Sırbistan Gezilecek Yerler

Balkanların Avrupa’ya açılan kapısı olan Sırbistan, muhteşem güzellikleriyle dikkat çekiyor. Türk tarihini yakından ilgilendiren Sırbistan’da mükemmel olanaklardan yararlanabilirsiniz. Eşsiz bir tarih, seyrine doyum olmayan manzaralar, mükemmel ötesi kültür ve daha nicesi Sırbistan’da sizleri bekliyor.  

Sırbistan, yaz ve kış ayrı güzellikleri size sunacaktır. Yaz aylarında ülkeyi ziyaret edenlerin çoğunluğu turistik geziler gerçekleştirirken, kış aylarında ziyaret edenler ise genellikle kayak ve diğer kış sporlarını tercih ettiklerinden bölgeye gelmektedir.

Hangi mevsimde ziyaret ederseniz edin, burada sizi harika bir manzara bekleyecektir. Farklı şehirler ve farklı kültürlerin buluşma noktalarında harika güzel destinasyonlar ile zaman geçirebileceksiniz.

Sırbistan Turları ile gezilebilecek alanların listesine bakacak olursak;

Belgrad

Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehridir. Milattan önce 5 .yüzyıl dolaylarında kurulan şehir, muhteşem tarihi ve güzellikleriyle dikkat çeker. Roma kalıntıları, d oğal güzellikleri, Aziz Sava Katedrali, Belgrad Kalesi, Nikola Tesla Müzesi ve Osmanlı eserleriyle harika güzellikleri size sunacaktır.

Novi Sad

Novi Sad ülkenin ikinci büyük şehridir. Şehirde gezilebilecek alanların başında Meryem Ana Katolik Kilisesi ve Belediye Binası ilk akla gelen yerdir. Novi Sad, Balkanların en büyük festivallerinden biri olan Exit Festivali’ne de ev sahipliği yapar. Her yıl 200 binin üzerinde katılımcının geldiği bu festival dünyada önemli bir yere sahiptir. Osmanlı ile Kutsal İttifak olarak bilinen (Avusturya, Venedik ve Lehistan) devletleri arasında imzalanan Karlofça Antlaşması burada imzalanmıştır.

Niš (Niş)

Balkanların en eski şehirlerinden birisidir Niş. İmparator Konstantin’in doğum yeri olan Mediana, Trg Kralja Milana olarak bilinen şehir merkezi, Niş Kalesi , 19. yüzyılda Türkler tarafından inşa edilen Kelle Kulesi (Ćele-kula) akla gelen gezi yerleridir.

Subotica

Ülkenin kuzeyinde yer alır. Macaristan’a yakın olduğundan bu ülkenin kültürü son derece etki etmiştir. Belediye binası mutlaka görülmelidir. Zira şehrin en süslü binası olarak bilinir. Piraeus Bank ve Sinagog görülecek diğer yerler arasındadır.

Studenica Manastırı

Ortadoks manastırları içerisinde belki de en etkileyici olanı Studenica manastırıdır. 1190 yılında kurulan kilise de Bizans döneminden kalma fresk resimleri görebilir, Meryem ve Kral Kilisesinde harika zaman geçirebilirsiniz.Gamzigrad

Gamzigrad, Roma dönemine ait saray ve tapınaklardan oluşan, 10 dönümlük bir site alanıdır. Ülkenin bir anlamda tarihi noktalarının başında kendine yer bulur.

Şeytan’nın Şehri (Đavolja Varoš)

Şeytan’nın Şehri, Đavolja Varoš, Kursumlija’ya yakın Radan Dağı’nda 202 eşsiz kaya formasyonlarıdır. Türkiye’de nispeten Peri Bacalarına benzese de en az onun kadar güzelliğe ve üne sahiptir.

Novi Pazar

Novi Pazar, Türk kültürünü en sık hissedebileceğiniz noktalardan birisidir. Unesco’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan bu bölge, eşsiz güzellikleriyle dikkat çeker.

Đerdap Milli Parkı

Đerdap Milli Parkı Tuna Nehri boyunca uzanır. Aynı isimle anılan demir kapısı, ülkenin geçit noktası olarak da bilinebilir. Bu noktada, nehir güney Karpatya Dağları’nı kuzeybatı eteklerindeki Balkan Dağları’nı birbirinden ayırır.

Tara Milli Parkı

Tara Milli Parkı Avrupa’nın en iyi korunmuş ve bakımlı milli parklarından birisidir. Çok sayıda hayvanın yaşadığı bu parkta Ayılar, kurtlar, kartallar ve şahinler başta olmak üzere birçok tür yabani hayvan ve kuş türünü  görebilirsiniz.

Sırbistan her bir noktası farklı güzellikleriyle dikkat çeker. Mükemmel olanakları yakalayabileceğiniz bu ülkede eşsiz güzelliklerden yararlanabilirsiniz. Muhteşem güzelliklerine ek olarak sunmuş olduğu imkanlarla da adından söz ettiren bu ülkenin tüm detaylarını hissedebilmek için geniş zamanlı bir geziye ihtiyacınız olacaktır. Tek yapmanız gereken bu muhteşem ülkenin keyfini sürmek ve çıkarmak olacaktır. Yurt dışı turlar ile tercihlerinizi hemen yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.