Kaş Gezilecek Yerler

Türkiye tüm dünyanın en popüler tatil, özellikle de yaz tatili destinasyonlarından biri. Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden güzel tatil yerleriyle dolu olsa da tüm bu yerlerin içinde Antalya daima bir adım daha önde olmayı başarıyor. Kaş Antalya’nın bu kadar sevilmesinde en önemli rolü oynayan ilçelerden biri. Turizm başkenti sloganı ile tanınan Kaç Antalya’nın en batısında yer alıyor ve yine Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla iline de komşu. Kaş Antalya il merkezinden 189 kilometre uzaklıkta ve ortalama olarak 70 kilometrelik sahile sahip. Antalya’nın tüm turistik ilçeleri gibi doğal ve tarihi güzelliklerin harmanlandığı bir tatil beldesi ve bu nedenle de hem doğa, deniz, kum ve güneş severler hem de tatil süresince farklı yerlerin tarihine tanıklık etmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Tahmin edebileceğiniz üzere Kaç gezilecek yerler açısından son derece zengin bir coğrafya ve bu da Kaş’ta geçireceğiniz tatilin her anının keyifli olmasını sağlayacak. Bakalım Kaç gezilecek yerler arasından hangileri ilginizi çekecek, gerçi bizce hepsi ilgi çekici.

Antiphellos Antik Kenti

Antalya’nın neresine giderseniz gidin karşınıza mutlaka bir antik kent çıkıyor ve buna tabi ki Kaş da dahil. Kaş’ta bulunan Antiphellos Antik Kenti M.Ö IV. Yüzyıla tarihleniyor. Bu arada Kaş’ın Likya dönemindeki isminin de Antiphellos olduğunu ekleyelim. Kent kurulduğu dönemde küçük bir yerleşim birimi olmakla beraber kentin yukarı kısmında yer alan Phellos’un limanı olduğu için önemliymiş. Zamanla zenginleşen kent Phellos’tan ayrılıp kendi kendine yeten bir yerleşim halini almış. Bugün Antiphellos Antik Kenti Kaş sınırları içinde görebileceğiniz en ilgi çekici tarihi mekanlardan biri olarak sizi bekliyor. Binlerce yıllık Kaş tarihine şahitlik etmek için buraya kesinlikle uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Kaş Antik Tiyatrosu

Kaş Antik Tiyatrosu Antiphellos antik kenti içinde yer alsa da ayrıca bahsetme ihtiyacı duyduk zira bu antik tiyatro Anadolu’nun denize cephesi olan tek antik tiyatrosu olarak arkeolojik açıdan son derece önemli bir tarihi eser olma özelliğini taşıyor. 26 basamaklı ve tam 4 bin kişi seyirci kapasiteli antik tiyatro tüm bu özellikleri nedeniyle Kaş gezilecek yerler arasında atlamamanız gereken bir nokta.

Xanthos Antik Kenti

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi Kaş Antalya ile Muğla’nın sınırında kurulu bir ilçe ve Xanthos Antik kenti de Kaş-Fethiye karayolu üzerinde yer alıyor. Kaş’a 46 kilometre uzaklıkta bulunan Xanthos Likya’nın başkenti olması sebebiyle tarihi açıdan çok önemli bir yer. Tarihinde çok sayıda acı yaşamış olan bu muhteşem antik kent farklı medeniyetlerin egemenliğine girmiş ve bu nedenle farklı kültürlerden çok sayıda tarihi eseri görebileceğiniz bir nokta olarak sizi bekliyor. Tabi ki Kaş otelleri arasından seçim yaparken de tercihlerinizi gezilecek yerlere olan yakınlığına göre yapabilirsiniz. 

Küçük Çakıl Plajı

Toplam 70 kilometrelik sahili olan Kaş ilçesi muhteşem plajlara da ev sahipliği yapıyor ve Küçük Çakıl Plajı da bunlardan biri. Küçük çakıl plajı adını plajı kaplayan çakıllardan alıyor ve bu küçük plaj tertemiz denizi ile Kaş tatillerinde deniz keyfinin tadını çıkartabileceğiniz en doğru adreslerden biri. Bu arada yeraltı kaynak sularının denize ulaştığı nokta olması da bu plajı ve denizini çok daha özel kılıyor.

Hidayet Koyu

Kaş gezilecek yerler listelerinin birçoğunda yer almayan ve neden yer almadığını kesinlikle anlamadığımız muhteşem bir koy Hidayet. Çukurbağ yarımadasında bulunan Hidayet koyuna vardığınızda muhtemelen güzelliği karşısında kendinizden geçeceksiniz. Çok bilinen bir yer olmadığı ve kuytu bir noktada bulunduğu için son derece bakir kalmış bir yer olan Hidayet Koyu akıllı tatilciler için Kaş’ta huzur bulacakları bir yer olarak ön plana çıkıyor.

Kaputaş Plajı

Kaş’ın en ünlü plajlarından biri olan Kaputaş’a Kaş-Kalkan istikametinde yapacağınız yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Kaputaş plajına merdivenlerden inilerek ulaşılıyor ve plajda herhangi bir tesis bulunmaması da burayı daha da güzel kılıyor. Genellikle dalgalı olan denizin köpüklü görüntüsü karşısında büyülenirken tertemiz suya girince de kendinizi harika hissedeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kaş’ta ne yapılır? yazımızı da okumalısınız!

Evet, gördüğünüz gibi Kaç gezilecek yerler açısından bir tatil beldesinden beklenenden çok daha fazlasını sunuyor. Kaş tatillerinin unutulmaz oluşunun nedeni de belki de ilçenin sunduğu bu sayısız doğal ve tarihi güzellik. En iyisi Kaş’a gidin ve kendiniz karar verin. Ayrıca Antalya çevresinde konaklayabileceğiniz en güzel tercihler arasında Orange County Resort Kemer, Limak Limra Hotel, Karmir Resort Spa, Daima Resort, Daima Biz Hotel bulunmaktadır.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.