Manavgat Gezilecek Yerler

Türkiye’nin tatil konusunda hem ülkemizde hem de dünyada en popüler destinasyonlarından biri olan Antalya’nın tartışmasız en sevilen bölgesi şelalesi ile de haklı bir üne sahip olan Manavgat. Manavgat Otelleri özellikle kolay ulaşım imkanları ile tercih sebebidir. Antalya’nın en büyük 2. İlçesi olma özelliğini de taşıyan Manavgat binlerce yıllık tarihin eşsiz bir doğa ile kusursuz birleşimi olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi hem de hiç zorlanmadan başarıyor. Tarihi kayıtlarda MÖ. 6. Yüzyıldan itibaren bahsedilen Manavgat herkesin kesinlikle görmesi gereken bir tatil destinasyonu. Manavgat gezilecek yerler açısından öylesine zengin ki yazımızda bu muhteşem ilçenin en gezilip görülesi yerlerini sizler için derledik.

Side Antik Tiyatrosu

Manavgat ilçesi sınırları içinde yer alan Side Antik Tiyatrosu M.S 2. Yüzyıla tarihleniyor ve Roma mimarisi ilke inşa edilmiş. M.S. 5. Yüzyılda tiyatroya şapeller eklenerek ibadet için de kullanılmış.  Manavgat görülecek yerler arasında en dikkat çekici lokasyonlardan biri olan Side Antik Tiyatro’yu gezerken kendinizi binlerce yıl öncesine ışınlanmış gibi hissedecek ve bu tarihi alanın eşsiz aurası ile adeta büyüleneceksiniz.

Apollon Tapınağı

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Manavgat özellikle tarihi açıdan sadece ülkemizin değil dünyanın en zengin bölgelerinden biri ve Apollon Tapınağı da Manavgat’ta yer alan en önemli tarihi değerler arasında bulunuyor. İsmini sanat ve güzellik tanrısı Apollon’dan alan tapınağın tarihi M.S. 150 yılına dek uzanıyor ve tüm dünyada tanınan en önemli Roma kalıntıları arasında sayılıyor.

Aspendos Köprüsü

Manavgat’ın tarihi eserleri saymakla bitmiyor ve tarihi Aspendos köprüsü de bu eserlerden biri. Diğer ismi ile Köprüpazar Köprüsü Romalılar tarafından 4. Yüzyılda inşa edilmiş, ancak sonradan 13. Yüzyılda Selçuklular tarafından tekrar inşa edilmiş. Tarihi köprülerin hülyalı görünümünü tümüyle yansıtan bu muhteşem köprünün manzarasına da vurulacağınızı söylemeden geçmeyelim.

Seleukia Antik Kenti

Side’den Manavgat şehir merkezine doğru giderken merkeze girmek yerine sola dönüp 4 kilometre ilerleyerek varılan Seleukia antik kenti Büyük İskender’in halefi Suriye kralı Selevkov Nikator için kurulmuş 9 antik şehirken biri ve Seleukia aynı zamanda Lyrbe isimi ile de biliniyor. Arkeoloji açısından çok önemli olan Yedi Bilgeler Mozaiğinin de dahil olduğu sayısız tarihi değeri yakından görmek için Manavgat gezinize mutlaka Seleukia antik kentini de dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

Nymphaeum

Side Antik Kent’inin girişinde bulunan Nymphaeum anıtsal bir çeşme ve tam 21 sütundan oluşuyor. Uzun siren restorasyon çalışmaları ile yapıldığı dönemdeki ihtişamına kavuşması sağlanan Nymphaeum Manavgat’a gidince görmeden dönülmemesi gereken tarihi eserlerden biri.

Manavgat Şelalesi

Manavgat ile özdeşleşmiş bir doğal güzellik olan Manavgat Şelalesi Manavgat’ın 3 kilometre kuzeyinde yer alıyor ve ismini ilçeden alıyor. Nehir sularının 3-4 metre yükseklikteki falezlerden akması ile oluşan Manavgat şelalesi yüksekliğinden ziyade genişliği ile ünlü bir şelaledir. Sadece Manavgat’a değil Antalya’ya gelen herkesin mutlaka bu eşsiz doğa harikasını görmesi gerektiği fikrindeyiz. Emin olun ki Manavgat şelalesi güzelliği ile sizi kendine hayran bırakmakta hiç zorlanmayacak.

Titreyen Göl

Adı ile bile insanı kendisine çeken, büyük bir merak uyandıran Titreyen Göl Manavgat gezilecek yerler içinde en kendine has destinasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Bölgede sürekli rüzgar esmesi nedeni ile titriyor gibi göründüğü için bu isimle anılan göl sadece kendisi ile değil çevresiyle de gezilip görülmeye değer bir doğal güzellik olarak Manavgat’ı süslüyor.

Adventure Park

Tatil herkes için sakin sakin oturmak ve dinlenmek anlamına gelmiyor tabi ki! Eğer siz de tatilde adrenalin arayanlardansanız Adventure Park kesinlikle tatilinize renk katacak bir destinasyon. Parkta adrenalin ve macera tutkunları için sayısız alternatif bulunuyor; tırmanma parkurları, trekking yapma şansı ve tabi ki bol bol yüzme şansı sunan Adventure Park adına yakışır maceralar yaşatmak için Manavgat’a gelenleri bekliyor.

Evet, Türkiye’nin tatil denilince akla gelen ilk şehri Antalya’nın en popüler bölgesi olan Manavgat gördüğünüz gibi gezilecek, görülecek yerler ve yapılacak sayısız aktivite ile dolu. Elbette Manavgat gezilecek yerler bunlarla da sınırlı değil. Zira beldede eğlence, yeme-içme alternatifleri de var. Kısacası dört dörtlük bir tatil ve macera yaşamak için Manavgat kesinlikle en doğru seçeneklerden biri.

Sizde Side otelleri ile tatilinizi hemen planlamak ve Manavgat gezilecek yerler listenizi gün gün yapmak isterseniz, otel seçiminiz için bir kaç tavsiye burada; Crystal Sunset, Side Premium Hotel, Crystal Admiral, The Colours Side, Royal Alhambra Palace

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.