Uzakdoğu’nun Önemli Merkezi Singapur’a Ne Zaman Gidilir?

Uzakdoğu’nun önemli merkezlerinden birisi olan Singapur’da küçük ama görkemli bir yapıya sahiptir. Yerel halkı, mutfağı, safari turları, asırlara meydan okuyan tapınakları ve çiçeklerin efendisi orkidenin her tür rengini görebileceğiniz parklarıyla tatilcilerin en gözde mekânlarından biri olan Singapur’da çağdaş yaşamın getirdiği zenginliği ve asırlara meydan okuyan tarihi yapısını bir arada görebilirsiniz. Ekvatora yakınlığı sayesinde her mevsim sıcak hava şartlarını koruyan Singapur’a dilediğiniz zaman gidebilirsiniz. Yıl boyunca hava sıcaklık oranları 24 ila 25 derece arasında değişiyor ancak birçok uzak doğu ülkesi gibi Singapur’da da Nisan Ekim ayları arasında muson yağmurlarına rastlamanız mümkün.  Singapur, Malezya ve Endonezya arasında sıkışmış bir ülke. Resmi Dili Çince veya Malayca olsa da genelde İngilizce halk tarafından hâkim dil olarak kullanılıyor. Singapur Turu için hazırlanmaya başladığınız zaman en çok dikkat etmeniz gereken detay para birimi. Singapur para birimi Singapur Doları olduğu için tedarikli gitmeniz gerekiyor.

Uzun Bir Yolculuğun Ardından Merhaba Singapur

Seyahatinize İstanbul’dan başlarsanız, İstanbul’dan direkt uçuşla Singapur’a 11 saatte ulaşabilirsiniz. Direkt uçuşlar için Türk Hava Yolları ya da Singapore Airlines’ın tercih edilebilir. Direkt uçuşların yanı sıra aktarmalı olarak da Singapur yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz ama uçuş süresi 11 saatin çok üstüne çıkacaktır, bu durum da tatilinize yorucu bir seyahatle başlamış olursunuz. Uçuş sürenizi tamamladığınızda Singapur Havaalanını görünce şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Böyle küçük bir ülkeden, böylesine ihtişamlı donanımlı ve büyük bir havaalanı nasıl yapılmış? Sorusunu kendinize soracaksınız. Cihangi Havaalanından şehir merkezine doğrudan metro ağları bulunmaktadır. Metro ağını kullanarak Singapur’da dilediğiniz yere kısa sürede ulaşabilirsiniz. Metro ağı oldukça gelişmiş ve yoğunluğa rağmen oldukça güzel bir şekilde işleyişini sürdürüyor.

Ülkeyi Metro Ağı Sarmış

Havaalanından şehrin içini sarmalayan Metro ağının yanı sıra otobüs ve taksi hizmetleri de beklentilerin ötesinde. Dilerseniz metroyla dilerseniz taksiyle dilerseniz de otobüs kullanarak istediğiniz adrese kısa sürede ulaşabilirsiniz.Merlion Heykelini Muhakkak Görmelisiniz

Singapur’a adım attığınız an itibariyle şehrin merkezinde bulunan Merlion Sequare (Merlion Meydanı) ve şehrin simgesi durumunda bulunan Merlion Heykelini muhakkak görmelisiniz. Kuyruğu Balık, ağzı Aslan şeklinde olan devasa bu figürü gördüğünüzde şaşıracaksınız. Çünkü Aslanın ağzından Singapur Nehrine su dökülüyor. Çevresine baktığımız zaman da devasa iş merkezleri ve binaların ihtişamını görebiliyoruz. Fotoğraf çektirmek için en güzel merkezlerden biri olarak Merlion Meydanını ilk sıralara alabiliriz. Yine Merlion Meydanında sizi şaşırtacak bir mimari daha var ki; o da Gemiye Benzeyen bina. Marina by Sands isimli bu bina Singapur’un en lüks otellerinden birisi ve Gemi şeklindeki mimarisiyle Singapur’un tarihi ve kültürel yapısını yansıtmaktadır. Turistler tarafından çok ilgi gören bu gemiye giderek, fotoğraf çektirebilir, Singapur’u kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Ülkeyi Dünyanın En Büyük Dönme Dolabının Tepesinde İzleyin

Tabi ki Singapur’a gitmişken, Amerika’dan sonra Dünyanın en büyük dönme dolabına binmeden olmaz. Singapore Flayer isimli dönme dolap 142 metre yüksekliğiyle Singapur’u ayaklarınızın altına seriyor. Singapore Flayer isimli dönme dolabın keyfi gündüz ayrı gece ayrı güzel. Gündüz vakitlerinde Singapur’un doğasını ve bütün güzelliklerini, akşam vakitlerinde ise zarafetin ve rengârenk ışıklı sokaklarını izleyerek tatilinizi renklendirebilirsiniz. Singapur’un Çin Mahallelerinde bir tur atıp, tapınaklara göz atmadan tatilinizi tamamlamayın. Asırlara meydan okuyan tapınaklara girin ve o sakinliği hissedin. Rengârenk tapınaklar ve ilginç eşyaların satıldığı dükkânları gezinebilir, farklı bir şehir turu yapabilirsiniz. Bu renkli sokaklara bir de Çin Yılbaşı öncesinde giderseniz, cadde ve sokaklar daha renkli, tapınaklar ise daha hareketli oluyor. Sakinliği değil de hareketli ve coşkulu bir tatil geçirmek istiyorsanız, Çin Yılbaşı günü gezinti tamda sizin için.

Doğa Tutkunlarının Tek Adresi

Doğa tutkunlarının vazgeçilmezi Nigh Safari turu ile canlıların gizemli yaşantılarını yakından görme şansını yakalayabilirsiniz. Eğer Singapur seyahatiniz varsa mutlaka Safari turu yapmalısınız. Safari turu akşam 19.30 saatinde başlayan Nigh Safari turunda Aslan, Kaplan gibi yırtıcı hayvan türlerini yakından görebilirsiniz. Diğer canlılara oranla yırtıcı hayvanlar daha esrarengiz ve takip etmesi daha heyecanlı oluyor. Nigh Safari turunun yanına bir de Jurong Bird Park, River Safari ve Singapore Zoo aktivitelerine katılarak gezintinizi daha keyifli hale dönüştürebilirsiniz. Hepsini aynı günde yapmasanız da kendinize birkaç günlük gezinti planı oluşturabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Safari turlarında hayvanları kafes içerisinde görmeyi düşünmeyin sakın. Çünkü buna yırtıcı hayvanlarda dâhil hepsi doğal ortamında yaşıyor. Öyle ki birkaç adım ötenizden bir kaplan geçerse sakın telaşa kapılıp korkmayın. Safari için trene biniliyor ve tren yavaş bir şekilde hareket edecek. Yani hayvanları rahat ve güvenli bir şekilde izleyebilecek, doğal yaşımı hissedeceksiniz. İsterseniz de trenden inerek yürüyüş parkurlarıyla safari turunuza devam edebilirsiniz, buna siz karar verin. Singapur tatilinizde daha fazla etkinliğe yer vermek isterseniz eğer, Sentosa Island’a gidebilir, hatta bu yolculuğunuzu teleferikle yaparak hem zamandan tasarruf yapabilir hem de Santosa Adası üzerinden kuş bakışı bir gezinti yapabilirsiniz. Santosa Adasında hem gün içerisinde hem de akşam vakitlerinde eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.Eğlence Dünyası Burada

Singapur’da gece gezintisi, yeme, içme ve tekne turu gibi güzel aktivitelere katılmak için Clarke Quay bölgesine uğrayabilirsiniz. Clarke Quay bölgesinde dilediğiniz zaman bir mekâna girip eğlenebilir, dilediğiniz zaman da tekne turu yaparak romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Her zevke hitap eden mekânlarıyla tam anlamıyla bir eğlence adası olan Santosa’da eğlence dışında başka bir şey yok. Singapur’a gelmişken dünyaca ünlü ve rengarenk orkideleri görmeden dönmek olur mu? Singapora National Orchid Garden’de çiçeklerin efendisi orkidenin her rengini görmenin mümkün. Singapora National Orchid Garden’de botanik bahçelerden, her renk orkideye kadar bütün bitkileri yakından görme şansına sahipsiniz. Singapur’da bir başka durağınız da Hindistan olmalıdır. Hintliler nüfusun yüzde 8’ini oluşturuyor. Çinliler ve Malaylardan sonra üçüncü büyük topluluk olan Hintlilerin mimari yapısı ve geleneklerine hayran kalacaksınız. Hindistan, Hindu tapınakları, alışveriş merkezleri ve tarihi eserleriyle sizi bambaşka bir dünyaya götürecek. Devasa ve ihtişamlı Hindu tapınaklarını gezebilir ve tarihi eserlere ilgi duyuyorsanız burada bolca inceleme yapabilirsiniz. Ayrıca çok uygun fiyatları görünce bolca alışveriş yapacaksınız. Yani Hindistan, Singapur merkezine oranla sizi çok şaşırtacak ve farklı bir karşılama olacak.

Singapur’da müze gezintisi yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için;

Sentosa: Hayvanat bahçesine giderek doğa ve canlılarla iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Universal Studios Singapore: Singapur’da eğlencenin merkezi diyebileceğimiz yerlerden biridir. Eğlence parkında çocuklar gibi eğlenip, güzel vakit geçirebilirsiniz.

Night Safari, Singapore: Safari turlarına katılarak hayvanların doğal yaşamını ve mücadelesini birkaç metre öteden izleyebilirsiniz. Vahşi hayvanlara başka hiçbir yerde bu kadar yakın olamazsınız.Gardens by the Bay: Botanik bahçe içerisinde yeşile doyacaksınız. Birbirinden güzel çiçek ve bitkiler arasında gezinerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Jurong Bird Park: Rengarenk kuşlar tepenizde uçuşurken siz doğanın tadını çıkarın. Jurong Bird Park’ta temiz hava ve yeşilin keyfini yaşayacaksınız.

Singapore Zoo: Singapur’un en güzel hayvanat bahçelerinden biridir. Burada canlıları daha yakından inceleme şansını yakalayabilirsiniz.

Sri Mariamman Temple, Peranakan Museum ve National Gallery Singapore: Şehrin hareketliliğinden sıyrılıp şöyle keyifli bir tarih gezisi yapmak için en ideal müzelerdir. Singapur seyahatinizde kesinlikle müzeleri gezinerek ülke kültürünü yakından inceleyin.

Kong Meng San Phor Kark See Monastery: Japon mimarilerinden sonra Dünyanın en güzel tapınaklarından biri diyebiliriz. Tapınağı gezinirken mimarisine ve ihtişamına hayran kalacaksınız.  Yurt dışı turlar arasında en güzel seçimleri belki de Singapur turları ile yapabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.