Sicilya’da Ne Alınır?

Sicilya Turları güzel alışveriş imkanlarını size sunacaktır. Harika ürünlere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sicilya’da ne alınır sorusuna yanıt bulmak için hazırladığımız bu doküman da bilgileri değerlendirebilir ve harika fırsatları yakalayabilirsiniz.

Zamanlara uyun;

Sicilya seyahatinizde zamanlama çok önemlidir. Hem yeterince bölgeyi gezmek hem de alışveriş yapabilmek için yerel saatlere uyum göstermeniz gerekir. Sicilya mağazaları sabah 8 ile 9 saatlerinde açılıyor ve öğlen 13 ile 16 saatleri arasında kapanıyor. Bu saatten sonra açılan mağazalar ise 19:00 veya 20:00 saatlerine kadar çalışmaya devam ediyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise bazı kitapçılar haricinde tüm dükkanlar ise kapalı olacaktır. Yani alışverişinizi Cumartesi ve Pazar günleri haricinde ve size uygun saatlerde değerlendirmek doğru bir karar olacaktır. Yine bankalar, döviz büroları gibi ihtiyacınız olacak konulara da önceden hakim olmanız son derece faydalı olacaktır.Alışveriş noktaları;

Sicilya’da alışveriş yapmak isterseniz Palermo gbi büyük şehirlerde farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Eğer Sicilya bölgesine özgü eşyalar almak isterseniz birden fazla alternatif sizi bekliyor  olacaktır. Renkli seramik süs eşyaları, lav taşlarından yapılmış biblolar, metalden yapılan küçük müzik aletleri, ustaların büyük özveri ile yaptıkları ve adanın sembolü olan at arabası figürlerini bulabilirsiniz.

Baba filmine uyun;

Baba filminin kıyafetleri, şapka ve elbiseleri de hediyelik alabileceğiniz ender çeşitleri oluşturmakta. Bunu da dikkate alabilir ve muhteşem bir alışveriş keyfi yaşayabilirsiniz.

Genel anlamda Sicilya bölgesinde ne alınabilir sorusuna yanıt vermeye çalışsak da temelde dikkat edeceğiniz konu alışverişten ziyade dükkanların açılış ve kapanış saatleri olacaktır. Sonrasında gerçekleştireceğiniz alışverişler ise tamamen sizin keyfinize kalacaktır.

Sicilya’da spor ve yürüyüş rotaları

Sicilya bölgesinde gerçekleştireceğiniz bazı etkinliklerin özel yeri ve önemi olacaktır. Etna yanardağı bu etkinliklerin merkezi konumunda. Hem yürüyüş hem fotoğraf gezisi ile harika bir deneyim sizi beklerken, mükemmel bir deneyimi de ev sahipliği yapabileceksiniz. Sicilya gezilecek yerler listesi yapmalısınız. Etna yanardağının yüksekliği 3 bin metrenin üzerindedir. 2 bin metreye kadar olan bölümü otobüsler ile çıkarken geriye kalan bölümlerde ise yürüyüş rotaları sizi bekliyor olacak. Bir gününüzü ayıracağınız bu yürüyüş rotasında zirveye ulaşarak harika fotoğraflar çekebilmenin vermiş olduğu mutluluğu yaşayabilirsiniz. Etna, geçmişte çok kez hareket geçmiş ve bazı bölgeler lav altında kalmıştır. Yürüyüş rotanızda lav altında kalmış evleri görebilmeniz mümkün olacak. Yürüyüş esnasında karşılaşabileceğiniz en ilginç görüntü ise lavlar sebebiyle taş halini almış ağaçlar ve kilisenin çanı olacaktır. Yine yürüyüş noktası boyunca 2 bin metre yüksekliklerde sönmüş 2 adet lav ağzı karşınıza çıkacak. Yurt dışı turlar ile böyle farklı noktaları keşfedeceksiniz. 

Rotanızda lavın yaktığı alanlar görülecek. Yerde ki toprakta 50 senenin sonunda ancak dikenler üreyebiliyor. Fotoğraf meraklıları için harika bir deneyimi yansıtacak olan bu yürüyüş rotası, tecrübeli rehberler eşliğinde gerçekleşiyor. Size kalansa hem fotoğraf hem de yürüyüşün keyfini çıkarmak olacaktır. Dikkat edilmesi gereken husus ise rakım yükseldikçe oksijen azalmaya başlıyor. Bu durum baş ağrılarına sebep olabilir. Özellikle tansiyon hastaları için bu yürüyüş pek tavsiye edilmemektedir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.