Venedik’e Ne Zaman Gitmeli?

Aşıklar şehri olarak bilinen Venedik, İtalya’nın en çok  ziyaret edilen destinasyonlarından birisidir. Muhteşem güzellikleri sayesinde büyüleyici bir ortamı size sunan Venedik, sevdiğiniz kişiyle birlikte romantik bir tatil deneyimi yaşamanıza imkan tanır. Genellikle balayı tatilleri için tercih edilen Venedik, tarihi, dini yapıları, sahip olduğu güzellikleriyle ilgi alanına girmektedir.

Eğer Venedik Turları ile unutulmaz bir tatil geçirmek isterseniz nereleri gezerim sorusundan daha ziyade hangi tarihte gitmeliyim sorusuna yanıt aramalısınız. Venedik, Adriyatik kıyısında yer aldığından sık sık fırtına ve yağış alan bir şehirdir. Bu sebeple Venedik’e gitmek için en çok tercih edeceğiniz tarih aralığı İlkbahar ve Sonbahar ayları olmalıdır. Özelikle Mayıs ayı boyunca iklim oldukça elverişli olmasının yanı sıra harika bir deneyimi de size sunacaktır. Tatilinizi kış aylarına getirmemenizi özellikle tavsiye ederiz zira bu mevsimlerde gel git o layları ciddi sıkıntıları beraberinde getirebilmekte. Suların yükselmesiyle şehir sular altında kalabiliyor. Ocak ayı ise genellikle en soğuk olunan dönemdir.

Venedik’te Gezilecek Yerler

Venedik gezilecek yerler listesi kesinlikle yapılmalı. Hangi ayda Venedik ziyaretini gerçekleştirmeye karar verdiyseniz o halde sizin için hazırladığımız gezilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. Doğal güzellikleri dışında sahip olduğu dini yapılar ve tarihi alanlarda dikkat çeken Venedik, müzeler ve birbirinden ayrılan bölgeleriyle eşsiz bir deneyimi size sunacaktır. Şehir burada adeta iki parçaya bölünmüştür. Şehri ikiye bölen büyük kanal ve çevresinde ki tarihi alanlar mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulacaktır. Eğer kanal boyunca gezi yapıyorsanız Rialto köprüsü mutlaka görülmeli. Şehrin turistik merkezi ise San Marco meydanıdır. Burada bir çok tarihi yapıyı görebilmeniz mümkün olacaktır. San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Aziz Mark’ın Çan Kulesi ve yakın konumdaki Ahlar Köprüsü burada yer alan en önemli yapılardan. Bunun yanı sıra  Accademia, Frari Santa Maria Gloriosa Bazilikası, Ca’ d’ORo ve Ca’ Rezzonico ise görülmesi gereken diğer yerler. Bu geziye lagün etrafında bulunan Murano Burano adalarını da ekleyebilirsiniz.Nasıl gidilir?

Bir geziye başlamadan önce araştırılması gereken en önemli husus o bölgeye nasıl gidileceğidir. Türkiye’den Venedik’e gitmek son derece kolaydır. THY’nin Venedik Havalimanına seferleri bulunuyor. Onun dışında İtalya içinde ulaşmak isterseniz hızlı trenleri de kullanabilirsiniz. Şehir merkezinde ise en ilgi çekici anlara şahitlik yapabilirsiniz. Araç trafiğinin bulunmadığı Venedik’te şehir içi ulaşımı ya yürüyerek ya da kanal boyunca çalışan deniz araçlarıyla gerçekleştirebilmeniz mümkün.

Venedik Gondolları & Venedik Gondol Turu

Venedik bölgesinde yapılması gereken ilk şey gondol turları olacaktır. Geçmişin izlerinden günümüze kadar ulaşan bu turlar oldukça popüler. Şehrin simgesi halinde bulunan bu turlar günümüzde turistik amaçla gerçekleşiyor. Şehrin hemen hemen tüm noktalarında gondol turlarına katılabilirsiniz. Fiyatlar ise gece ve gündüz ayrı olmak üzere değişkenlik gösterebiliyor.

Festivallere katılın:

Venedik, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çektiği gibi muhteşem bir kültürün de izlerini sizlere yansıtıyor. Şehirde iki önemli festival yapılıyor. Eğer yolculuğunuzu bu festival tarihlerine denk getirirseniz harika bir deneyimi de yaşamış olursunuz.

Festa Della Madonna Bruna : 25 Nisan

Balayı tatilleri için ideal bir nokta olan Venedik, popüler şehirler arasında kendine yer buluyor. Ancak bu şehri ziyaret etmek için farklı sebepler de var. Festa Della Madonna Bruna festivali bu sebeplerin başlıcaları arasında bulunuyor. İtalyan erkeklerinin hayatının kadınlarına kırmızı gül takdim etmesini ifade eden bu festival, geçmişiyle ünlüdür. Savaşa katılan bir gencin ölmeden önce dalından gül kopararak sevdiğine uzatmasını konu alan festival, günün anlam ve önemine vurgu yapmaktadır.Venedik Uluslararası Film Festivali

Dünyanın sayılı film festivallerinden birisidir Venedik Film festivali. Aynı zaman da İtalya’nın çağdaş formlarını yansıtan yapısıyla dikkat çeker. 1932 yılından itibaren düzenlenen bu festival, dünyanın dört bir yanından gelen yönetmen, senarist ve oyuncuları çeker. Venedik’i ziyaret etmek için önemli sebeplerden birisi olacak bu festivalde harika zaman geçirebilirsiniz.

Tavsiyeler;

Venedik’i ziyaret etmek için pek çok sebep vardır. Hem tarihi, hem kültürel öğeleri görebilmeniz önemli bir deneyimi ortaya çıkaracaktır. Birbirinden özel fırsatlarla karşınıza gelen Venedik, çılgın fırsatları görebileceğiniz harika bir şehir konumunda. Sevdiğiniz kişiyle birlikte baş başa mükemmel zaman geçirebileceğiniz bu şehirde birden fazla tarihi alanı görebilir, gondol turlarıyla kendinizi şımartabilir veya kültürel etkinliklerin keyfini sürebilirsiniz. İtalya Turları ile siz de Venedik gibi harika bir şehri yakından tanıyabilirsiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.