Selanik’ten Ne Alınır?

Selanik, farklı güzellikleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını ardına kadar aralar. Gezilip görülecek çok sayıda yeri olan Selanik’te alışveriş için de harika fırsatlar sizi bekliyor olacak.

Selanik’te sevdikleriniz için hediye almak isterseniz sizin için bazı önerilerimiz olacaktır. Selanik Turları ile en güzel tarafları keşfetmeye hazır mısınız?

İlk önerimiz Yunan Kahvesi olacaktır. Türk kahvesi ile bire bir aynı olmasına rağmen Yunanların sahiplenme duyguları ağır basıyor. Farklı aromalarda bu kahveden satın alabilir ve arada ki farkı sevdiklerinizle birlikte kendiniz hissedebilirsiniz.Kavala kurabiyesi de alınabilecek pastane ürünleri arasında bulunuyor. Çok lezzetli olan bu kurabiye, sevdikleriniz için de tatlı bir hediye olacak. Yunan kültürünün vazgeçilmezi olan Uzo, Selanik’in de önemli hediyelikleri arasında bulunuyor. Tercihinizi bu içkiden yana kullanabilmeniz mümkün.

Biraz daha özel veya spesifik bir hediye isterseniz yapmanız gereken baharat çeşitleri satın almak olacaktır. Türkiye’de dahi bulunmayan bir takım özel baharatları burada temin edebilirsiniz.

Atatürk, Selanik için önemlidir. Zira Mustafa Kemal’in doğum yeri Selanik’tir. Atatürk’ün doğduğu ev olan binanın Türkler için yapılmış ahşap hallerine ulaşabilirsiniz. Antika ve el yapımı ürünlerden de kolayca temin edebilmeniz mümkün olacaktır.


Kayak keyfini sürün;

Selanik denilince aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün evi, İzmir’e olan benzerliği ve Rum meyhaneleri gelse de aktivite anlamında harika seçenekleri size sunacaktır.

Selanik, Avrupa’nın önemli kayak merkezlerine sahiptir. Muhteşem güzellikte ki sıra dağları sebebiyle bu sporun yaygınlaşması hedeflenmiş, Yunan hükumetinin destekleriyle  harika kayak tesisleri ortaya çıkmıştır. Pieria Bölgesinde bulunan ve aynı isimle yer alan dağda harika kayak merkezleri sizi bekliyor. Selanik’e yalnızca 100 kilometre uzaklıkta olan bu kayak merkezleri, eşsiz pistleriyle büyülü bir dünyanın kapılarını aralamanıza imkan tanıyor. 12 kilometreyi bulan pistleri, teleferikleri, telesiyej ve diğer mekanik aksamları ile tüm detayları size sunan bu kayak merkezinde kar kalınlığı ise 2 metreyi buluyor.Seli Kayak merkezi ise Selanik’e 95 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve konaklama tesisleriyle ve diğer alternatif bölgeleriyle istenilen sonuçları size sunuyor. Pigadia isimli bir diğer kayak merkezinde ise 13 farklı pist ve kilometrelerce uzanan eşsiz güzelliklere hemen ulaşabilirsiniz. Selanik gezilecek yerler listesi de yapmayı sakın unutmayın.

Selanik deyince aklımıza çoğunlukla Mustafa Kemal’in doğduğu ev, İzmir’e benzeyen kordon boyu, Beyaz Kule’si, kaliteli tavernaları, İstanbul’un geçmişte kalan nostaljik Rum meyhaneleri gelir. Yunanistan turları ile daha pek çok güzelliği de hemen keşfedebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.