Venedik Alışveriş Turu

Venedik Turları, yurt dışı turlar arasında oldukça popüler bir şehirdir. Özellikle balayı organizasyonlarında sıklıkla tercih edilir. Alışveriş içinse uygun bir şehir olduğunu söylemek son derece yanlış olacaktır. Zira şehir biraz pahalıdır ve belli bir bütçe ile buraya geldiğiniz de ekonominiz sarsılabilir. Bu pahalılığın sebebi ise şehrin deniz sularıyla kaplı olmasına bağlanmaktadır.

Eğer Venedik’te hediyelik eşya arıyorsanız yapmanız gereken ilk şey Venedik maskelerini incelemek olacaktır. Bu maskeler tamamen şehri ifade eder ve alınabilecek en güzel hediyelikler arasında kendine yer bulur. Maske satın aldığınız da kafanızın bir hayli karışması da normal. Burada dükkanları gezmeye başladığınız andan itibaren iki tip maske sizi bekliyor olacak. Birincisi porselen maskeler, ikincisi plastik maskelerdir. İkisi arasında ki fark ise hem fiyat hem de kalite olacaktır.Porselen Venedik maskeleri

Porselen Venedik Maskeleri tamamen el işçiliğinde yapılmaktadır. Gerçek anlamda bir maske tercih etmek isterseniz dikkat etmeniz gereken üzerinde ki mühür olacaktır. Diğer maske çeşidi ise Çin üretimi maskelerdir. Fiyatları oldukça uygundur. Fabrikasyon ürünü olması sebebiyle dikkat çekici bir yana sahiptir. Tavsiyemiz, el yapımı maske temin etmeniz yönünde olacaktır.

Bunun yanı sıra Murano işi olarak bilinen cam ürünleri de hediyelik olarak dikkat çekici yanlara sahiptir. Her şeyden önce Venedik Gezilecek Yerler listesi yapmalıyız.

Venedik diğer İtalyan şehirlerine nazaran daha pahalı yapısıyla dikkat çeker. Çanta, deri ürünleri gibi bazı ürünleri satın almak isterseniz fiyat farkı diğer şehirlere nazaran yüksek olacaktır. Venedik’in simgeleri arasında yer alan küçük gondol figürleri satın almak, kilise maketleri temin etmek daha doğru bir yaklaşım olabilir. Rialto köprüsü üzerinde bolca hediyelik satan dükkanlara ulaşabilirsiniz.

Tavsiyemiz Venedik’e özgü el ürünlerini temin etmek olacaktır. Diğer tekstil ürünlerini ise başka şehirlerden temin etmek hem doğru hem uygun fiyatları size sunacaktır.Venedik’te spor;

Venedik harika bir şehir olmasına rağmen bazı sosyal aktivitelerin de sınırlı olduğu şehirlerin başında kendine yer bulur. Burada yapılacak en güzel sportif faaliyet gondollarda küreklere asılmakla mümkün olacaktır. Fakat bu durum kısa süreliğine gerçekleşecek olduğundan istediğiniz sonuçları alamayacaksınız. İtalya Turları arasında en çok tercih edilen Venedik turları sizi de büyüleyecektir. 

Gezmek, keyfini sürmek ve yöreye özgü hediyelik eşyalar satın alma işleminin dışında ki tüm düşüncelerinizi diğer şehirlere aktarmak doğru bir yaklaşım olabilir.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.