Varna’ya Ne Zaman Gidilir?

Varna, Bulgaristan’ın önemli turizm şehirlerinden birisi olmasının yanı sıra muhteşem güzellikleriyle de dikkat çeker. Gece hayatı konusunda Balkanların İbiza’sı olarak adlandırılan bu şehir, Türk tarihinde de harika bir konuma sahiptir.

Varna, turizm konusunda önemli destinasyonların başında gelir. Doğu Bulgaristan’ın en pahalı ve en gözde şehri olan Varna, olanaklarıyla dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Şehir Türk tarihini de yakından ilgilendiren bir konumdadır. 2. Murad komutasındaki Osmanlı ordusunun 1444 yılında Macaristan ve Lehistan Krallıklarının başını çektiği Haçlı Ordusu’na karşı zafer kazandığı Varna Muharebesi ile geçmiştir. 1389’da Türk egemenliğine giren vilayet 1878 yılında Berlin Antlaşması ile özerklik kazanan Bulgaristan Prensliği’nin topraklarına katıldı. Bu devletin 1908 yılında bağımsızlığını ilan etmesiyle tamamen Türk egemenliğinden çıktı. Bu gibi tarihi sebeplerden ötürü farklılığı size sunan Varna, hem ata yadigarı hem muhteşem bir destinasyon olarak karşınıza çıkacaktır. Varna Turları sırasında da pek çok detayı öğrenebilirsiniz. 

Varna’nın en güzel yerlerinden birisi şüphesiz ki Golden Sands yani Altın kumdur. Her noktasında 4 -5 yıldızlı otelleri barındıran bu bölge, renkli ışıkları, kumarhaneleri, gece hayatıyla farklı bir dünyanın kapılarını size aralayacaktır.

Şehir geneline bakıldığında tam bir yazlık yeri olduğunu hemen anlayabilirsiniz. 15 kilometrelik sahil şeridi boyunca deniz aktivitelerinin sürekli yapıldığına şahitlik edebilirsiniz. Varna’da gezilecek yerler arasında Roma Hamamı, Arkeoloji Kompleksi, Bazilika ve Katedral bulunur. Balkan kültürünün kalbinde yer alan Varna’da etrafta dolaşırken her adımda yeni bir tarihi esere rastlamak mümkündür. Eşsiz güzellikleri size sunan, harika gece hayatıyla dikkat çeken Varna, muhteşem güzellikler yaşayabilmenizi sağlayacak ve güzel zaman geçirmenize imkan sunacaktır. Birbirinden özel fırsatlarıyla bu şehrin keyfini sonuna kadar sürebilirsiniz.

Varna’nın gül ürünleri

Varna, Türk tarihi için önemli bir yere sahip olsa da günümüzde eğlencenin adreslerinden birisi olarak gösterilmektedir. Çılgın eğlencelerin yaşandığı bu şehirde güzel zaman geçirebilirsiniz.

Şehir, geçimini tamamen turizmden karşılıyor. Bu durum bir çok sektörün gelişmesine katkı sağlamış. Özellikle hediyelik konusu Varna’da önemli bir yere sahiptir. Bu şehirde kısa bir gezintinin ardından hediyelik seçimlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Farklılıklarıyla dikkat çeken bu şehirde alınabilecek en güzel hediyeler gülden yapılan ürünler olacaktır. Parfümler, farklı koku çeşitleriyle ilk dikkat çeken ayrıntı olacaktır. Bay ve bayan parfümleri satın alarak kendiniz veya sevdikleriniz için güzel bir hediye seçimi yapmış olursunuz. Eğer parfüm almak istemezseniz bu defa gül kokulu sabunlar, el kremler veya losyonlar tercih edilebilir olacaktır. Bulgaristan Turları ile daha pek çok alışveriş noktasını keşfedebilirsiniz. 

Varna’da bu gibi eşyalardan satın almak istemezseniz o halde yapmanız gereken şey klasik hediyeliklere yönelmek olacaktır. Bunların arasında magnetlerden kupalara kadar çok çeşitli ürünler sizi bekliyor olacak. Zira şehir genelinde bu gibi hediyelikleri satan yerlerin sayısı da bir hayli fazla.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.