St. Petersburg’da Ne Alınır?

St Petersburg muhteşem güzellikleriyle dikkat çeken Rus şehirlerinden bir tanesidir. Eşsiz olanakları size sunan, tarih kültür ve sanat şehri hüviyetinde ki St Petersburg, aynı zaman da doğal güzellikleriyle de dikkatleri üzerine çeker. Rus çarlarının kışlık saraylarının yer aldığı St Petersburg şehrinde gezi planınızı yapabilirsiniz. Gezi planında pek çok noktayı görebilecek ve mükemmel zaman geçirebileceksiniz.

Peki St. Petersburg Turları sırasında ne alınır, hangi hediyelik eşyaları tercih etmeliyim? İşte yanıt aradığınız sorunun cevapları;

St Petersburg’da çok ilgi çeken hediyelikler bulunmaktadır. Fiyat aralıkları ise tamamen sizin tercihinize kalacaktır. Rusya’da geleneksel el sanatları Sovyetler Birliği zamanında devlet tarafından desteklendiğinden ahşap kutular, kaseler, matruşka bebekleri, satranç takımları hala zanaatkarlar tarafından elde yapılmaktadır.

Matruşka:

Matruşkalar Rusya’nın sembolleri arasında yer alır. El yapımı bu oyuncak 3 ile 15 adet arasında iç içe girmiş bir vaziyette bulunur. Matruşkalar genellikle tek sayıdan oluşurn. Bunun da sebebi Rusların çift sayı uğursuzluğu düşüncesidir.

Faberge yumurtaları:

Faberge Yumurtaları muhteşem güzelliklere haizdir. Altındır ve en özel koleksiyonlar olarak bilinir! Durun durun; gerçeklerinden bahsediyoruz. Fakat Faberge yumurtalarının sahtelerinden kolye uçlarına kadar farklı alternatifleri de bulabilirsiniz. Yumurta görünümünde olup üzeri renkli ve değerli taşlarla süslenmiştir. Rusya’yı hatırlatan çok şık ve güzel  bir hatıradır.

Lomonosof Porselen:

Porselen St Petersburg şehrinde önemli bir yere sahiptir. Tamamı el yapımı olarak hazırlanan Lomonosof porselenlerine kolay ve hızlı yoldan ulaşabilirsiniz. Dönüş yolculuğu için çok özel bir hediye olacak bu porselenleri harika fiyatlara temin edebilirsiniz.

Paleh Kutuları:

Paleh kutuları küçük objelerin üzerine minyatür resim yapma sanatı olarak da adlandırılmaktadır. Paleh Fedoskino, Mıstera, ve Holut köylerindeki zanaatkarlar bunları hala elleriyle üretmektedirler.

Elbette yalnızca bununla sınırlı kalmanız gerekmez. Keyfinize ve bütçenize uygun diğer hediyeleri de değerlendirme şansına sahip olabilirsiniz. Rusya turları ile sizde bu güzel şehri keşfedebilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.