Çeşme’de Ne Yapılır?

Son yıllarda ülkemizin birçok sevilen tatil merkezini geride bırakıp en popüler olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Çeşme tatil adına aklınıza gelen her şeyi hem de fazlasıyla sunan bir destinasyon olarak bu hızlı yükselişi sonuna kadar hak ediyor. Çeşme her ne kadar ünlülerin akın ettiği bir tatil beldesi olarak tanınsa da aslında bundan çok daha fazlasını barındırıyor. İzmir’in her köşesi gibi zengin bir tarihi geçmişe ve tabi ki muhteşem bir doğaya sahip olan Çeşme öyle görülüyor ki önümüzdeki yıllarda da yükselişini sürdürmeye devam edecek. Her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Çeşme’de yapacak öyle çok şey var ki tatilde sıkılmak istemiyor, her an farklı bir aktiviteyle dolu dolu bir tatil deneyimi yaşamayı hayal ediyorsanız Çeşme kesinlikle tam size göre çünkü İzmir’in bu en güzel ilçesinde özellikle de yaz tatillerinde yapılacak şeylerin deyim yerindeyse sınırı yok.

Çeşme’de nereye gidilir?

Çeşmeye yalnızca eğlenceli bir tatil merkezi gözüyle bakmak bu ilçeye büyük bir haksızlık olur zira Çeşme çok sayıda tarihi mekâna da ev sahipliği yapıyor. Yani, burada geçireceğiniz tatillerde eğlenmek kadar tarihle de kaynaşma şansı yakalayacaksınız. Çeşme tarihi mekânlar arasında ilk akla gelenleri sizlerle paylaşalım.

Çeşme Kalesi: Ege’nin birçok yerinde olduğu gibi Çeşme’de de bir kale bulunuyor. 1508 senesinde 2. Beyazıt tarafından limanda demirli ticaret ve savaş gemilerini düşmanlardan korumak için yaptırılan kale bugün hala ihtişamını koruyor. Çeşme’ye gittiğinizde ilk ziyaret etmeniz gereken adreslerden biri tabi ki Çeşme Kalesi.

Çeşme Müzesi: Çeşme Kalesi’nin içinde bulunan Çeşme Müzesi’nde bölgeden çıkarılan arkeolojik eserler sergileniyor. Bu eserler arasında topraktan yapılmış büstler, tanrıça ve tanrı heykelleri gibi özel parçalar bulunuyor.

Erythrai Antik Kenti: Çeşme’de bulunan Ildırı Köyü sınırları içerisinde yer alan Erythrai Antik Kenti’nin tarihi milattan önce 3 binlere kadar uzanıyor. Kent Çeşme’nin en önemli tarihi eserlerinden biri ve bizce bu muhteşem kenti Çeşme’de gezeceğiniz yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Germiyan Köyü: Çeşme ilçesinin en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Germiyan Köyü özellikle Osmanlı mimarisinin güzel örnekleri arasında sayılan eski evleri nedeniyle görmenizi tavsiye ettiğimiz bir yer.

Çeşme’de nerede kalınır?

Tatile çıkarken kalacağınız yer tatil destinasyonu seçiminizde en önemli etkenlerden biriyse Çeşme tam size göre zira ülkemizin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Çeşme’de yüzlerce otel, motel ve pansiyon var yani konaklama alternatifleri çok zengin. Dolayısıyla tam aradığınız özelliklerde bir otel ya da pansiyon bulmakta hiç zorlanmayacaksınız. Çeşme otelleri özellikle konumları ile önemlidir. 

Çeşme’de ne yenir?

Çeşme’de hem yöreye özgü hem de Ege mutfağının en güzel örneklerini tatma şansı yakalayacaksınız. Çeşme denilince akla gelen ilk tat tabi ki kumru, ancak ilçedeki lezzetlerin bununla sınırlı olduğunu düşünüyorsanız yanıldığınızı bilmelisiniz. İşte Çeşme tatilinize tat katacak birkaç özel yiyecek;

  • Balık
  • Midye dolma
  • Pide
  • Mısır
  • Sakızlı bademli kurabiye
  • Dondurma
  • Lokma

Bunlar Çeşme’de tadabileceğiniz lezzetlerden sadece bir kaçı. Bu arada Çeşme’ye gitmişken ünlü sakızlı Türk kahvesini de denemeden sakın dönmeyin diyoruz.

Çeşme’de nerede denize girilir?

İzmir’in en popüler tatil merkezi Çeşme’nin bu kadar sevilmesinin ve binlerce insanın özellikle de yaz tatillerinde bu ilçeye akın etmesinin en önemli sebebi ilçede yer alan tek kelimeyle muhteşem plajlar. Çeşme plajlarının her biri sizi kendine hayran bırakacak denli güzeller. İşte Çeşme’de nerede denize girilir sorusunun yanıtı.

  • Çark Plajı
  • Pırlanta Plajı
  • Eşek Adası
  • Ilıca Plajı
  • Altınkum Plajı
  • Alaçatı
  • Aya Yorgi Koyu

Bu arada yeri gelmişken deniz sörfü yapanların vazgeçilmezi olan Alaçatı’yı sakın es geçmeyin demeyi de ihmal etmeyelim. Çeşme gezilecek yerler listesi yapmalısınız! Bizden size tavsiye.

Çeşme gece hayatı

Binlerce kişinin tatil için Çeşme’yi tercih etmesinin bir nedeni de ilçenin renkli gece hayatı. Hem Çeşme’de hem de Alaçatı’da onlarca bar, disko ve kulüp var. Dolayısıyla eğer eğlenmeyi seviyor ve tatil kavramını çılgın gecelerle özdeşleştiriyorsanız Çeşme’de hayatınızın en keyifli tatillerinden birini yaşayacağınız kesin. Burada ilçede yer alan eğlence mekânlarının isimlerini saymamız mümkün değil, ama şunu söyleyelim; eğlence anlayışınız ne olursa olsun tam kendinize göre bir mekân bulup ilçenin dillere destan eğlencelerinin tadını sonuna kadar çıkartacaksınız. Solto Alaçatı, Boyalık Beach Hotel, Babaylon Hotel, Altınyunus Çeşme size Çeşme’de kalabileceğiniz en iyi otel tavsiyelerimizden. 

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.