Tarihin Derinliklerinden Kızıldeniz’in Kalbine Hurghada

Mısır tarih boyunca önemli bir merkez olmuştur. Günümüzde de dünya siyasetinin önemli bir parçası olan bu ülke, tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle insanları büyülemektedir. Mısır’ın önemli gezi noktalarından birisi olan Hurghada, eşsiz bir güzelliği ziyaretçilerine sunuyor. Kızıldeniz’in hemen yanı başında yer alan bu şehir, ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından birisidir. Ucuz deniz, kum ve güneş tatilinin yapılabileceği önemli alanlardan birisi olan Hurghada, cazibesiyle farklılığını ortaya koyabilecek yapıda.

Hurghada Turları  Kızıldeniz’in muhteşem sularında zaman geçirebilmeniz için harika bir şehirdir. Enfes olanakları sizlere sunan bu şehir, hem tarihi alanlara yakınlığı hem de aktivite anlamında geniş ve güzel olmasıyla biliniyor. Hurghada Karnak ve Krallar vadisine yakın bir konumdadır.

Dalış sporu için de önemli bir nokta da olan bu bölge hem deniz hayatını hem bedevi hayatını rahatlıkla inceleyebileceğiniz ve anlayabileceğiniz noktaların başında kendine yer bulmaktadır. Romantik bir balayı tatili için seçilebilecek bu nokta aynı zaman da farklı güzellikleri de sunacağından bireysel kullanıcılar için de uygundur. 30 yıl öncesine kadar küçük bir şehir konumunda alan Hurghada,  80’li yılların başından itibaren turizmde ki atağını gerçekleştirdi ve harika bir destinasyon konumuna dönüştü. O tarihten itibaren gelişimini tamamlayan Hurghada’da kalınabilecek veya tatil geçirilecek çok sayıda tatil köyü ve  otel bulunuyor. Tüm gelişimini turizm üzerine gerçekleştiren bu şehrin önemli konukları arasında Avrupalılar ve Ruslar yer alıyor.

36 km’lik sahil şeridine sahip Hurghada’da hayat turizm üzerine kurulu. Avrupalıların özellikle ilgi gösterdiği şehir, bugün Alman, İtalyan ve Rus turistlerin Ortadoğu’daki en gözde tatil tercihleri arasında yer alıyor. Hurghada gezilecek yerler listesi yapmanızı tavsiye ederiz. 

Bölgede gezip görebileceğiniz çok sayıda alan bulunuyor. El Dahar bölgesi bunlardan bir tanesidir. Geleneksel mağazaların bulunduğu El Dahar’da harika zaman geçirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Al Mina Camii bu bölgenin dikkat çekici yapısıdır.

Sakkala ismi verilen bölge ise genellikle alışveriş merkezleri, oteller ve diğer merkezlerin yer aldığı bölgedir. Hemen yanı başında bulunan marina da 200’ün üzerinde yatla karşılaşabilirsiniz. Burada bir çok restoran, hediyelik eşyacı ve butik mağazaya ulaşabilmeniz mümkün.

Sahl Hasheesh bölgesi ise Hurghada’nın 20 kilometre güneyinde yer alan modern bir yaşam kompleksidir. Beyaz kumlu plajları ve sahil şeridiyle dikkat çeker.  El Memsha bölgesi buranın gece hayatında kalbinin attığı nokta olarak bilinmektedir.

Bölgede yapılacak en önemli aktivite dalış etkinliklerine katılmak olacaktır. Kızıldeniz, dalış için dünyanın en ideal alanlarından birisidir. Özellikle Giftun adaları bölgesinde harika zaman geçirebilirsiniz. Kızıldeniz’in renkli deniz altını, nadir balıkların ve mercan resiflerinin izlemek isteyenler için altı cam teknelerle yapılan turlar Hurgada gezisinin olmazsa olmazları arasında. Yine Kızıldeniz’in en berrak yerlerine yapılan katamaran turlarına göz atmalı.

Muhteşem bir deniz tatili düşünüyorsanız harika fırsatları değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Mısır turları, tatil için en ideal noktalardan birisi olacaktır. Geriye kalan ise sadece alacağınız keyif ve mükemmelliktir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.