Yürüyerek keşfedilmesi gereken 5 yer

İnsanın belki de hayatında bir kez gidip görmesi gereken yerler vardır. O adrenalinden yaşayacak, heyecanından vazgeçemeyecek ve tabi ki gittiğine asla pişman olmayacağı yerler vardır. İşte bunun için size birkaç tavsiyemiz olacak. Eğer ki hayatınızda bir kez muhteşem bir şey yapmak isterseniz, burada yer alan yürüyerek gezebileceğiniz 5 büyüleyici noktaya dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Heavens-Gate

Cennet Geçidi – Büyük Geçit Yolu – Cam Köprü (ÇİN)

3’ü de farklı yer ama hepsini bir ardı ardına gezebileceğiniz inanılmaz bir noktada. Çin, Tianmen Dağı Milli Orman Parkı’nın çatısında 131 metre yüksekliğindeki Heaven’s Gate (Cennet Geçidi) gördüğünüz zaman hayran kalacağınız bir yerdir. Burada yürürken kesinlikle adımlarınızı saymayı unutmayın. Sonunda karşılaşacağınız 999 rakamının Çin kültüründe önemi büyüktür.

haiku

Ha’iku Merdivenleri (HAWAII)

3922 metal merdiveni adım adım çıkıp zirveye yani 850 metre yükseğe ulaşmaya ne dersiniz? 1943 yılında yapılan ve size oldukça ilginç gelecek olan Ha’iku Merdivenleri askeri iletişim için yapılmış olan bir yapıdır.

Yosemite_half-dome

Yosemite Half Dome (ABD)

Amerika‘da deniz seviyesinden 2700 metre ve Yarım Kubbe Yosemite vadisinden 1443 metre yükseklikte bulunan Yosemite Half Dome, “Yosemite’nin tarihinde ve geleceğinde ayak basılmayacak kadar erişilmesi imkansız tek noktası” olarak bilinmektedir. Doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışını sevenler içn en harika noktalardan biridir.

inka-merdivenleri

Machu Pichy Inka Yolu – Ölüm Merdivenleri (PERU)

Toplamda 3 rotadan oluşan bu yol, Klasik, Mollepata ve tek günlüktür. Gezginlerin en çok seveceği yürüyüş yollarındandır çünkü adrenalin doludur.

caminito-del-rey

El Caminito Delrey (İSPANYA)

Kralın küçük yolu anlamına gelen El Caminito del Rey, devasa kireç taşı boğazı El Chorro’nun duvarları etrafına sabitlenmiş ve zamanla harabeye dönmüş olan yolu ile ünlüdür. Öyle “boş boş yürümek istemiyorum, az macera yaşayayım” derseniz kesinlikle size İspanya‘ya gelip buraya uğramalısınız.

Editör Hakkında Tüm gösterilen İnternet Sitesi

Duygu Tunçer

Yorum Yapabilirsiniz...

Gerekli alanları doldurmanız yeterli.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.