Tiflis’e Ne Zaman Gitmeli?

Tiflis, Gürcistan’ın en büyük şehri, başkenti ve özel yeridir. Muhteşem güzellikleri aynı anda görebileceğiniz ender şehirlerden birisi olan Tiflis, yüzyıllardır dünya tarihinde önemli bir mevkide bulunmuş, tarihin derin izlerini günümüze taşımayı bilmiştir.

Tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle harika bir gezi rotasını oluşturacak bu şehirde güzel zaman geçirebilirsiniz. Türkiye’den ulaşımın son derece kolay olduğu Tiflis’e ister uçakla isterseniz de karayolu ile geçme şansına sahip olabilirsiniz.

Tiflis Turları için ılıman bir iklimin etkisi altında olduğunu söyleyebiliriz. Şehrin etrafını çeviren dağlar sebebiyle korunaklı bir bölge olan Tiflis, Kafkasların sert hava şartlarını taşımamasıyla dikkat çeker. Şehrin genel iklimi nispeten kışları soğuk olsa da ilk bahar ve yaz ayları bu şehrin gezilmesi için en ideal dönem olacaktır.

Şehirde farklı güzellikler ve tarihi eserler sizi bekliyor. Tiflis gezilecek yerler listesi yapalım!

Gorgasalis Meydanı:
Tipik Avrupai meydanlardan birisidir. Metekhi köprüsü görülebilecek alanların başında gelir.

Metekhi Kilisesi:

Tiflis’in sembolüdür. Metekhi, Saray Çevresi anlamına gelir. Kilise ve tarihi bölgelerin çevresinin geçmişi milattan önce 5. Yüzyıla kadar dayanıyor. Moğol işgali tüm tarihi yerle yeksan etse de günümüze ulaşan yalnızca kilise olmuştur. Bu kiliseyi yıkmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. 1988 yılında da Sovyetler burayı yıkmak istese de halk direnişiyle karşılaşınca geri vazgeçmiştir.  Kilisenin bahçesinde göreceğiniz heykel Kral Gorgasali’nin ata binmiş heykelidir

St. George ermeni katedrali:
Katedralin özellikle tavan işlemelerini görülmeye değerdir. Mükemmel bir işçiliğin izlerine rastlayacağınız bu bölge de harika zaman geçirebileceksiniz.

Harikala Fortress-Kale:
Tiflis’in ana kalesidir. Giriş ücreti ödemeyeceğiniz bu bölge, Narika kalesi olarak da bilinir. Günümüzde kalenin yalnızca dış duvarları kalmıştır. Kalenin içerisinde bulunan yapılar arasında St Nikolas Kilisesi, Kartin Deda Heykeli ki bu kişi Gürcistan’ın anası olarak bilinir.

Özgürlük Meydanı:
Gürcistan’ın yakın tarihine damga vuran önemli olaylar burada gelişmiştir. Gürcistan’ın bağımsızlığına kadar Lenin meydanı olarak bilinen bu meydan, devrim hareketinin de önemli başlangıç noktalarını oluşturmaktaydı.

Güzel Sanatlar Müzesi:

Bir şehre gidiyorsanız o şehrin tarihini, sanatını ve kültürünü öğreneceğiniz en ideal adresler müzelerdir. Güzel sanatlar müzesi özellikle hazine bölümüyle dikkat çeker. Kraliçe Tamar’ın tacından, diğer eserlere kadar çok detaylı görselleri bulabilirsiniz.

Rustaveli Gamziri:
Bulvar, ismini ünlü Gürcü Şair Rustevi’den almaktadır. Bulvar üzerinde Rus ve Gürcü mimarisinin özel yanlarını bulabilirsiniz.

Gürcistan Müzesi:
Rustaveli bulvarı üzerinde bulunan müzedir. Gürcistan tarihini izah eden objeler, kronolojik olarak düzenlenerek ziyaretçilere sunulmaktadır.

Paliashvili Operası:
İtalyan mimarisinin en güzel örneklerindern birisidir. 1874 yılında yapımı tamamlanan bu opera binası, çeşitli dönemlerde restorasyon görmüştür. 800 kişi kapasitesi ile sergilenen opera oyunları izlenmeye değerdir.

Mtatsminda Eğlence Parkı:
Park Mtatsminda dağının eteklerine kurulmuştur. Lunapark tarzında yapılan bu bölge eğlence amacıyla Gürcülerin tercih ettiği bir yerdir. Dönme dolabı 50 metrenin üzerindedir. Bu dönme dolabına binmeniz halinde şehri panoramik olarak izleyebilme şansına sahip olursunuz.

Tiflis Hayvanat Bahçesi:
Kostava bölgesinde bulunan hayvanat bahçesinde, 300’den fazla, farklı türden hayvan bulunmaktadır. Giriş ücreti yetişkinler ve çocuklar için ayrı hesaplanır.

Farklı güzellikleriyle sizi bekleyen Tiflis, harika deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Birbirinden özel gezi bölgeleriyle özel bir deneyim yaşamanıza imkan tanıyan bu şehirde harika zaman geçirebileceksiniz. Tarihi, kültürel ve turistik güzellikleri görebileceğiniz bu şehirde isterseniz gece hayatına katılarak farklı bir eğlencenin içinde kendinize yer bulabilirsiniz. Gürcistan turları ile Tiflis, canlı bir şehirdir ve istenilen her türlü imkanı sağlayabilecek güzelliklere sahiptir. Eğer siz de bu şehrin keyfini sürmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey muhteşem bir gezinin başlangıcına ilk adımı atmak olacaktır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.