Sharm El Sheikh’de dört mevsim tatil

Mısır, bilinmeyenlerin çok olduğu muhteşem doğaya, denize ve eşsiz tarihe sahip olan bir ülkedir. Güzelliklerin size yansıdığı Mısır, Afrika’nın en güçlü devleti olmanın yanı sıra harika güzellikleriyle de dikkat çeker. Bu güzellikler dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerin gelmesine sebep oluyor. Özellikle doğu Avrupalı turistlerin akınına uğrayan bu bölge, yaz kış her dönem popüler bir destinasyon.

Yaz aylarında oldukça sıcak olan bu şehir kış aylarında ise ortalama 24 derecelik bir sıcaklık ortalamasına sahip. Nisan ve Ekim ayları denize girmek için en ideal tatil dönemi. Nem oranın düşük ve serin eser çöl rüzgarları sebebiyle tatil için elverişli dönemi  oluşturan bu bölgelerde muhteşem güzelliklere ulaşabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Sharm El Sheikh turları ile pek çok farklı detay öğrenebilirsiniz. Arapça’da Şeyhin Koyu olarak bilinen bu bölge Mısır’ın en önemli turizm destinasyonu konumunda. Seksenli yılların başına kadar sadece bir balıkçı kasabası olan bu şehir, Mısır hükümetinin ciddi yatırım ve desteklemeleri ile adeta dünyanın önemli destinasyonlarından birisi haline dönüştü.Naama Bay

Naama Bay, şehrin önemli yerlerinden birisi. Canlı ve renkli bir yere sahip olan bu bölge nargile aroması kokan dar sokakları, el sanatları çarşıları, bedevi kültürü ve muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bu bölgede otellerden kafelere veya restoranlara kadar çok çeşitli alternatiflere ulaşabilmeniz mümkün. Kentin alışveriş ve eğlence merkezi olan bu bölge de aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Naama plajı özel bir yere sahiptir. 30 kilometre boyunca uzanan sahil şeridinde ince beyaz kumlarıyla sizi bekleyen bu plaj, Kızıldeniz’in enfes manzarasını sizlere sunuyor.

Naama gece hayatı oldukça canlı. Mekanların harika güzelliğe ve manzaraya bakıyor olması yerli ve yabancı turistler tarafından tercih sebebi olarak görülmesi, çılgın gece partileriyle adeta bir güzellik abidesi olarak karşınıza çıkan bu bölgede eğlenceyi sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Kızıldeniz bölgesinde yer alan bu şehir, aynı zaman da dalış için dünyanın en ideal noktalarını oluşturuyor. Göz kamaştırıcı mercanları, zengin deniz altı yaşamı ile dikkat çeken bu bölge de aynı anda dalış yapan yüzlerce dalgıca rastlayabilirsiniz. Ayrıca keyifli zamanlar geçirmek için Sharm El Sheikh gezilecek yerler listesi yapmalısınız. 

Ras Muhammed Milli Parkı:

Ras Muhammed Milli parkında 200’de fazla mercan türüne rastlayabilirsiniz. Binin üzerinde deniz canlısını görebileceğiniz bu bölge de Tiran Adası yakınlarındaki Jackson, Gordon ve Ras Bob resifleri en ünlü dalış noktaları arasında. Bölgede derin dalışlar da gerçekleştirebilirsiniz. Yine bölgeye yakın olan Ras Um Sid ise özellikle şnorkel dalışları için harka alanları size sunacaktır. Mercan kayaları olmak üzere, su altının eşsiz güzellikleri görülmeye değer.

 

St. Cathrine

Dinler tarihi Mısır’da önemli bir yere sahip. Şehrin 200 kilometre kuzeyinde yer alan gizli vadi de binlerce yıllık bir tarih sizi bekliyor. Burası Hıristiyanlık, İslam ve Yahudilik için de kutsal kabul edilen St. Catherine Manastırı. Musa Dağı eteklerinde, 8-35 metre yüksekliğinde granit duvarlarla çevrili bahçesinde Selvi ağaçlarının yükseldiği St. Catherine Manastırı, halen aktif olarak kullanılan dünyanın en eski manastırlarından birisi. Bizans imparatoru Justinyen tarafından yaptırıldığına inanılan bu manastır bin 400 yıllık varlığı ile dikkat çekiyor.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir ortamı sizlere sunan Sharm El Sheikh muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Tatil için istenilen tüm özellikleri barındıran bu şehirde ister tarihi alanları gezebilir, ister denizin keyfini çıkarabilir, isterseniz de dalış organizasyonlarına katılabilirsiniz. Mısır’ı baştan  sona keşfetmek istiyorsanız Sharm El Sheikh mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında bulunacaktır.  Harika güzellikleriyle Mısır turları arasında olan Sharm El Sheikh sizi bekliyor!

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.