. Macau Kulesi veya Zambia’daki 111 metrelik Viktorya Şelalesi sizi bekliyor.

zorbing

6-Zorbing

Kocaman şişme bir topun içine koyuyorlar sizi ve bir dağın tepesinden aşağı bırakıyorlar! İşte adrenalin. Guam ve ABD bu spor için en uygun mekânları size sunuyor.

Volkan-Kayağı

7. Volkan Kayağı

Nikaragua’nın Leon şehrinde yer alan Yanardağ’da yapılan mükemmel bir spor tarzıdır. “Deli misiniz” dediğinizi duyar gibiyiz ancak inanın mükemmel hissedeceksiniz. 90 km’ye kadar hıza çıktığınızda snowboard’un küller üzerinde süzüldüğünü hissedeceksiniz.

Cheese-Rolling

8-Peynir yuvarlama (Cheese Rolling)

İngilizlerin en yaralanmalı sporlarından. 70 derecelik bir tepeden yuvarladıkları peynir tekerlerinin ardından koşanları göreceksiniz.

skydiving

9-Skydiving

10 bin feetten tandem atlayışı diye biliniyor. Byron Bay, Avustralya diğeri ise İsviçre Alpleri en uygun yerler arasında.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.