Selanik’e Ne Zaman Gitmeli?

Selanik, harika bir kültür, muhteşem bir tarih, Türk toplumunu yakından ilgilendiren olaylar ve harika doğal güzelliklerle size özel bir tatil fırsatını ayağınıza getiriyor. Kültür mozaiğinde eşsiz bir tatil yaşamak isterseniz yapmanız gereken tek şey bu şehri ziyaret etmek olacaktır. Selanik, Atina’dan sonra ikinci büyük Yunan şehridir.

Selanik Turları ile göreceğiniz en güzel şey, hayallerin fikirlerin ve görüşlerin sürekli değiştiği bir toplumu barındırdığını görecek olmanızdır. Bu durum harika bir mozaiğin ortaya çıkması sağlamaktadır. Şehirde harika zaman geçirmek için öncelikli dikkat edilmesi gereken zaman ziyaret tarihi olacaktır. Kışları sert, yazları da sıcak geçen bu şehirde en ideal dönem ilk baharın sonları veya yaz döneminin başlangıcı olacaktır. Bu tarihte ziyaret etmeniz halinde harika bir doğa, muhteşem bir kültür ve birbirinden özel tarihi eserler sizi bekliyor olacak.

Gezilecek tarihi eserler;

Tarihi eserlerin varlığı dahi Selanikliler için mükemmel bir fırsattır. Bu şehre gelmeyi ve gezmeyi düşünenler ilk kez burada olmasının heyecanını yaşıyor. Thermaic Körfezi, Beyaz Kule, Nikis caddesi, Aristotales Meydanı, Mitropoleos Caddesi, Tsimiski Caddesi, Ladadika, Modiano Çarşısı, Bit Pazarı ve Eski Şehir gezip görülebilecek tarihi yerlerin başında geliyor. Kuzey limanı ise şehrin farklı yüzünü ortaya koyacaktır. Etkileyici mekanları, kafeleri, barları, taverna ve gurme restoranları, gece hayatı ile Selanik’te çok güzel mekanlar sizi bekliyor. Selanik gezilecek yerler listesini detaylandırmalısınız.

Atatürk’ün Evi;

Selanik, Türkler için de önemli bir bölgedir. Yüzyıllarca Osmanlı hakimiyetinde kalan bu şehir, Osmanlının son dönemlerinde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumuna tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’in evi bugün müzeye dönüştürüldü ve Türk konsolosluğunun denetiminde. Mutlaka ziyaret edilecek yerler arasında bulunuyor;

Selanik şehrinin eski bölgelerinden Ano Poli’nin dar sokaklarında dolaşabilir, kaleler, dini yapılarn ve daha nicesini görerek hayranlıkla gezebilirsiniz. Turistlerin yoğunlukla tercih ettiği bu bölgede Trigoniou Kulesi, Eptapyrgio surları, Osmanlı anıtları, Vlatades manastırı ve Osios David ile Agios Nikolaos Orfanos’un Bizans kiliseleri bulunuyor. Eski şehir olarak bilinen ve bozulmadan günümüze ulaşan bu bölge, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Unutmadan, Aristoteles Meydanında’ki 16. yüzyıl ikonik Beyaz Kuleyi de gezebilirsiniz.


Eğlencenin tadını çıkarın;

Selanik gezinizde eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Beyaz Kule, Ano Poli, Aristoteles Caddesi, Tsimiski Caddesinde alışveriş keyfi, Valaoritou Caddesinde barları, liman depolarında düzenlenen Uluslararası Film Festivalleri, Laladadika lokantalarında canlı müzik dinleyebilirsiniz. Gece ve gündüzü ayrı güzel ve enerjiyle dolu olan bu şehir, her bir adımında saklı cevherleri görebilmenize imkan tanıyacaktır. Turistler için gece eğlencesi amacıyla pek çok mekan bulunurken isterseniz yerlilerin takıldığı mekanları da tercih edebilir ve güzel zaman geçirebilirsiniz. Yunanistan’ın önemli gece hayatını bu bölgede yaşamak ve harika zaman geçirmek için Selanik sizi bekliyor.

Selanik’i ziyaret edenlerin büyük çoğunluğu iş turizmi sebebiyle kente gitmektedir. Kentte Uluslararası Film Festivali ve Selanik Uluslararası Fuarı gibi bazı önemli etkinlikler devamlı olarak düzenleniyor. Bu gibi etkinliklere katılabileceğiniz gibi harika zaman da geçirebilirsiniz. Yunanistan Turları ile bu detayları siz de yaşayarak görebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.