Yedi Tepeli Güzel Şehir; Lizbon’un Gezilecek Yerleri

Bir imparatorluğun beşiği, Portekiz’in tarihinden itibaren başkenti, dünyanın keşif alanında ki başlangıç noktası, Atlas okyanusunun Akdeniz ruhlusu Lizbon, tüm güzellikleriyle sizi bekliyor. İber’in yeri tepeli şehri, eşsiz güzellikleriyle adeta büyüleyici bir yapıya sahip. 7 tepe üzerine kurulan Lizbon, hem oldukça zor bir şehir, hem de bu oranda keyifli bir şehir hüviyetinde sizi bekliyor.

Farklı insanlarla karşılaşabileceğiniz bu şehir, birbirinden ilginç deneyimleri size sunacak. Gezmenin bir hayli zevkli olduğu bu şehir, farklılıklarıyla da sizi kendine aşık edebilecek nitelikte. Portekiz’in başkenti ve en  büyük şehri olan Lizbon’a bir gezi planlıyorsanız yapmanız gereken bir takım uygulamalar ve dikkate almanız gereken tavsiyeleri sizin için belirledik. Şehir hakkında pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz rehber niteliği taşıyan bu bilgiler, gezi esnasında en çok yardımına başvuracağınız bir kaynak olacaktır.

Lizbon Turları ile  ulaşım İstanbul’dan direkt olarak sağlanıyor. Hava yolu ile ulaştığınız bu kentte şehir içi ulaşım bir hayli kolay havalimanından şehir içine ulaşmak için tercih edeceğiniz pek çok alternatif mevcut.Ülkenin para birimi Euro’dur. Döviz bozdururken dikkat etmeniz gereken husus ise bu bölgede ki kur farklılıklarını göz önüne almakla başlıyor.

Gezmeye başlamadan önce bazı ipuçları sizin için önemli konuları oluşturacaktır. Lizbon sokaklarında uyuşturucu kullanımı oldukça yaygın. Gece veya gündüz fark etmeksizin, uyuşturucu satılarının yanınıza uğrayabilme ihtimali var. Fakat kibarca hayır demeniz yeterli oluyor. Buna ek olarak şehrin plajlarını iyi değerlendirmeniz sizin için avantajdır. Okyanus plajlarını tercih etmeniz özellikle gerekecektir. Buraya kadar gelmişken su sporlarıyla ilgilenebilirsiniz. Yelken yapmak ideal bir tercih olabilir. Berlanga Adası ve Nazare plajı bunun için idealdir. Portekiz’in ana yemekleri deniz ürünleriyle oluşmakta. Binbir çeşit yemeğe kolaylıkla ulaşabilir, akşam olduğunda hareketli gece hayatına kendinizi bırakabilir, Portekiz şarabı deneyebilirsiniz.

Lizbon’da gezilecek yerler;

Lizbon gezilecek yerler listesi yapmak şart! Lizbon, hem tarihi hem de turistik anlamda gezilmesi gereken yerlerin başında kendine yer bulur. Tarihin tozlu sayfalarında her dönem kendine yer bulan bu şehirde gezerken şaşıracağınız ve ilginiz çekecek pek çok noktayı görebileceksiniz. Eğlenceli vakit geçireceğiniz Lizbon sokaklarında Lizbon Ticaret Meydanı, Santa Justa Asansörü, Belem Kulesi, Kaşifler Anıtı, Sintra Kasabası, Cascais Kasabası, 25 Nisan Köprüsü ve Hz. İsa Heykeli ve Graça bölgesini özellikle turlamanızı tavsiye ediyoruz. Bu bölgelerde hem harika zaman geçirebilecek hem de şehrin tarihine ve kültürüne ışık tutabileceksiniz.

Önemli müzeler;

Lizbon’a gelmişken şehrin hem tarihimi hem de kültürünü simgeleyen bazı bölgeleri görmeden dönmek olmaz. Turistik bir gezide yapacağınız en büyük geziler genellikle o şehirde ki müzeler üzerine gerçekleşiyor. Lizbon, müze anlamında Avrupa’nın önemli şehirleri arasında kendine yer buluyor. Hazır şehri ziyaret etmişken Ulusal Antik Sanat Müzesi, Calouste Gulbenkian Müzesi, Ulusal At Arabası Müzesi, Modern Sanat Müzesi, Denizcilik Müzesi, Fado Müzesi, Askeri müze ve Mozaik Müzesi gibi alanları mutlaka görün.Ne yenir;

Lizbon’da gastronomi önemli bir yere sahiptir. Okyanusa kıyısı bulunan bu şehir, deniz ürünleriyle meşhur. Lezzetinden keyif alabileceğiniz bu deniz ürünleri, muhteşem tatlarıyla sizi beklerken, harika damak lezzetlerine kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Lizbon’un en meşhur yemeği Bacalhau. Okyanus balığı olarak bilinen bu yemek, çeşitli yöntemlerle pişirilip sunuluyor.

Gece hayatı;

Lizbon, gece hayatına katılmak isteyenler için çok ideal bölgelerden birisidir. Turizmin önemli hayatını oluşturan eğlencenin her türlüsünü bulabileceğiniz Lizbon sokaklarında Bairro Alto bölgesini mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor. Yüksek müzik ve uygun fiyatlı alkol seçenekleriyle sabaha kadar devam eden bu eğlence, Foda müzikleriyle de farklı bir kültürel yaklaşım sergilemenize imkan tanıyor.

Eğer kültürel anlamda bu şehri ziyaret etmek isterseniz size farklı alternatifler sunacaktır. Festival ve karnavallar bu şehir için özel bir yere sahiptir.

Festas De Lizboa Festivali;

Şehrin en önemli kültürel etkinliklerinden birisi olan bu festival, sokak partileri, oyunlar, yarışlar ve müzelerde ki etkinlikler ile dikkat çeker. Her türlü etkinliğin yer aldığı bu festivalde bir harita edinmeniz ve her mahallede aynı anda başlayan etkinliklerden birisine katılmanız yeterli olacaktır.

Muhteşem güzellikleriyle size özel bir deneyim sunacak olan bu festival, eşsiz deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacak ve şehrin güzelliğini gözler önüne serecektir. Portekiz Turları ile ziyaret edebileceğiniz Lizbon’u siz de keşfetmelisiniz. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.