Lara Gezilecek Yerler

Lara Antalya’nın en sevilen ve her yıl yerli, yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen en önemli tatil beldelerinden biri. Lara otelleri ve tabi ki gezilecek yerleri muhteşem bir destinasyon ancak Türkiye’nin en uzun kumsalına sahip olması sebebiyle de özel bir yeri var tatilcilerin kalbinde. Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Lara Antalya’nın tümü gibi doğa ile tarihin efsane tadında bir birleşimi olarak sahip olduğu popülerliği sonuna kadar hak ediyor. İsmi “kum kenti” anlamına gelen ve Toros Dağları ile Aksu nehrinin de yer aldığı doğal güzelliği ile Lara emin olun ki sizi de büyülemekte hiç zorlanmayacak. Ayrıca Antalya şehir merkezine ve havaalanına çok yakın oluşu da bu gözde tatil beldesinin en önemli avantajları diyebiliriz. İşte karşınızda Lara gezilecek yerler.

Lara (Altınkum) Plajı

Antalya demek deniz, kum ve güneş demek ve bu üçlünün en mükemmel hali de tabi ki Lara’da bulunan Altınkum plajı ile karşımıza çıkıyor. Diğer simi Lara plajı olan Altınkum Antalya şehir merkezinden sadece 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğudan batıya tam 2 kilometre uzunluğundaki plaj aynı zamanda çok da geniş. Plajın genişliği ortalama olarak 45 metre civarında hatta bazı noktalarında plajın genişliği 200 metreye dek çıkabiliyor.  Plajı eşsiz kılan tek özelliği elbette uzunluğu ve genişliği değil. Plajın bazı bölgelerinde kumlar ile kızılçam ağaçları bir arada bulunuyor. Yani deniz kenarında ve ağaçlar altında zaman geçirebileceğiniz nadir yerlerden biri Lara plajı. Bu arada soğuk denizi sevmiyorsanız Lara plajının denizi tam size göre zira Lara’nın denizi diğer birçok bölgeden daha yüksek bir sıcaklığa sahip. Bu arada muhteşem kumu ile de tanınan Lara plajının ince kumlarının şifalı olduğu ve özellikle romatizmal hastalıklara çok iyi geldiği söyleniyor. Yani eğer bu hastalıklardan mustaripseniz Lara plajı size sadece keyif değil şifa da verebilir.

Düden Şelalesi

Şelaleler kenti Antalya’nın en ünlü şelalelerinden biri olan Düden şelalesi Lara’da görülmesi gereken muhteşem bir doğal güzellik. Antalya şehir merkezinden 10 kilometre uzaklıktaki Düden Şelalesi Lara şehir merkezineyse yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 40 metre yüksekliğindeki falezlerden dökülürken inanılmaz güzel bir görünüm sergileyen Düden şelalesi tabi ki Lara gezilecek yerler içinde asla atlanmaması gereken bir nokta. Bu arada şelalenin etrafında parklar, piknik aklanları da var yani Düden şelalesi geziniz sırasında harika zaman geçireceğiniz kesin.

Perge Antik Kenti

Milattan önce 4000-3000 yıllarında yerleşim alanı olarak kullanılan ve Pamfilya bölgesinin başkentliğini de yapmış olan Perge Antik Kenti şüphesiz ki Lara gezilerinin en heyecan verici noktalarından birini oluşturuyor. Büyük İskender, Roma ve Bizans dönemleri gibi önemli dönem ve hükümdarların gelip geçtiği antik kent bunun yanı sır Hristiyanlar için de çok önemli zira St. Paul tarafından iki kez ziyaret edilmiş. Kentte Roma hamamı, agora, anıtsal çeşme gibi çok sayıda önemli tarihi eser sizi bekliyor. Bunun yanı sıra antik kentin ortasından bir sun kanalı geçtiğini de belirtmeliyiz.

Kaleiçi

Antalya denilince akla gelen ilk terlerden bir tabi ki Kaleiçi. Lara2ya kadar gelmişken Kaleiçi’ni görmeden dönmek olmaz. Binlerce yıldır bir yerleşim yeri olan Antalya’nın tarihine tanıklık etmek için mükemmel bir destinasyon olan Kaleiçi tarihi sokakları, surları, tarihi evleri ile size zaman yolculuğu yapıyormuş hissini yaşatacak. Kaleiçi’nin daracık sokaklarında dolaşırken mest olacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Bu arada bölgede bulunan birçok tarihi cami de görmeye değer. Özellikle bu tarihi camilerin en ünlüsü olan Yivli Minare Camii’ni görmeden Lara’dan sakın ayrılmayın deriz. Peki, Lara’da ne yapılır? önceki yazımıza göz atabilirsiniz. 

Evet, Antalya’nın tartışmasız en popüler yerlerinden biri olan Lara gezilecek yerleri ile sizi kendine çağırıyor. Hem tarihi hem de doğal güzelliklerle dolu olan bu muhteşem tatil beldesinde geçireceğiniz her anın hayatınızın en unutulmaz tatil ve gezi deneyimlerini yaşamanızı sağlayacağından en ufak bir şüpheniz olmasın. Başka dünyaca ünlü plajı ve antik kentleri ile Lara’ya yalnızca yaz aylarında değil kışın da farklı bir tatil geçirmek için gidebileceğinizi belirtelim. Kısacası Lara ister yaz ister kış aylarında eşsiz bir tatil yaşayabileceğiniz bir destinasyon ve emin olun ki Antalya’nın bu güzel beldesine bir kere gittikten sonra her fırsatta tekrar gitmek için can atacaksınız.Antalya’da güzel bir otel tercih etmek isterseniz Royal Holiday Palace, Limak Lara, Grand Park Lara, Delphin İmperial arasından seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.